NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en had veel zelfstudievakken en Carol lag steevast op mijn voeten terwijl ik over mijn boeken gebogen zat. Ze was gek op borrelnootjes, die ze eigenlijk niet hebben mocht en zat bij de keuken, nét met haar teentjes precies tot aan de rand van de drempel als ik kookte. Want in de keuken, dat mocht ze dan niet.

We haalden ook altijd samen boodschappen. Dat was een groot feest. Carol wachtte geduldig voor elke winkeldeur tot ik weer verscheen. Eerst bij de groenteman, daarna bij de bakker en vervolgens nog bij de Albert Heijn. Het eind van ons boodschappenrondje was altijd bij de bloemist. En als ik daar buiten kwam met mijn nieuwe boeket, boog ik en legde ik het voorzichtig in haar bekje. Want Carol was getraind voor de jacht en dus droeg ze graag de bloemen naar huis. En dat deed ze heel parmantig. Het was een heerlijk dier.

Ze kwam uit een huis waar ook een kat woonde. Juliana genaamd, een echte Siamees. Zo een die de hele dag tegen je praatte. De twee waren samen opgegroeid en waren stapelgek op elkaar.

We kwamen een keer thuis en toen bleek Juliana een keukenkastje opengemaakt te hebben, een bovenkastje, en Carols voer naar beneden te hebben gegooid. Zoals het een echte labrador betaamt, had zij zich daaraan natuurlijk klemgegeten. Maar helaas voor het smulpaapje, waren het brokjes die je aan moest maken met water, dus dronk ze daarna gauw haar hele drinkbak leeg en ging ze enorme winden liggen laten. Urenlang.

We hebben geboft, want haar maag had kunnen ontploffen van de actie van deze partners in crime, maar gelukkig is dat niet gebeurd.

Vandaag had ik twee huisgenoten in mijn praktijk die wat minder goed samengaan. Een hondje, Isa en poezenbeest Lulu. Laatstgenoemde is de oudst gediende want ze is al zo’n 8 jaar bij haar baasjes thuis. En hondenbeest Isa woont er sinds twee maanden. Isa is bijna 3, eigenlijk net zo groot als een kat want ze weegt maar 5 kg en komt uit Roemenië.

Het samenleven met Lulu gaat niet helemaal vlekkeloos. Isa is namelijk een lief, vrolijk, enthousiast hondje (windhondachtig maar dan niet zoals Carol met de brokjes) en jaagt Lulu graag op. Lulu is ook een schatje maar bijt op haar beurt weer niet van zich af en dus vindt ze nergens meer rust. Behalve op het bed van het baasje en dat vindt hij dan weer wat minder prettig.

Vandaag kwamen ze samen in mijn praktijk en werkte ik eerst met Isa. Isa was als zwerfhondje net moeder geworden voordat ze in de opvang kwam en droeg een paar trauma’s met zich mee. Toch liet ze alles goed toe. (Misschien droegen de ondersteunende puppysnoepjes daar ook aan bij?) Ze zocht alleen tijdens een lastig stukje even steun bij haar vrouwtje.

Daarna werkte ik aan Lulu die gewoon heerlijk ging slapen omdat ze het wel oké vond allemaal. Volgens de baasjes waren ze allebei uitzonderlijk rustig tijdens de behandeling. Altijd fijn om te horen natuurlijk. Toen ik hen beide weer in hun eigen energie had helpen komen, nam ik de verbinding tussen hen beide onder handen. Isa keek me aan alsof ze zeggen wilde: ‘Hmm, ik weet niet zeker of ik dit wel wil,’ maar ze liet het wel gebeuren.

Het ging allemaal zeer voorspoedig en nu zijn ze weer thuis. Ik hoorde net dat Lulu een stuk rustiger was tijdens de reis naar huis. En Isa mocht uiteindelijk zelfs op schoot! Ik hoop dat met wat tijd en ruimte, ze straks net zo prettig samen zullen leven als Carol en Juultje. Want dat kan echt.

Annemiek, wat ben je stil op social media

Ja dat klopt. En niet alleen op social media. Ik ben stil laatste maanden, maar ik zit niet stil. Sterker nog, ik ben bijzonder bezig! Een kleine tip van de sluier maakt duidelijk waarmee: sinds 8 december staat de onderste etage van mijn huis onder water. Nee, ik...

Wachten op een wonder – meditatie online

Zit je in zo’n tijd waarin het niet zo goed gaat, een niemandsland misschien en denk je dat je hier niet per se zelf iets aan kunt veranderen? Is de situatie erg complex of kun je er zelf niets aan doen omdat een beslissing niet bij jou ligt? Wanneer je eigenlijk...

het laatste nieuws van 2023

Nog even en 2023 is alweer ten einde. Om dit jaar mooi uit te luiden en het nieuwe goed te beginnen, ontvang je deze nieuwsbrief met louter positiviteit. Fluisteringen van je ziel aurakelkaarten gelanceerd Orakelkaarten over je aura: aurakelkaarten. Inzichtkaarten met...

Achter je muurtje meditatie online

Soms hebben mensen last van wat ze voelen of hoe hen dat overvalt en trekken ze zich even terug. Dan haken ze emotioneel een beetje af en creëren ze zo ruimte voor zichzelf. Doen ze tijdelijk niet meer mee en nemen ze wat afstand. Gaan ze achter hun figuurlijke...

Alle aurakelsets zijn onderweg

'Wat ben je aan het doen?' vraagt Facebook Nou, aan het uitpuffen van een weekend hard werken: pakjes inpakken met de nu leverbare Fluisteringen van je ziel - aurakelset. Sommige mensen hadden er zelfs 2, 3 of 4 van besteld, dus het was best een toer om dat logistiek...

Helende Handen voor Hondjes

Ik heb het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het creëren van nieuwe dingen: een nieuwe retraite (mei ’24), de cursus De 12 universele wetten (maart ‘24) en de meditatiedag op 28 januari ’24. De aurakelkaarten Fluisteringen van je ziel die begin december uitkomen en...

Aurakelkaarten en ander najaarsnieuws

Was 2023 voor jou ook zo productief? Bij mij was het dat zeker. Daarom deze najaarsnieuwsbrief waarin een jaar van voorbereidingen uitmondt in 3 nieuwe cursussen en de lancering van heuse orakelkaarten! Wie weet zit er iets voor je bij?   Fluisteringen van je...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter