NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Geslaagde retraite De 40 lagen van jouw ziel 2023

foto: Kaat

Soms maak je weken mee die met kop en schouders boven andere uitsteken. Afgelopen week was er zo een. En dat zegt wat, want ik heb meestal al leuke weken! Van 3 tot en met 9 september gaf ik namelijk de retraite ‘De 40 lagen van jouw ziel’ in Centre Lothlorien in Frankrijk.

Terwijl in Nederland een hittegolf de nazomer bijna warmer maakte dan de zomer zelf, was het in Frankrijk eveneens erg warm. Gelukkig verbleven wij op een koel blijvende chateau en konden we er in de schaduw van de grote bomen door een windje of aan het water toch een vleugje verkoeling vinden.

Omdat veel mensen op deze data toch net niet bleken te kunnen, was er uiteindelijk een select, prettig gezelschap naar Frankrijk afgereisd. Een elektrische auto bleek hierbij trouwens nog best een uitdaging in Frankrijk op dit moment in verband met niet aanwezige of niet werkende laadpalen op de route, volgens een van de deelnemers. Ze had hierdoor een soort puzzeltocht gehad.

Waarom giftig oordelen pijn doet

De retraite startte op zondagmiddag met een borrel en na het heerlijke diner vond de eerste geleide avondmeditatie plaats en daarmee doken we meteen in het thema: De 40 lagen van de ziel, want we hebben de hele week de 40 lagen van de aura dieper verkend. We keken wat de 40 thema’s betekenen in ons dagelijkse leven, waarbij er nieuwe inzichten ontstonden en oude pijnen werden geheeld.

We schilderden zielenrassen (star seeds) en stemden af op tweelingzielen en keken naar allerhande andere zielsafspraken, familiaire trauma’s en levensthema’s. Hoe vertaal je bijvoorbeeld overgeërfde ziekte naar iets hanteerbaarders en hoe kom je weer bij jezelf?

Allerlei soorten levensdoelen, conflicten, de betekenis van de aarde in je leven en de rol van dieren, alles kwam voorbij. Natuurlijk maakten we contact met onze zielengroepen en uiteindelijk zelfs met een liefdevolle ET. Het was een ontroerende ontmoeting die iedereen raakte.

En daarnaast heb ik energetisch behandeld tijdens familieopstellingen, dus zowel op het opgestelde familielid als de representant met hetzelfde thema. In dit geval ging het om oorlogstrauma dat een grote impact bleek te hebben op de mensen, de locatie en op onze week.

Alle deelnemers ontvingen een heerlijke vertroetelende energetische massage van steun en toeverlaat Yvonne en elke dag was er na de lunch van 13.00 uur ruimte en stilte voor bezinken, wandelen, slapen, uitzieken (want soms werd er iemand ziek), verder schilderen aan de zielenras schilderijen, de natuur in op de fiets of lekker hangen in de schaduw. Vanaf half vijf werkten we daarna weer verder in de 40 lagen. En de laatste avond was er een kampvuur.

foto: Hans

In totaal waren 11 thema’s waren verwerkt tot muzikale geleide meditaties waarmee we de dag om 8 uur voor het ontbijt al begonnen en na het verantwoorde en smakelijke vegetarische diner weer afsloten en alles bij elkaar was het een intensieve, boeiende, mooie week. Niemand vertrok hetzelfde als dat hij/zij aankwam. Er werden prachtige slagen gemaakt en het was heerlijk om het verschil te zien en te voelen. En het was mooi om te zien wat voor een eenheid er in relatief korte tijd in de groep ontstond.


Weer thuis is het nu even wennen na een dikke week met zo’n fijne groep. Maar, ook ik ben helemaal vol met nieuwe ideeën!

Ik ga deze retraite namelijk nogmaals geven, of nogmaals, ik ga hetzelfde onderwerp nogmaals geven en dan wordt het natuurlijk toch weer heel anders. En dit keer in Nederland. Voor de thuisblijvers of de liever-niet-te-ver-reizigers. Mocht je hierover op de hoogte gehouden willen worden, dan hoor ik het natuurlijk weer graag.

foto: Fredy

Daarnaast gaat er een meditatiedag of -weekend komen met weer nieuwe geleide meditaties op muziek, omdat de live meditaties zo goed bevallen zijn. En ik ben nog iets anders leuks van plan, maar daar kom ik nog op terug. Dat heeft even tijd nodig.

Nu eerst weer lekker aan de slag in mijn praktijk. U hoort nog van mij!

het laatste nieuws van 2023

Nog even en 2023 is alweer ten einde. Om dit jaar mooi uit te luiden en het nieuwe goed te beginnen, ontvang je deze nieuwsbrief met louter positiviteit. Fluisteringen van je ziel aurakelkaarten gelanceerd Orakelkaarten over je aura: aurakelkaarten. Inzichtkaarten met...

Achter je muurtje meditatie online

Soms hebben mensen last van wat ze voelen of hoe hen dat overvalt en trekken ze zich even terug. Dan haken ze emotioneel een beetje af en creëren ze zo ruimte voor zichzelf. Doen ze tijdelijk niet meer mee en nemen ze wat afstand. Gaan ze achter hun figuurlijke...

Alle aurakelsets zijn onderweg

'Wat ben je aan het doen?' vraagt Facebook Nou, aan het uitpuffen van een weekend hard werken: pakjes inpakken met de nu leverbare Fluisteringen van je ziel - aurakelset. Sommige mensen hadden er zelfs 2, 3 of 4 van besteld, dus het was best een toer om dat logistiek...

Helende Handen voor Hondjes

Ik heb het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het creëren van nieuwe dingen: een nieuwe retraite (mei ’24), de cursus De 12 universele wetten (maart ‘24) en de meditatiedag op 28 januari ’24. De aurakelkaarten Fluisteringen van je ziel die begin december uitkomen en...

Aurakelkaarten en ander najaarsnieuws

Was 2023 voor jou ook zo productief? Bij mij was het dat zeker. Daarom deze najaarsnieuwsbrief waarin een jaar van voorbereidingen uitmondt in 3 nieuwe cursussen en de lancering van heuse orakelkaarten! Wie weet zit er iets voor je bij?   Fluisteringen van je...

Dag boek!

Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van de 11 geleide meditaties (bijna klaar) en het mixen van de bijbehorende muziek (klaar), en met maken van de oefeningen en het overige cursusmateriaal (heel eind op weg) van de retraite van 3-9 september in Centre...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter