NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Frankrijk, alpaca’s, nieuw boek en retraite 2020

1 november 2019

Jongens, ik ben een beetje stilletjes geweest de laatste tijd. Ik heb me namelijk eerst helemaal suf gewerkt om überhaupt weg te kunnen en daarna ben ik twee weken geleden naar Frankrijk vertrokken om te werken aan mijn nieuwe boek.
Ik was daar van de zomer al druk mee bezig, maar merkte dat ik tijd nodig had om ongestoord en compleet gefocust te kunnen werken aan mijn nieuwe materiaal. Dat bleek te kunnen in het prachtige huis van Raymond, die in Laussou, ver van alles en iedereen verwijderd leeft met zijn 10 alpaca’s, 2 honden en 5 katten.

Er is daar soms wifi, nooit bereik op mijn mobiel en het was er dus rustig, qua prikkels van de buitenwereld. Ik was echt even (bijna) helemaal off line.

Al die dieren hebben natuurlijk wel zo hun energieën en Senna, mijn lieve labje, moest er dan ook erg aan wennen. Al die geuren, geluiden. Dat was voor mijn 12,5 jaar oude dametje toch best even een kluif.

In de foto’s zie je hoe zij en de katten in de loop der weken steeds meer bevriend raken, tot het moment dat ze gisteren voor het eerst tegen elkaar aan hebben geslapen.

Naast hard schrijven aan mijn boek, heb ik gisteren op mijn eerste vrije dag een bezoek gebracht aan de chambre d’hôte waar in van 16 tot en met 23 mei 2020 een retraite ga begeleiden. We hebben er heerlijk geluncht met Ruud en Pascale, het Nederlands Belgische stel dat deze mooie plek bezit en beheert. We hadden er van de week al proefgegeven met een lekker diner dus het is nu zeker: hier wil ik mei met liefde en plezier de retraite begeleiden!
In de foto’s alvast wat plaatjes van het restaurant waar we werken gaan, Het Heilige Varkentje genaamd en de omgeving. Wil je meer weten hierover, kijk dan even op mijn website: https://annemiekdouw.nl/cursussen/retraite/

Vandaag is een dag van inpakken en morgen volgt de 1054 km lange reis naar huis. Ik heb het hier heerlijk gehad. Met dank aan Castor, Luna, Milow, Eros, Gaia, Kira, Dunya, Yentle, Yasmine, Abby, Yade, Mika, Oscar, Noa, Sienna, Shiva, Clochette, mijn eigen Sennaatje en natuurlijk met veel dank aan Raymond!

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter