NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Eerste cursus ooit op mijn nieuwe adres

Gisteren heb ik mijn nieuwe cursuslokaal ingewijd, en daarnaast trouwens ook mijn praktijk: als cursusruimte. Ik gaf namelijk voor de allereerste keer ooit een Helende Handen 1 cursus op mijn nieuwe adres. 4 weken na mijn verhuizing. Eigenlijk wel een beetje een optimistische planning, zo is gebleken.

Het was heerlijk om te doen. Wel eerst een heel gesjouw maar alles paste precies en zelfs de dingen die verzet moesten worden en over elkaar heen geschoven (zonder vantevoren gemeten te hebben of het wel kon) kwamen waar ze tevoren gedacht waren. Millimeterwerk in een zeer welwillend universum! Ook de vijfde cursuslokaaltafel die ik bij nader inzien op de valreep toch nodig bleek te hebben werd om 10 voor 8 ’s ochtends nog net op tijd geleverd zodat ik hem in elkaar kon zetten en schoonmaken voordat we om half 10 begonnen. Het ging onder tijdsdruk maar wel als een zonnetje.

Geweldig om mijn cursuslokaal te gebruiken en iedereen op de vlinderstoelen te zien zitten die ik samen met m’n beste vriendin in november zo bloedig had zitten schuren en schilderen. Heerlijk om mijn woonkeuken in te kunnen zetten als lunchruimte en pauzeplaats. Ik heb menige superkoffie gezet met vers gemalen koffie, want deze ideale machine behoort nou eenmaal tot mijn keukenuitrusting, en een daags ervoor vervangen quooker zorgde veelvuldig voor verse potten thee.

De 4 behandeltafels bleken keurig in mijn nieuwe praktijk te passen en ik had zelfs aan leuke nieuwe krukjes gedacht om mensen op te kunnen laten aarden. Die manier van aarden gebruiken we alleen bij HH1 dus dat was best prettig…

Verder was het een leuke groep en inhoudelijk ook een goede en fijne dag. Het begin was wat rommeliger dan gebruikelijk omdat 2 mensen zwaar te laat kwamen maar dat heb ik opgevangen en we hebben gewoon lang doorgewerkt en dat was verder gelukkig geen probleem.

Ik ben blij met alle positieve reacties, zowel op mijn ruimtes als op de cursus zelf en het feit dat de halve groep al genoteerd staat voor een vervolgcursus stemt me ook zeer tevreden. Kortom, allemaal heel fijn.

En ook goed om te ervaren hoe de al aanwezige energie en trilling in mijn pand, die er al was en die ik er inmiddels ook zelf in heb gebracht, mijzelf nu ondersteunt en het me makkelijker maakt om de energie van de groepsleden op te hogen zodat het op een cursusdag makkelijker werkt voor ze. Heerlijk aan alle kanten.

Eigenlijk dus alleen maar goed nieuws. Dus bijna jammer dat ik van de week een eerste gesprekje heb gehad met een inwoner van Amerika over cursus geven in de USA. Want als die droom uit gaat komen, dan moet ik tijdelijk mijn fijne pand verlaten…

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter