NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Helende Handen 2, 3 juni 2016

Op vrijdag 3 juni gaf ik weer een cursus Helende Handen 2, (leren) werken in de aura. Dit keer gewoon op het vertrouwde honk, Het Oude Wandelpark in Valkenswaard.

En al tijdens het kennismakingsrondje werden wat overeenkomsten duidelijk tussen de cursisten van deze groep en was ik –hoewel ik wéét dat het zo werkt- toch verbaasd over hoe de wet van de aantrekking precies de juiste mensen bij elkaar weet te brengen op deze dag.

Want zeg nou eerlijk, hoe vaak gebeurt het dat mensen in coma hebben gelegen, sindsdien oriëntatieproblemen hebben en daardoor voor een weg die ze dagelijks afleggen een navigatiesysteem nodig hebben bij elkaar komen? Of na een hersenschudding in een soortgelijke situatie terecht komen? Wij hadden er drie in één groep van acht zitten. Wonderlijk.

En wat te denken van hoe je na hersenletsel of andere ziekte je weg weer moet vinden in het leven? Of je een buitenstaander voelt omdat je anders reageert dan een ander? Weer een match.

Een rode draad was daarnaast ‘woorden geven aan wat je voelt’, ook die raakte bij diversen. Voelen is tot daaraan toe, maar hoe breng je dat dan vervolgens onder woorden?

Kortom een bijzondere dag waarbij naast de basis die sowieso aan bod komt tijdens een Helende Handen 2 cursus (hoe spoor je een blokkade in de aura op? En dan?), de nodige zijpaadjes werden bevraagd en bewandeld.

Tijdens de lunch kwamen we op zo’n pad doordat er per ongeluk een glas gloeiend hete verse muntthee over iemand heen golfde. Heel pijnlijk, dus de cursiste gauw naar de toiletruimte, kleding uit, ijs erop en daarbij heb ik ge-ehbo’t in de aura terwijl er ook een bedrijfsehbo-er paraat was en advies gaf. Speciale koeldoekjes erop en de kleding in de wasdroger. Daarna van een heerlijk zachte deken een soort van sarong-rok gemaakt zodat er geen stof op de verbrande huid zat en de huid weer wat kon bijkomen.

2016-06-03 15.39.36

Waarna tijdens de oefensessies het opgelopen trauma perfect bleek te leiden naar een onderliggend thema wat meteen behandeld, losgelaten en dus geheeld mocht worden.

Om na de eerste behandelingen op de manier zoals ik hem aanreik te horen dat het ‘leuk’, ‘gek’, ‘een openbaring’ en ‘intens’ was geweest. Allemaal stralende gezichten, hard gewerkt, veel ervaren en een begin gemaakt met het ontdekken van hun eigen manier van werken. Zonder trucjes of maniertjes puur de energie van de cliënt volgen en zo doen wat klopt en nodig is. Het was een bijzondere dag.

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter