NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Geslaagde retraite De 40 lagen van jouw ziel 2023

foto: Kaat

Soms maak je weken mee die met kop en schouders boven andere uitsteken. Afgelopen week was er zo een. En dat zegt wat, want ik heb meestal al leuke weken! Van 3 tot en met 9 september gaf ik namelijk de retraite ‘De 40 lagen van jouw ziel’ in Centre Lothlorien in Frankrijk.

Terwijl in Nederland een hittegolf de nazomer bijna warmer maakte dan de zomer zelf, was het in Frankrijk eveneens erg warm. Gelukkig verbleven wij op een koel blijvende chateau en konden we er in de schaduw van de grote bomen door een windje of aan het water toch een vleugje verkoeling vinden.

Omdat veel mensen op deze data toch net niet bleken te kunnen, was er uiteindelijk een select, prettig gezelschap naar Frankrijk afgereisd. Een elektrische auto bleek hierbij trouwens nog best een uitdaging in Frankrijk op dit moment in verband met niet aanwezige of niet werkende laadpalen op de route, volgens een van de deelnemers. Ze had hierdoor een soort puzzeltocht gehad.

Waarom giftig oordelen pijn doet

De retraite startte op zondagmiddag met een borrel en na het heerlijke diner vond de eerste geleide avondmeditatie plaats en daarmee doken we meteen in het thema: De 40 lagen van de ziel, want we hebben de hele week de 40 lagen van de aura dieper verkend. We keken wat de 40 thema’s betekenen in ons dagelijkse leven, waarbij er nieuwe inzichten ontstonden en oude pijnen werden geheeld.

We schilderden zielenrassen (star seeds) en stemden af op tweelingzielen en keken naar allerhande andere zielsafspraken, familiaire trauma’s en levensthema’s. Hoe vertaal je bijvoorbeeld overgeërfde ziekte naar iets hanteerbaarders en hoe kom je weer bij jezelf?

Allerlei soorten levensdoelen, conflicten, de betekenis van de aarde in je leven en de rol van dieren, alles kwam voorbij. Natuurlijk maakten we contact met onze zielengroepen en uiteindelijk zelfs met een liefdevolle ET. Het was een ontroerende ontmoeting die iedereen raakte.

En daarnaast heb ik energetisch behandeld tijdens familieopstellingen, dus zowel op het opgestelde familielid als de representant met hetzelfde thema. In dit geval ging het om oorlogstrauma dat een grote impact bleek te hebben op de mensen, de locatie en op onze week.

Alle deelnemers ontvingen een heerlijke vertroetelende energetische massage van steun en toeverlaat Yvonne en elke dag was er na de lunch van 13.00 uur ruimte en stilte voor bezinken, wandelen, slapen, uitzieken (want soms werd er iemand ziek), verder schilderen aan de zielenras schilderijen, de natuur in op de fiets of lekker hangen in de schaduw. Vanaf half vijf werkten we daarna weer verder in de 40 lagen. En de laatste avond was er een kampvuur.

foto: Hans

In totaal waren 11 thema’s waren verwerkt tot muzikale geleide meditaties waarmee we de dag om 8 uur voor het ontbijt al begonnen en na het verantwoorde en smakelijke vegetarische diner weer afsloten en alles bij elkaar was het een intensieve, boeiende, mooie week. Niemand vertrok hetzelfde als dat hij/zij aankwam. Er werden prachtige slagen gemaakt en het was heerlijk om het verschil te zien en te voelen. En het was mooi om te zien wat voor een eenheid er in relatief korte tijd in de groep ontstond.


Weer thuis is het nu even wennen na een dikke week met zo’n fijne groep. Maar, ook ik ben helemaal vol met nieuwe ideeën!

Ik ga deze retraite namelijk nogmaals geven, of nogmaals, ik ga hetzelfde onderwerp nogmaals geven en dan wordt het natuurlijk toch weer heel anders. En dit keer in Nederland. Voor de thuisblijvers of de liever-niet-te-ver-reizigers. Mocht je hierover op de hoogte gehouden willen worden, dan hoor ik het natuurlijk weer graag.

foto: Fredy

Daarnaast gaat er een meditatiedag of -weekend komen met weer nieuwe geleide meditaties op muziek, omdat de live meditaties zo goed bevallen zijn. En ik ben nog iets anders leuks van plan, maar daar kom ik nog op terug. Dat heeft even tijd nodig.

Nu eerst weer lekker aan de slag in mijn praktijk. U hoort nog van mij!

Dag boek!

Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van de 11 geleide meditaties (bijna klaar) en het mixen van de bijbehorende muziek (klaar), en met maken van de oefeningen en het overige cursusmateriaal (heel eind op weg) van de retraite van 3-9 september in Centre...

Opgeruimd staat netjes

Half maart begon ik en ik ben er maanden mee bezig geweest. Uren per week, soms zelfs een hele dag aan een stuk. Mijn dag begon en eindigde ermee en soms deed ik het ook tussendoor want het werkte bijna verslavend. En het moest klaar. Mijn fysio was er niet blij mee...

Voorjaarsnieuws

Het voorjaar zit in de lucht! Met hier en daar nog een buitje, hoor je toch de vogeltjes al overal zingen en zie je het verse groen ontspruiten aan de bomen. Word jij daar ook zo vrolijk van? Zo niet, dan knap je misschien op van mijn nieuwsbrief en als wel, dan is...

Mijn Kerstwens voor 2023

Lieve lezer(es), Dit jaar geen nieuwsbrief met een overzicht van de in maart wel degelijk uitgekomen bestseller, geslaagde retraite en andere wetenswaardigheden. Over een poosje komt die nieuwsbrief wel: er tekenen zich contouren af van een nieuw boek, nieuwe...

Eenzaamheid – meditatie online

De feestdagen kunnen het enorm aanwakkeren. Eenzaamheid. Een vreselijk gevoel. Ondanks alle communicatiemiddelen die er tot onze beschikking staan, is 35 procent van de mensen boven de 15 regelmatig eenzaam, of voelt zich zelfs zeer eenzaam. Dat is omgerekend meer dan...

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter