NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Nieuwsbrief ontvangen?Goed Nieuws brief mei 2017 – uitgebreide versie

Normaliter stuur ik aan het einde van het jaar een nieuwsbrief met daarin, de naam doet het al vermoeden, het nieuws uit mijn praktijk. Afgelopen december was het echter een gekkenhuis. Daarom stuurde ik toen alleen een verhuisbericht en krijg je nu mijn uitgebreide ‘anderhalfjaarsnieuwbrief’.

Nieuw pand
December was zo druk omdat ik net de sleutel van mijn eerste eigen huis gekregen had. Dit pand met de mogelijkheid van een fijne praktijk aan huis mét cursusruimte, moest echter wel eerst even fors verbouwd worden.
Dus bracht ik het najaar naast behandelend en cursusgevend door met allerlei uitzoek- en regelwerk: hypotheken, aannemers, bouwplannen en -materialen, meubels voor de praktijk en wachtkamer, vloeren, ramen, raambekleding, rolluiken, horren, kleuren, sanitair en tegels voor het aan te leggen toilet; ik was er lekker zoet mee.
November vergleed en ik pakte huis en op het laatste moment ook mijn praktijk in en in december ik begeleidde daarbij de zakelijke verbouwing (erg leerzaam!) en ging ondertussen verder met inpakken en regelen.
Op 29 december verhuisde ik en ging ik vervolgens snel aan weer het uítpakken. Ingericht en hard geklust werd er om de praktijk werkklaar te krijgen. Zo kon ik na een week meteen aan het werk op mijn nieuwe stek. Dat is met de nodige hulp wonderwel gelukt!

Daarna kwam begin januari nog het Projectje Badkamer. De oude was in december al vakkundig gesloopt tijdens de rest van de verbouwing, maar na het verplaatsen van een paar muren, wilde ik wel weer graag ook kunnen douchen. En een wc was ook best handig.
Daarom werd er, terwijl ik blij aan het werk was in mijn fonkelnieuwe praktijk, in een ander deel van mijn pand tegelijkertijd een fijne badkamer geïnstalleerd.

In maart was hij eindelijk klaar en had ik het eerlijk gezegd ook wel gehad met al het bouwstof, gepoets, afplakken en geen kant op kunnen in je eigen huis. Ik heb inmiddels grote bewondering voor mensen die 3 jaar in een opknaphuis middenin een verbouwing kunnen leven. Ikzelf ben daar duidelijk wat minder geschikt voor…

Cursuslokaal

Eind januari was daarbij ook mijn cursusruimte klaar. Dat is de plek waar ik het theoriegedeelte van mijn cursussen geef; het behandelingen-oefengedeelte geef ik daarbij in mijn steeds voor de gelegenheid omgetoverde praktijk. En hoewel ik altijd fijn heb lesgegeven in Het Oude Wandelpark is dit ook fantastisch. Heerlijk om zo in de cursusenergie te kunnen blijven en geen andere mensen tegen te komen behalve je eigen cursusgroep. Het werkt geweldig. Rust en ruimte en subtiele energie. En gelukkig bevalt het de cursisten ook prima.

Buiten

Een andere kluif was de tuin. Het aanzicht van de voortuin wordt bepaald door een 40 jaar oude, grote rode beuk. Een boom die een prachtig uitzicht vormt en een heerlijke energie verspreidt.
De achtertuin is ook super, zeker als je bedenkt dat mijn patiootje in mijn vorige huis maar krap 18 m2 besloeg. Alleen, deze achtertuin, die tevens de entree vormt van mijn praktijk, was helemaal bestraat. Hij was dus heel kaal.

Daar is de afgelopen weken hard aan gewerkt en inmiddels begint het er echt fijn uit te zien. De schutting moet nog even begroeid raken, dus daar is nog wat geduld voor nodig, maar het ziet er al veel gezelliger uit.

Wachtruimtes

En dat moet ook want behalve dat ikzelf graag buiten ben in mijn privégedeelte, is een deel van de tuin ook bedoeld voor mijn cliënten.
Ik heb namelijk gemerkt dat mensen ’s zomers bij goed weer graag buiten wachten en daarom heb ik een apart zitje gemaakt met roze lounge stoelen voor cliënten. Een zitje dat bij de leylijn staat.
Het vormt een soort buiten-wachtruimte voor als het eigenlijk te mooi weer is om in de nieuwe (binnen)wachtruimte te zitten cq te liggen op de lekkere bank.

Oftewel, ben je vroeg voor een afspraak, of moet je na afloop nog even bijkomen, dan is er altijd een fijn plekje waar je terecht kunt.

Goedkeuring na visitatie beroepsvereniging

Al dat nieuws moest natuurlijk goedgekeurd worden door de beroepsvereniging waar ik lid van ben: ‘t VVET, Verbond Van Energetisch Therapeuten. Deze beroepsvereniging (die sinds januari overigens deze naam heeft gekregen) stelt de nodige eisen aan de aangesloten therapeut op het gebied van vooropleiding, jaarlijkse (medische) bijscholingen, intervisie, en praktijkruimte. Ook aan de manier van praktijkvoeren, de cliëntendossiers en behandelovereenkomsten en dergelijke worden de nodige eisen gesteld.
En ondanks dat ik nu beschik over een prachtige praktijk van 35 m2 met heerlijke wachtruimte en extra toilet en al bijna 18 jaar fulltime in mijn eigen praktijk werk en dacht dat ik het meer dan keurig op orde had, waren er toch weer wat dingetjes veranderd die ik nog moest doorvoeren.

Zo moest er bijvoorbeeld in de behandelovereenkomst opgenomen worden wat er gebeurt met jouw dossier mocht ikzelf komen te overlijden. Ter info: het dossier wordt dan gewoon vernietigd, dat had ik natuurlijk al wel geregeld, maar dat moest dus ook in de overeenkomst staan. En dat is inmiddels gebeurd. En zo waren er nog wat zaken maar…
Uiteindelijk voldoe ik nu weer keurig aan alle gestelde eisen en meer en heb ik de goedkeuring officieel binnen. ☺
Dat is goed nieuws want dat betekent dat alle verbouwingen niet voor niks waren en dat de vergoedingen door de zorgverzekeraars gewoon van kracht blijven!

Cursussen

Naast behandelen geef ik natuurlijk ook cursussen. Vorig jaar waren dat er 14 in totaal, waarvan 4 in het buitenland. Ook dit jaar houd ik me daar weer enthousiast mee bezig: van beginners tot ver(der) gevorderden, ik vind het erg leuk om kennis over te dragen en anderen te helpen hun eigen manier van behandelen verder te ontwikkelen.
In mijn nieuwe cursusruimte aan huis heb ik dit jaar dan ook al weer 5 cursussen gegeven. Een Helende Handen 1, een Helende Handen 2, een verdiepingsdag over de ruggenwervels en een over emoties en het urinewegstelsel en op 4 mei nog een De 40 auralagen in de praktijk.

Dat werkte heerlijk relaxt omdat de behandelenergie er al standaard aanwezig is en het daar makkelijk op verder bouwen is. Naast een gedegen voorbereiding en een goede cursusinhoud maken het aparte theorielokaaltje, de ruime woonkeuken annex pauzeruimte met zelf-koffieboontjes-malend-koffiezetapparaat en de wachtkamer met luie bank (met daarnaast in de zomer het genoemde zitje in het zonnige stuk tuin) het al vrij aangenaam. Daarbij komen de praktijkruimte die telkens voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot oefenruimte met 4 behandeltafels en de lekkerste broodjes van Valkenswaard en andere heerlijkheden en dat smeedt het steeds tot een goed cursusgeheel.
Ik heb gelukkig tot nu toe alleen maar heel tevreden reacties teruggekregen na afloop.

Cursussen najaar 2017

De cursussen voor juni zitten natuurlijk al weer vol, maar voor het najaar staat er nog genoeg leuks op het programma waarvoor nog wel plaatsen beschikbaar zijn.
Zo staat op 13 oktober weer een nieuwe Helende Handen 1 en op 3 november staat De 40 auralagen in de praktijk gepland. In De 40 lagen vat ik de theorie uit mijn beide boeken samen en laat je die ook ter plekke ervaren. Handig dus voor mensen die niet van lezen houden maar wel willen weten hoe het zit!

Daarnaast gaat ook de cursus Werken in de 21 auralagen (voor ervaren therapeuten) in het najaar gegeven worden. In 2 losse dagen dit keer, in plaats van in de gebruikelijke 2daagse vorm. In deze cursus leer je naast de theorie van de lagen vooral behandelen in die 21 auralagen. De cursusdata hiervoor zijn 6 oktober en 24 november. (Wil je je aanmelden of data checken? Of de cursusfilmpjes met beschrijving van de inhoud bekijken?)

Natuurlijk staan er ook weer Verdiepingsdagen gepland. Twee daarvan (één over trauma’s helen en één over antwoorden in jezelf vinden) zitten alweer vol, maar als je ook aan een verdiepingsdag wilt meedoen, laat het me dan vooral even weten. Dan doe ik mijn best nog een extra dag in te plannen.

En voor de volledigheid: mijn cursussen zijn geaccrediteerd door ‘t VVET.


Gehoorbeperking

De afgelopen jaren heb ik ook gewerkt met mensen met een zware gehoorbeperking. De ene keer deed ik dat door duidelijk te articuleren en kon de cliënt liplezen, een andere keer typte ik alles wat ik zei en deden we de nazorg per Skype of Facetime in plaats van per telefoon en ondersteunde ik dit met de schriftelijke chat.
Op weer andere momenten hadden we de ondersteuning van een gebarentolk. Dat was zeer bijzonder werken omdat er iemand naast me zat die alles wat ik zei ‘uitbeeldde’ en ik dat niet gewend was. In zekere zin best confronterend en het zorgde er onder andere voor dat ik minder grapjes maakte en mijn woorden nog zorgvuldiger koos onder het mom van: wat ik zeg moet wel de moeite van het vertalen waard zijn… Alsof ik anders maar wat uit mijn nek zit te kletsen!

Het was ook anders werken omdat de praktijk weer tijdelijk verbouwd moest worden. De cliënt moest namelijk zowel mij als de tolk in 1 blikveld hebben en dus lag hij op zijn zij in plaats van op zijn rug; anders zag hij niks en ‘hoorde’ hij mij en de tolk dus niet!

Wat ook wennen was, was dat ik een extra persoon naast me had zitten met een eigen energie. Ik moest dus goed onderscheid maken en extra alert afstemmen op de energie en aura van de cliënt en niet die van de tolk. Heel boeiend.

Cursussen met gebarentolk

Het werkte anders dan dat ik gewend was, maar het ging prima. Het heeft geleid tot twee cursusvragen: één was een cursus bijwonen met gebaren/schrijftolk. Dat is inmiddels gebeurd op 4 mei en dat ging goed. Voor herhaling vatbaar dus!

De andere cursusvraag is van een Hoogsensitieve cliënt die graag een speciaal programma wil dat gebaseerd is op mijn Omgaan met je Hooggevoeligheidcursus. Maar omdat je als auditief beperkte op een andere manier energie waarneemt, komt daar nog meer bij kijken dan normaal. Daarom zit ik in juni met deze cliënt en de gebarentolk die een schat aan cursuservaring heeft aan tafel om een maatwerkprogramma te maken. Het wordt speciaal voor deze doelgroep gegeven door mij en vertaald door de gebarentolk. Ik heb er nu al zin in! de datum kun je tzt terugvinden in de cursusagenda.

Maatwerkcursussen

Ben je door bovenstaande beschrijvingen op een idee gebracht en enthousiast geraakt en wil je zelf ook maatwerkcursus organiseren voor een specifieke doelgroep, neem dan svp contact met me op, dan bekijken wat er mogelijk is.

Overledenen: aan de slag in Arnhem

Misschien weet je door mijn boeken al dat ik ook graag met overledenen werk. Daarom heb ik in juli samen met 7 van mijn Helende Handen verdiepingsdag-cursisten een middag gewijd aan het werken aan een oude wond van de stad Arnhem: het oorlogsverleden met daaraan gekoppeld zware energievelden waarin honderden zielen verstrikt zaten. We hebben er zielen naar het Licht gebracht die daar vast waren komen te zitten en op eigen kracht niet meer verder konden. Het merendeel ervan was gesneuveld tijdens WOII maar er waren ook ‘gewone overledenen’.
Een tijdje daarvoor kwam het onderwerp ter sprake tijdens een cursus en stelde ik voor om er onze handen uit onze mouwen te steken. En zo geschiedde.

Ikzelf begon met de energetische voedingsbodem weghalen, waardoor alle betrokken zielen veel makkelijk konden doorstromen want ze bleven niet langer kleven. Er was niks meer waar ze mee resoneerden dus niks meer wat hen aan de aarde bond.
En terwijl ik het kleed van energie oprolde, werden door de gehele groep de zielen overgezet.

Het was een prachtig schouwspel, de samenwerking tussen alle groepsleden die stonden te werken alsof ze dit dagelijks deden, de serene rust die ontstond en de opluchting en het licht bij de vertrekkende zielen.
We werkten aan de Rijn en naarmate we verder over de dijk richting de brug schoven, werd het lichter en lichter om ons heen en zelfs de koeien volgden ons spoor. Het was een prachtige dag.

Huizen reinigen

Ik hou me dus niet alleen bezig met mijn eigen huis en gebiedje. Ik ben het afgelopen jaar ook druk geweest met het energetisch reinigen van een stukje van Arnhem en van 22 huizen van anderen. De aarde verandert nou eenmaal qua energie en dat geeft soms wat wrijving. Daarnaast blijft er op sommige plekken vanalles hangen: energetische velden, entiteiten (overledenen), aardstralen en wateraders, het kan het leven, je stemming en je nachtrust enorm verstoren.

Huizen reinigen vind ik leuk werk. Soms willen de bewoners graag weten wat er zit en benoem ik dat en laat ik ze dat ook zelf ervaren, een soort minicursus dus. Op andere momenten is dat te zwaar voor de bewoners en werk ik stilte hard door.

Het reinigen kost nogal veel energie, zowel door het opschonen als door het reizen ernaar toe. Daarom kan ik dit ook maar beperkt inplannen. En daarom doe ik wanneer ik hiervoor langskom, dat altijd aan het eind van de dag want na afloop ben ik helemaal leeg.
Als ik ervoor gevraagd word, zal ik dan ook altijd kijken of het stuk wat er zit mijn specialisme is -lastige (buiten)aardse energetische velden, entiteiten van menselijke of buitenaardse oorsprong of ander duister gezelschap, al dan niet gecombineerd met aardstralen en dergelijke- en anders verwijs ik natuurlijk liever door.
In mijn doelgroep heb ik tot nu toe bij de Franse grens gereinigd, op plekken in België, en in Nederland van Breda, tot Delft tot Baarn en van dichtbij huis tot Arnhem. En het gaat nog een stuk verder worden want…

Frankrijk

Binnenkort ga ik een huis en natuurgebied reinigen in Eymoutiers, bij Limoges in Frankrijk. Over reistijd gesproken….
Vorig voorjaar gaf ik daar in de buurt 4 cursussen, waarvan 2 in het Frans werden vertaald door een heuse vertaler, maar dat is dit jaar niet het geval. Ik ben veel te druk met cursusgeven in Valkenswaard!

Wel ga ik terug naar le Mas Chouchet. Deze naturistische Chambres d’hotes ligt in de prachtige Limousin en het is er heerlijk toeven, zo weet ik uit eigen ervaring. Het is een energetisch zeer bijzondere en voedende plek. En dan heb ik het niet alleen over de heerlijke maaltijden die Tineke bereidt, zelfs voor voedselallergieklanten!
Toen ik er vorig voorjaar was, heb ik er meteen een woonhuis en een stuk natuur gereinigd en wat lastige energietjes verwijderd. Dit jaar ga ik na Hemelvaart op uitnodiging van de Nederlandse eigenaren Frank en Tineke terug. Ik ga de gîte die inmiddels klaar is en ook verhuurd wordt en het bijbehorende stuk natuur opschonen. Frank en Tineke vinden dat ze er goed aan doen om de beste sfeer en omgeving voor de gasten te creëren en dit hoort erbij in hun visie. Een visie die ik met hun toestemming graag aan je doorgeef.
Behalve hard werken ga ik er ook een paar dagen heerlijk bijkomen, dus ik kijk ernaar uit!

Bereikbaarheid

En terwijl ik even weg ben, zijn Petra en Aletta zoals gewoonlijk alle werkdagen (met uitzondering van officiële feestdagen) voor me aan het werk en voor jou 5 dagen per week bereikbaar tussen half 9 en 5. Wil je een afspraak maken voor een (telefonisch) consult of heb je andere informatie nodig die niet op mijn website staat? 040 8434566 is het nummer en zij helpen je graag verder.

Ik wens je ondertussen alvast een heel fijne zomer. En wie weet mag ik je binnenkort wel verwelkomen in mijn nieuwe praktijk voor een mooi consult of tijdens een leuke cursus?!

Warme groet, Annemiek

Je levenspad volgen nu ‘boekbaar’

En ineens is het klaar. Het materiaal voor mijn individuele begeleidingsdag: Je levenspad volgen. Een dag waarin ik je meeneem op reis. Op weg door je eigen levensweg, conform je eigen zielspad en levensplan. Zodat je het verleden achter je kunt laten, het niet weten...

Weer (geopend) bericht

Het lijkt een beetje op zo’n ouderwets weerhuisje: zon, regen, zon. Open, dicht, open, dicht en nu weer…. Open!   Oftewel, ook al is er een lockdown en moest mijn praktijk in december voor de tweede keer daardoor gedwongen sluiten, inmiddels is hij sinds kerst...

Eindejaarswens

De kerstvakantie breekt aan en ik kijk even terug. 2020 was op zijn zachtst gezegd een merkwaardig jaar en liep heel anders dan verwacht. Na een hoopvol en vrolijk begin, werd het al snel een tijd met veel uitdagingen: vergaderingen en feestjes online, erg veel alleen...

Nieuwe Facebookpagina

Vanaf vandaag stopt mijn oude Facebook pagina in actieve vorm en ga ik mijn nieuwe pagina https://www.facebook.com/AnnemiekDouwEnergetischTherapeutManagementCoach gebruiken om berichten met je te delen. Het is makkelijker om me daarop te volgen zonder dat je mij...

Energetische dieren-consulten

Er staat een leuk nieuw behandelfilmpje online.  Het gaat over werken met dieren. Ik doe dit eigenlijk al zolang ik praktijk hou; dieren behandelen. Fysiek of in hun aura, ik doe het allebei. Vaak zijn ze van een cliënt die zelf al mijn praktijk bezoekt, maar dat is...

In memoriam Senna

Ik kreeg haar voor mijn veertigste verjaardag, van mijn familie. Een toen nog te verwekken labradorpupje, dat voor mij een groot geschenk was. En dus noemde ik haar Present. Maar vanwege mijn Gooise r en wonend in Brabant, werd haar roepnaam Senna. Sen kwam, zag en...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter