NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Goed nieuws: vergoedingen 2017

Nee, het is geen vertyping, ik bedoel echt de vergoedingen door de zorgverzekeraars vanaf 1 januari 2017! Ik heb goed nieuws want de zorgverzekeraars hadden begin dit jaar een nieuw regeltje bedacht waardoor ik (en vele collega’s met mij) al mijn medische basisvakken die ik jaren geleden al behaald had, opnieuw moest doen. Anders werden onze consulten vanaf 1 januari 2017 niet meer vergoed.

Er stond 840 uren studiebelasting voor deze vakken dus het was naast mijn drukke praktijk een flinke kluif maar… ik heb het gehaald en daarmee de mogelijkheid tot vergoeding veiliggesteld voor mijn cliënten. Hoe hoog die vergoeding uiteindelijk zal blijken te zijn, is helaas aan de zorgverzekeraars, maar ik heb er dus alles aan gedaan om mijn consulten zo toegankelijk mogelijk te houden.

30_ann_add_anzn

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter