NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt!

Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar geleden haar smaak en reuk kwijt was geraakt na twee hersenbloedingen. Het leven had daardoor alle kleur verloren en ze was er verdrietig over. Het leek onherstelbaar. Nou wil het ‘toeval’ dat ik een poosje geleden schreef over een mevrouw die al jaren eigenlijk niks meer rook en hier ruikend de deur uit bleek te gaan na een behandeling. En die daarna heerlijk aan haar kinderen gesnuffeld had. Ik was over dat weer kunnen ruiken zelf zo verwonderd dat ik het graag wilde delen. Ik schreef erover en zo kwam de dame van de kaart mij op het spoor. Bij deze kinderknuffeldende dame bleek het effect echter maar een dag of 10 te blijven en daarna weer af te zwakken. Ze rook ineens weer minder.

Dat is natuurlijk jammer, al is het wel hoe het werkt: soms knapt iets tijdelijk op, maar zit er nog meer aan vast wat in tweede of heel soms derde instantie aangepakt en geheeld mag worden. Daarom gaan we binnenkort kijken hoe we haar stabiel aan het ruiken kunnen krijgen, want blijkbaar is daar nog iets voor nodig. Maar dat het mogelijk is, dat is nu wel duidelijk 🙂 !

De dame die danste op de tafel was al een stukje verder geheeld. Ze schreef namelijk:

“Anderhalve dag na jouw behandeling rook ik een stuk verse gember. Eerst geloofde ik het niet maar ik ruik en proef alles weer. Ik ben zó gelukkig! Dank je wel en vele lieve groeten “

Ik las dit en ik was blij. Blij omdat alle kleur, geur en smaak die het leven je te bieden heeft, verdwijnt als je niet ruiken en proeven kunt. De nuances zijn weg. Alle ervaringen worden een grijze waas, een blur en het maakt je depressief. Ik vind het dan ook geweldig fijn voor deze aardige dame.

En ik moest ook een beetje glimlachen, om de kosmische humor van het voorbeeld dat ze gaf.

Verse gember.

Ik ben zelf allergisch voor gember. Letterlijk. De geur doet al veel verkeerds bij me maar eten of drinken gaat gewoon niet. Dan kiep ik om.

En dus vond ik het komisch dat het universum haar uitgerekend gember als eerste liet ervaren, na 12 jaar leegte.

Ik zou er zelf iets minder blij mee geweest zijn!

Nadat ik deze post op Facebook had gezet, kreeg ik onderstaande reacties van haar dochters Daniëlle en Esther…

Dag boek!

Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van de 11 geleide meditaties (bijna klaar) en het mixen van de bijbehorende muziek (klaar), en met maken van de oefeningen en het overige cursusmateriaal (heel eind op weg) van de retraite van 3-9 september in Centre...

Opgeruimd staat netjes

Half maart begon ik en ik ben er maanden mee bezig geweest. Uren per week, soms zelfs een hele dag aan een stuk. Mijn dag begon en eindigde ermee en soms deed ik het ook tussendoor want het werkte bijna verslavend. En het moest klaar. Mijn fysio was er niet blij mee...

Voorjaarsnieuws

Het voorjaar zit in de lucht! Met hier en daar nog een buitje, hoor je toch de vogeltjes al overal zingen en zie je het verse groen ontspruiten aan de bomen. Word jij daar ook zo vrolijk van? Zo niet, dan knap je misschien op van mijn nieuwsbrief en als wel, dan is...

Mijn Kerstwens voor 2023

Lieve lezer(es), Dit jaar geen nieuwsbrief met een overzicht van de in maart wel degelijk uitgekomen bestseller, geslaagde retraite en andere wetenswaardigheden. Over een poosje komt die nieuwsbrief wel: er tekenen zich contouren af van een nieuw boek, nieuwe...

Eenzaamheid – meditatie online

De feestdagen kunnen het enorm aanwakkeren. Eenzaamheid. Een vreselijk gevoel. Ondanks alle communicatiemiddelen die er tot onze beschikking staan, is 35 procent van de mensen boven de 15 regelmatig eenzaam, of voelt zich zelfs zeer eenzaam. Dat is omgerekend meer dan...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter