NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt!

Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar geleden haar smaak en reuk kwijt was geraakt na twee hersenbloedingen. Het leven had daardoor alle kleur verloren en ze was er verdrietig over. Het leek onherstelbaar. Nou wil het ‘toeval’ dat ik een poosje geleden schreef over een mevrouw die al jaren eigenlijk niks meer rook en hier ruikend de deur uit bleek te gaan na een behandeling. En die daarna heerlijk aan haar kinderen gesnuffeld had. Ik was over dat weer kunnen ruiken zelf zo verwonderd dat ik het graag wilde delen. Ik schreef erover en zo kwam de dame van de kaart mij op het spoor. Bij deze kinderknuffeldende dame bleek het effect echter maar een dag of 10 te blijven en daarna weer af te zwakken. Ze rook ineens weer minder.

Dat is natuurlijk jammer, al is het wel hoe het werkt: soms knapt iets tijdelijk op, maar zit er nog meer aan vast wat in tweede of heel soms derde instantie aangepakt en geheeld mag worden. Daarom gaan we binnenkort kijken hoe we haar stabiel aan het ruiken kunnen krijgen, want blijkbaar is daar nog iets voor nodig. Maar dat het mogelijk is, dat is nu wel duidelijk 🙂 !

De dame die danste op de tafel was al een stukje verder geheeld. Ze schreef namelijk:

“Anderhalve dag na jouw behandeling rook ik een stuk verse gember. Eerst geloofde ik het niet maar ik ruik en proef alles weer. Ik ben zó gelukkig! Dank je wel en vele lieve groeten “

Ik las dit en ik was blij. Blij omdat alle kleur, geur en smaak die het leven je te bieden heeft, verdwijnt als je niet ruiken en proeven kunt. De nuances zijn weg. Alle ervaringen worden een grijze waas, een blur en het maakt je depressief. Ik vind het dan ook geweldig fijn voor deze aardige dame.

En ik moest ook een beetje glimlachen, om de kosmische humor van het voorbeeld dat ze gaf.

Verse gember.

Ik ben zelf allergisch voor gember. Letterlijk. De geur doet al veel verkeerds bij me maar eten of drinken gaat gewoon niet. Dan kiep ik om.

En dus vond ik het komisch dat het universum haar uitgerekend gember als eerste liet ervaren, na 12 jaar leegte.

Ik zou er zelf iets minder blij mee geweest zijn!

Nadat ik deze post op Facebook had gezet, kreeg ik onderstaande reacties van haar dochters Daniëlle en Esther…

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle...

De eekhoorn, Be a force of good

Ik zag hem rennen. Of haar, dat kon ik in de gauwigheid niet zien. En ik weet ook eigenlijk niet precies waar je naar moet kijken bij een eekhoorn, eerlijk gezegd. Sinds ik een jaar of vijf geleden verhuisde naar mijn huidige huis en praktijkruimte, had ik hem al...

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om...

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter