NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Nieuwsbrief ontvangen?Helende Handen 2, 3 juni 2016

Op vrijdag 3 juni gaf ik weer een cursus Helende Handen 2, (leren) werken in de aura. Dit keer gewoon op het vertrouwde honk, Het Oude Wandelpark in Valkenswaard.

En al tijdens het kennismakingsrondje werden wat overeenkomsten duidelijk tussen de cursisten van deze groep en was ik –hoewel ik wéét dat het zo werkt- toch verbaasd over hoe de wet van de aantrekking precies de juiste mensen bij elkaar weet te brengen op deze dag.

Want zeg nou eerlijk, hoe vaak gebeurt het dat mensen in coma hebben gelegen, sindsdien oriëntatieproblemen hebben en daardoor voor een weg die ze dagelijks afleggen een navigatiesysteem nodig hebben bij elkaar komen? Of na een hersenschudding in een soortgelijke situatie terecht komen? Wij hadden er drie in één groep van acht zitten. Wonderlijk.

En wat te denken van hoe je na hersenletsel of andere ziekte je weg weer moet vinden in het leven? Of je een buitenstaander voelt omdat je anders reageert dan een ander? Weer een match.

Een rode draad was daarnaast ‘woorden geven aan wat je voelt’, ook die raakte bij diversen. Voelen is tot daaraan toe, maar hoe breng je dat dan vervolgens onder woorden?

Kortom een bijzondere dag waarbij naast de basis die sowieso aan bod komt tijdens een Helende Handen 2 cursus (hoe spoor je een blokkade in de aura op? En dan?), de nodige zijpaadjes werden bevraagd en bewandeld.

Tijdens de lunch kwamen we op zo’n pad doordat er per ongeluk een glas gloeiend hete verse muntthee over iemand heen golfde. Heel pijnlijk, dus de cursiste gauw naar de toiletruimte, kleding uit, ijs erop en daarbij heb ik ge-ehbo’t in de aura terwijl er ook een bedrijfsehbo-er paraat was en advies gaf. Speciale koeldoekjes erop en de kleding in de wasdroger. Daarna van een heerlijk zachte deken een soort van sarong-rok gemaakt zodat er geen stof op de verbrande huid zat en de huid weer wat kon bijkomen.

2016-06-03 15.39.36

Waarna tijdens de oefensessies het opgelopen trauma perfect bleek te leiden naar een onderliggend thema wat meteen behandeld, losgelaten en dus geheeld mocht worden.

Om na de eerste behandelingen op de manier zoals ik hem aanreik te horen dat het ‘leuk’, ‘gek’, ‘een openbaring’ en ‘intens’ was geweest. Allemaal stralende gezichten, hard gewerkt, veel ervaren en een begin gemaakt met het ontdekken van hun eigen manier van werken. Zonder trucjes of maniertjes puur de energie van de cliënt volgen en zo doen wat klopt en nodig is. Het was een bijzondere dag.

Je levenspad volgen nu ‘boekbaar’

En ineens is het klaar. Het materiaal voor mijn individuele begeleidingsdag: Je levenspad volgen. Een dag waarin ik je meeneem op reis. Op weg door je eigen levensweg, conform je eigen zielspad en levensplan. Zodat je het verleden achter je kunt laten, het niet weten...

Weer (geopend) bericht

Het lijkt een beetje op zo’n ouderwets weerhuisje: zon, regen, zon. Open, dicht, open, dicht en nu weer…. Open!   Oftewel, ook al is er een lockdown en moest mijn praktijk in december voor de tweede keer daardoor gedwongen sluiten, inmiddels is hij sinds kerst...

Eindejaarswens

De kerstvakantie breekt aan en ik kijk even terug. 2020 was op zijn zachtst gezegd een merkwaardig jaar en liep heel anders dan verwacht. Na een hoopvol en vrolijk begin, werd het al snel een tijd met veel uitdagingen: vergaderingen en feestjes online, erg veel alleen...

Nieuwe Facebookpagina

Vanaf vandaag stopt mijn oude Facebook pagina in actieve vorm en ga ik mijn nieuwe pagina https://www.facebook.com/AnnemiekDouwEnergetischTherapeutManagementCoach gebruiken om berichten met je te delen. Het is makkelijker om me daarop te volgen zonder dat je mij...

Energetische dieren-consulten

Er staat een leuk nieuw behandelfilmpje online.  Het gaat over werken met dieren. Ik doe dit eigenlijk al zolang ik praktijk hou; dieren behandelen. Fysiek of in hun aura, ik doe het allebei. Vaak zijn ze van een cliënt die zelf al mijn praktijk bezoekt, maar dat is...

In memoriam Senna

Ik kreeg haar voor mijn veertigste verjaardag, van mijn familie. Een toen nog te verwekken labradorpupje, dat voor mij een groot geschenk was. En dus noemde ik haar Present. Maar vanwege mijn Gooise r en wonend in Brabant, werd haar roepnaam Senna. Sen kwam, zag en...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter