NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Bijna klaar voor Franse Helende Handen 1 en 2 cursussen

Het gaat er nu toch echt op lijken. Voor mijn 2 ‘Franse’ cursussen is het materiaal nu klaar. In de loop van deze week vertrek in naar Zuid-Frankrijk met hond en een auto vol met spullen. Eerst ga ik een paar dagen relaxen aan een meertje en daarna geef ik met Pinksteren een tweedaagse combicursus van de oorspronkelijk eendaagse cursussen Helende Handen 1 energetisch (leren) werken voor tactiele professionals en Helende Handen 2 (leren) werken in de aura.

Het denkwerk is gedaan om in een andere setting toch goed te kunnen werken. En dus staat de massage-olie al klaar om ingepakt te worden. De schrijfblokken, pennen, naamstickers, de nieuwe zachte dekentjes, allemaal klaar voor vertrek. De readers en cursusmappen zijn klaar en de certificaten zijn binnen, compleet met aangepast Frans Annemiekpoppetje. De behandelschema’s zijn gemaakt en de sheets zijn gebackupt op een stickje (jaja, al doende leert men). En… de groep zit vol! Met zelfs een echtgenoot van een deelneemster ter plekke stand-by om in te vallen mocht er toch onverhoopt iemand verhinderd zijn. Wat ik niet hoop want het is echt een heel leuk gezelschap.

Het overleg over het menu heeft plaatsgevonden, het restaurantje voor de eerste avond is geboekt en de kamerindeling is ook al gemaakt.

De groepspap werkt, dus er kan onderling overlegd en afgesproken worden en omdat er van de 8 deelnemers 6 van verschillende plaatsen in Nederland speciaal voor de cursus vanaf Brussel naar Rodez in Frankrijk gaan vliegen en de meesten elkaar niet kennen is dit geen overbodige luxe.

2016-04-30 18.19.33

Daags na dit gezellige, energetisch geweldige en leerzame Nederlands Franse Pinksterweekend geef ik een andere variant. Weer een tweedaagse Helende Handen 1 en 2 maar dit keer word ik vertaald in het Frans. Oui oui. Net echt.

Pauline, de Nederlandse eigenaresse die me destijds uitnodigde om bij haar cursus te komen geven, zal mij gaan vertalen. Dat lijkt me nog best een dingetje, zowel voor haar als voor mij. Want ik mag niet te snel praten en zij moet mij letterlijk te zien om te zetten… aan twee kanten een kleine uitdaging dus. En omdat ik wel Nederlandse readers en sheets en dergelijke heb, maar niet beschik over Franse, en het voor twee dagen niet te doen was om al mijn materiaal te laten vertalen, heb ik een soortement doe-het-zelf reader gecreatieft. Eigenlijk meer een ‘writer’ dus.

Ik heb een overzicht gemaakt van de hoofdonderwerpen die voorbijkomen, die zijn vervolgens vertaald in het Frans en vervolgens heb ik die vandaag mooi met verduidelijkende plaatjes en schrijfruimte eromheen gebundeld in een heerlijk mapje. Zo kan ik toch een soort van logisch door de stof heen werken en kunnen mensen het makkelijk terugvinden. Tenminste, als ze het allemaal opschrijven natuurlijk. Ook zij krijgen zo inzicht in hoe je veilig energetisch werken kunt als je mensen aanraakt om daarna door te stomen naar werken in de aura.

Schermafdruk 2016-04-30 18.34.33

De certificaten van deze Franse cursus zijn ook weer maatwerk (met dank aan Ria Grandiek voor al dit extra werk) omdat dit een internationale cursus betreft en dus vanuit mijn BV georganiseerd wordt. Het lijkt best simpel, een cursusje geven in het buitenland, maar er komt toch eigenlijk vrij veel bij kijken.

Mijn hond is veilig inge-ent tegen Franse hondsdolle chiens, de voiture is déjà gestofzuigd en gaat morgen even voor een laatste check en winterbandenwissel naar de garage, mijn paspoort bleek nog geldig, ik ben waslijsten met doe-dingetjes weg aan het werken van wat nog mee moet en wat nog schoon enzo en ik heb me vooral de hele week drie slagen in de rondte gewerkt om naast al mijn consulten alle extra aangevraagde telefonische consulten keurig af te handelen.

Die Koningsdag kwam dus goed uit dit jaar!

Tot slot, ik ga rondom deze cursussen ook nog een aantal consulten doen dus ik ben een tijdje niet bereikbaar nu. Ik ben eind mei weer terug.

En mocht het heel stil blijven van mijn kant, we zitten straks in de middle of nowhere (le centre de nulle part) en wifi schijnt er nog niet doorgedrongen te zijn dus, mocht ik niet reageren op berichtjes, verjaardagen en mail, excusez-moi, het is geen boze opzet, ik ben occupée en ik kan er helaas weinig aan doen. Misschien is het ook wel gewoon lekker rustig.

Mijn assistentes zijn natuurlijk wel gewoon bereikbaar voor het maken van afspraken met me voor daarna, maar ik nu even niet. Ik wens iedereen een hele fijne meimaand et au revoir!

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter