NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Workshops, cursussen en lezingen

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Contact

Overige informatie

Nieuwsbrief ontvangen?VOLG MIJN
BLOGS

RSS nieuwsfeed

De helende werking van bloemen

Zaterdagmiddag, 14.15 uur, 28 graden buiten. De zon schijnt en de hele wereld lijkt vrij te zijn en ervan te kunnen genieten. Iedereen behalve de zo’n 160 leden van de Beroepsvereniging waarmee ik in een lange online ledenvergadering zit. Om 9.00 uur keurig ingelogd en nu is het ruim 5 uur later. Ik ben moe en zit achter mijn Mac in mijn praktijk als tijdens het hertellen van de stemmen de deurbel gaat van mijn huis. We zouden bijna weer gaan beginnen dus onrustig denk ik: zal ik opendoen of niet?

Ik besluit tot opendoen. Dat betekent een eindje rennen: praktijk uit, wachtkamer door, halletje passeren, woonkeuken doorkruizen, dan nog 5.85 meter cursuslokaal annex dierenbehandelingsruimte en dan ben ik aan de voorkant van het privé gedeelte van mijn huis. Alleen bij een andere deur, want mijn privévoordeur zit daar weer naast, bovenaan een trapje; ik woon immers split level.

Ik zie daardoor niet meteen wie er voor de deur staat. Ik zie wel een gehavend wit bestelbusje met dusdanige schade aan de zijkant, dat het een bezorger lijkt. Maar ik heb niks besteld. Ik kijk vragend naar de jongedame die ongeïnteresseerd op de bijrijdersstoel hangend op haar smartphone zit te swipen en zij wijst naar mijn andere voordeur, terugspringend en dus uit mijn zicht, bovenaan het trapje.

Daar verschijnt eerst een grote doos en daarna een hoofd. Pakje voor mij.

Ik had alleen niks besteld dus denk: dat zal wel voor de buren zijn. Ik controleer de naam om te zien voor welke buur de grote doos is en zie tot mijn verbazing mijn eigen naam als geadresseerde staan…. Blij met deze onverwachte bezorging sta ik in dubio. Want ik zat nog steeds in de -tijdelijk gepauzeerde- vergadering. Ik heb eigenlijk haast. Ik bedank de bezorger, mik de deur dicht en huppel met doos dit keer zo snel mogelijk terug naar mijn praktijk. Daar is de voorzitter nog niet in beeld, dus maak ik gauw de doos open.

Een grote bos zonnebloemen kijkt me aan. Wat een vrolijkheid! En wat een liefde komt daar even binnen! Ze zijn van klanten die blij zijn met me en waar ik van de week buiten werktijd extra tijd aan had besteed. Ze bedanken me hiermee voor mijn hulp.

De helende werking van bloemen

Wat zij niet weten, is dat ik eigenlijk een hekel aan zonnebloemen had. Dat heb ik jarenlang gehad nadat een voormalig geliefde onze relatie kwam verbreken en meteen een bos zonnebloemen voor me meenam; ik was bijna jarig en zo was hij toch attent geweest?!! Voor mij stonden zonnebloemen sindsdien voor verdriet en ik heb ze zelf nooit meer aangeschaft. Ik kon ze niet meer zien. En zaterdag is dat stuk geheeld.

Wat een heerlijk boeket om te krijgen, wat een energie en wat een timing! Ik was net echt toe aan mijn welverdiende weekend en had nog een kwartier vergadering te gaan. Dankzij de zonnebloemen was ik meteen weer helemaal kwiek en vrolijk.

Dus dank jullie wel Hans en Hannette voor deze lieve geste. Hij was absoluut niet nodig natuurlijk maar wordt wel heel erg gewaardeerd!

De helende werking van bloemen

 

 

 

Mensenconsult met een bullterriërtouch

Vanochtend had ik een afspraak met het baasje van Boris. Boris, een 6 jaar oude Engelse bullterriër, is een herplaatser uit Portugal (het is een heel internationale hond) en heeft het moeilijk gehad. Zijn huidige, nieuwe vrouwtje wilde hem graag meenemen naar haar...

De sfeer verzieken

Het was een spoedconsult met een cliënte die op weg naar haar werk overvallen werd door een lastige vorm van energie. Ik noem het voor het gemak even een Veld. Ze fietste er doorheen alsof ze door de mist fietste en ineens was ze doorweekt. Ze was dusdanig uit balans...

Najaarsnieuws 2021

Ik ben bewust maanden vrij stil geweest omdat iedereen al overstelpt werd met mails en posts door het vele thuiswerken, met vierkante ogen tot gevolg. Maar nu ik wat leuke nieuwtjes heb, meld ik me toch even. Vergoedingen Begin 2022 gaat mijn beroepsvereniging VVET...

Driedaagse intensive Helende Handen 1 tm ‘V’!

Goed nieuws! Na maanden waarin cursussen almaar afgezegd moesten worden, heb ik iets heel bijzonders gepland.   Een driedaagse intensive. De cursussen 'Helende Handen 1, energetisch werken voor tactiele professionals' , 'Helende Handen 2, (leren) werken in de aura' en...

Nova Scotia Duck Tolling retriever te gast

Dit is Fox, een enthousiaste Nova Scotia Duck Tolling retriever. Wel wat veel naam voor een niet zo groot hondje, vind je niet? Fox was deze week te gast in het dierengedeelte van mijn praktijk. Hij heeft onder meer wat uitdagingen op gedragsgebied en ik ken hem al...

Superweek

Ik heb sowieso heerlijk werk. Maar sommige weken zijn nog leuker dan andere. Deze week was een prachtige combi: op maandag gaf ik een individuele cursusdag: Je levenspad volgen. Een hele lange volle dag waarin verleden werd rechtgezet en nieuwe ideeën geboren, zowel...

Het Metamorfose Podcast-interview door Iris Sturgeon

Soms ben je na al je moed verzameld te hebben, nét heel nuttig bezig met in de regen plantjes zetten in de tuin en het poetsen van je praktijk, als er een berichtje binnenkomt. Je podcast staat online! Een goede reden voor me om gauw m’n bezighedenheden af te ronden...

Woordkeus, covid en oordelen – blog

Het schrijven van mijn trilogie over oordelen en hoe ze je kunnen verwonden of in de weg zitten, zette mij aan het denken over taalgebruik en covid. Ik merk dat ik de woordkeus in bepaalde berichten behoorlijk gekleurd vind en dat daardoor onnodig negativiteit...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter