NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

cursus Helende Handen 1, 2 oktober 2015

12113416_1686434814923589_8288907985933485902_o

2 oktober gaf ik weer een cursus Helende Handen 1- energetisch werken voor tactiele professionals. Met 8 cursisten, 4 behandeltafels, buiten een stralend zonnetje (wat weer goed uitkwam voor de nabesprekingen van de behandelingen), een overdadige en overheerlijke lunch en ettelijke kopjes verse muntthee, cappuccino’s en koffie verkeerds werd het met behulp van een prachtig programma een lekkere dag.

Het was heerlijk om te merken welke thema’s er in de groep heersten. Zo waren er twee mensen die anders genoemd werden dan dat ze oorspronkelijk heetten en dat bleek voor hun energie niet in hun voordeel. Dus teruggekeerd naar hun eigen naam, stonden daar ineens twee heel andere vrouwen!

De groep leerde voelen hoe waarheid aanvoelt in je lichaam en hoe te onderscheiden welke energie en emotie van een ander zijn en wat van jezelf, wat aarden is en waarom je dat voor jezelf en je cliënt überhaupt doet, en hoe je een basisbehandeling à la Annemiek geeft om die vervolgens weer los te laten en je eigen vorm te gaan ontdekken.

En wat grappig toch dat masseurs het soms zo lastig vinden om niet op spierkracht en techniek te vertrouwen. Wat een weerstand in het loslaten daarvan en hun handen en vooral hun energie het werk te laten doen. Je hoeft namelijk niet altijd te duwen en te trekken en het proces af te dwingen, ook fysieke blokkades smelten weg door de juiste energie en liefdevolle aandacht.

De kwartjes zijn gevallen, we hebben hard gewerkt met goed resultaat, het was leerzaam, een gezellige dag, ik heb genoten van de sfeer en entourage en de cursisten vertrokken net zo stralend als de zon (en zorgden ervoor dat de komende cursus Helende Handen 2 van 4 december inmiddels ook weer volgeboekt zit). Universum, graag meer van dergelijke dagen! Dank u!

Met Marcel, Katia, Marie-Louise, Esther, Yvonne, Mariska, José en Annemiek.

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter