NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Stoppen de vergoedingen in 2019 voor energetische therapie?

Ter info: de petitie en linken waarover ik in deze post schrijf, doen het niet langer. De informatie over het stoppen met vergoeden voor deze vorm van therapie (en andere vormen zoals craniosacraal etc) is helaas voor 2019 een feit geworden bij onderstaande zorgverzekeraars.

En voor de volledigheid het actuele overzicht van de vergoedingen 2019

Het is eigenlijk niet te geloven maar het lijkt toch te gaan gebeuren: zorgverzekeraar CZ, waaronder ook Ohra, Nationale Nederlanden en tot nu toe Delta Loyd vallen, is van plan vanaf 2019 te stoppen met het vergoeden van energetische therapie vanuit het aanvullende pakket.

Dat gaat jou als verzekerde veel geld schelen en voor sommigen wordt zo de zorg die ze nodig hebben onbereikbaar.
Naar mijn bescheiden mening is dit te gek voor woorden, en een enorme stap terug voor de cliënten die het betreft.

En ook voor de therapeuten die allemaal keurig afgestudeerd zijn in ons vak en sindsdien al jaren bij- en nascholing volgen en de hele santemekraam, en ineens de afgelopen 3 jaar aan nieuwe eisen moesten voldoen, PLATO genaamd. En na alle medische basisvakken opnieuw gedaan te hebben en veel tijd, geld en moeite te hebben gestoken hierin om vergoeding voor onze cliënten veilig te stellen, wordt vervolgens dan deze vergoeding gewoon in zijn geheel een jaar of wat later afgeschaft. Heel triest.
En onfatsoenlijk vind ik eigenlijk, eerlijk gezegd. Zo ga toch je niet met elkaar om als professionals.

De grote vraag is nu: wat kunnen we nu zelf doen om het tij te keren?

Je kunt je stem laten horen zodat CZ (en consorten) blijft vergoeden. En wel op twee manieren. Of eigenlijk, drie want je kunt altijd ook nog overstappen naar een wel-vergoedende zorgverzekeraar.

Op de website van mijn beroepsvereniging staat de link naar de petitie die je kunt tekenen. Je hoeft slechts je naam, plaatsnaam en emailadres in te vullen dus het is echt zo gebeurd.

Daarnaast is er een brief voor CZ gemaakt voor bestaande klanten en een andere voor potentiële nieuwe CZ klanten (lees: iedereen die nog geen CZ klant is, oftewel alle overige mensen ). Kies svp welke er voor jou van toepassing is. De brief die je kiest en invult, wordt vervolgens door mijn beroepsvereniging namens jou verzonden. Je hoeft ook hier alleen je naam, plaatsnaam en emailadres in te vullen, dus het is ook zo klaar.

Graag wil ik je vragen om beide te doen: de petitie tekenen en een brief versturen. Voor jezelf en voor ieder ander die het raakt.

Ik hoop op een lawine aan reacties aan de betrokken zorgverzekeraars. En op 1 of meer zorgverzekeraars die in dit gat gaan springen en vooral de alternatieve behandelingsmethoden gaan vergoeden omdat mensen die daar gebruik van maken vaak veel minder reguliere zorg declareren, dus volgens mij is het juist een gat in de markt.

En ik wil je naast bedanken voor het invullen van de petitie en brief, je als je verzekerd bent bij bovengenoemde zorgverzekeraars, aanraden om de komende tijd goed in de gaten te houden wat het resultaat van onze akties is en zonodig over te stappen naar een zorgverzekeraar met meer gezond verstand en hart voor zijn klanten, een wel-vergoedende zorgverzekeraar dus.


https://www.vvet.nl/

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter