NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

RSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Media

Energy and medicine
Interview boek Energy and Medicine

Bij een nieuw boek hoort een leuk interview. In dit geval opgenomen rond de jaarwisseling voorafgaand aan de publicatie. Dus we wisten toen nog niet dat het een best seller zou worden….

Bekijk het interview hier

Het Metamorfose Podcast-interview door Iris Sturgeon

Het Metamorfose Podcast-interview door Iris Sturgeon

Soms ben je na al je moed verzameld te hebben, nét heel nuttig bezig met in de regen plantjes zetten in de tuin en het poetsen van je praktijk, als er een berichtje binnenkomt. Je podcast staat online!

Een goede reden voor me om gauw m’n bezighedenheden af te ronden en een uurtje in een stoel te ploffen en eens op mijn gemakje te luisteren hoe Iris Sturgeon de 1 uur en drie kwartier die we gepraat hebben, heeft weten in te dikken tot 55 minuten. Ik vind het daarbij altijd spannend om mezelf terug te horen. En ik vind het nog veel enger als er flink in geknipt is.

Gelukkig is het een leuke podcast geworden met maar één opmerking vooraf. De scoop over Kukuru is prematuur hoor (al hoop ik natuurlijk wel dat Iris wel gelijk krijgt 🙂). Ik vertelde vooral hoe wonderlijk het was dat er verschillende lijntjes vaak samen komen en hoe het contact tot nu toe verliep. Nieuwsgierig waar dit over gaat? Luisteren maar! Het gaat over vanalles en is een mengvorm van een persoonlijk gesprek voor- en achteraf, een behandeling van mij en het podcastinterview zelf met daarbij samenvattingen van Iris en persoonlijke commentaren.

Verder is deze podcast zeer geschikt voor onderweg of tijdens het hardlopen of hoe je het liefste podcasts luistert. Hij is er op Youtube, Spotify en iTunes etc onder Metamorfose Podcast en dan de uitzending van 24 mei 2021. Ik mocht zelf liggen in een stoel want ik moest natuurlijk kritisch luisteren. En wie weet doe jij dat ook wel lekker?

En mocht je meer podcasts van Iris willen beluisteren, of meer willen weten over haar werk, kijk dan eens op:

www.irissturgeon.com
www.metamorfosepodcast.nl
Metamorfose Podcast

 

 

Annemiek Douw New Business Radio 2e keer

Podcast-radio-interview De 40 Zin-tuigen door Robert Denneman, New Business Radio, versie 2

 

Op 7 september 2020 had ik een ‘herkansing’podcastinterview over mijn nieuwe boek De 40 Zin-tuigen met Robert Denneman van New Business Radio. 

Aangezien de eerste keer goed gegaan was en het probleem eigenlijk in de nabewerking zat, was ik ook dit keer vrij relaxt. Totdat ik op de kruk plaatsnam… Ineens moest ik met mijn nek in een kramp met mijn mond precies voor een microfoon blijven zitten en werd ik bloednerveus. 

Dat merk je de eerste minuten omdat het resulteerde in een wat sneller spreektempo. Maar gelukkig trok dat ook weer weg en is het een leuk gesprek geworden. 

Een podcast die ook de moeite waard is om te luisteren als je de vorige al gehoord had, want hoewel Robert met exact dezelfde intro begon, zijn mijn antwoorden dit keer weer heel anders. Ik kan nou eenmaal niet twee keer hetzelfde verhaal vertellen!

Wie het beluisteren wil, kan hier terecht.

 

Annemiek Douw bij New Business Radio

Radio-interview De 40 Zin-tuigen door Robert Denneman, New Business Radio, versie 1

Op 14 juli 2020 had ik een podcastinterview over mijn nieuwe boek De 40 Zin-tuigen door Robert Denneman van New Business Radio. Het liep best lekker en ik reed tevreden en opgelucht terug vanuit Hilversum.

Totdat ik het terugluisterde en bleek dat mijn zachte stem in combinatie met de geluidsbewerking een geluid had opgeleverd waarin ik mijn eigen stem nauwelijks herkende.

Dus zou het in september in de herkansing gaan. Maar toch, omdat het een leuk interview was, kun je het hier beluisteren.

 

De 40 Zin-tuigen

Radio-interview De 40 Zin-tuigen door Martin Volder, Omroep Brabant

Vanochtend (21 juni 2020) was ik live op de radio omdat ik geïnterviewd werd over mijn nieuwste boek De 40 Zin-tuigen door Martin Volder, van Omroep Brabant. Grappig om nu weer te gast te mogen zijn op een zender waar ik zelf ook regelmatig naar luister.

Het werd een sprankelend gesprek waarbij de oorspronkelijk geplande 3, maximaal 4 minuten er in praktijk gelukkig toch 5 mochten worden! Over een onderwerp waarover je volgens Martin boeken zou kunnen schrijven! 🙂

Wil je je weten waar het over ging en het beluisteren? Dat kan…

Eindhovens-Dagblad

Eindhovens Dagblad

Op 29 maart 2018 stond dit interview in het Eindhovens Dagblad. Zoals je ziet moest ik er ook voor op de foto. Dat vond ik dan weer wat minder. Daarom zei ik tegen de fotograaf: “Kun je dat niet gewoon doen terwijl ik zit te praten met de journaliste?” Dat kon en zo sta ik op de foto. Pratend met mijn handen….

Met dank aan Anneke Liebrand en Mireja
Annemiek-In-Conclaaf-met-Jeroen-Ghuijs

In conclaaf, interview door Jeroen Ghuijs met Annemiek Douw

Vrijdagavond 23 oktober 2015 was ik te gast in Sundancer in Zwijndrecht voor een (oorspronkelijk radio)interview door Jeroen Ghuijs van Finding Voices in de aanwezigheid van publiek. Het werd een lang en boeiend gesprek waarbij er ook een camera meeliep dus is het eigenlijk gewoon een televisie-interview geworden met vaste camera.

Onderwerpen die de revue zoal passeerden zijn: paddo’s en pillen gebruiken, je authentieke Zelf zijn, zielsafspraken voelen, psychopaten en managers, oordelen, familiestukken, bestaan er auralozen? hoe ontstaan blokkades, hoe direct ben je tegen een cliënt, kleuren rond lampen zien, de Vrije Wil als schietstoel, donkere invloeden en engelen, plan B, C en D en nog veel meer.

Het gesprek duurde 2,5 uur waarbij er het eerste deel helaas wat technische problemen waren. Ja, dat gebeurt wel vaker in mijn interviews he? In ieder geval heeft Michel de technicus heerlijk gesleuteld en het grotendeels recht kunnen zetten. Daardoor is in het eerste twintigtal minuten iets zachter qua geluid, daarna ben ik een paar minuutjes wat lastiger te horen en daarna van minuut 25 ongeveer doet de nieuwe microfoon het perfect en is het moeiteloos luisteren en kijken. Geniet ervan!

link naar de opname

Met dank aan alle vraagstellers in het publiek en de chat, Jeroen Ghuijs, Mieke, Michel en de aanwezige tekkel voor de komische noot.

De muziek die op mijn verzoek in de pauze gedraaid werd maar niet in de opname terug te vinden is maar wel wordt nabesproken, was: Hope there’s someone van Antony & the Johnsons, People get ready van The Frames en Love’s Divine van Seal.

Kwantpunt

Annemiek in Kwantpunt

Tijdens het radioprogramma Kwantpunt van Finding Voices radio werd op 26 juni ’15 een interview met me uitgezonden. Aat-Lambert de Kwant was mijn gastheer en in zijn aankondiging schreef hij onder meer: ‘Annemiek Douw is een begenadigd schrijfster en heeft een heldere en indringende stijl. De vele cases zijn soms heftig en aangrijpend, maar worden ook met de nodige humor beschreven.’

Daar was ik natuurlijk heel blij mee. En je zou denken dat het hele gesprek -dat 80 minuten duurde inclusief de muziek- over mijn boeken zou zijn gegaan, maar het tegendeel is het geval. Dus luister en wie weet hoor je iets nieuws!

De muziek in het programma heb ik grotendeels zelf mogen uitkiezen en omdat één nummer tijdens de opname ervan nog niet bekend was, bij deze de playlist vanaf het tweede nummer: Papillon, door Estafest, Scattered black and whites door Elbow en Read all about it, part III door Emeli Sandé.

Omroep Brabant

Annemiek bij Omroep Brabant

Zondag 22 maart 2015 was ik te gast bij Martin Volder van Omroep Brabant. Het was een erg leuk interview, waarin Martin erg duidelijk maakte dat het wel eens allemaal grote onzin of een placebo zou kunnen zijn. Wil je zelf horen hoe het was? Klik dan even hier!

paravisie 2011

Annemiek in de Paravisie

In augustus 2011 stond in de Paravisie een artikel over spiritueel opereren waaraan ik heb meegewerkt.

Annemiek in Paravisie

Roy Martina

Nieuwsbrief Roy Martina

Ik heb Annemiek leren kennen tijdens het SummerCamp in augustus jl. We hebben toen een sessie gedaan zodat ik zelf kon eraren hoe haar techniek van de hogere auralagen werkt.

Lees artikel …

AperitiVOS

Annemiek op tv: AperitiVOS

In februari 2013 was ik op de locale tv te gast in deze Valkenswaardse talkshow.
Bekijk hier het interview met mij in AperitiVOS.

het coachingsmethoden_boek

Het Coachingsmethoden boek

In juni 2011 is het Coachingsmethodenboek uitgekomen bij uitgeverij Boom Nelissen –onder redactie van Susan van Ass- waarin 50 topcoaches (quote van de uitgever) elk in hun eigen hoofdstuk hun methodieken en werkwijze toelichten. Elk hoofdstuk beslaat slechts 4 pagina’s waardoor je als coach of coachee dus snel 50 verschillende aanpakken naast elkaar kunt leggen en kiezen welke manier het beste bij je past. Ikzelf heb hierin het hoofdstuk over Energetisch Coachen geschreven.

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter