NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Mensenconsult met een bullterriërtouch

Vanochtend had ik een afspraak met het baasje van Boris. Boris, een 6 jaar oude Engelse bullterriër, is een herplaatser uit Portugal (het is een heel internationale hond) en heeft het moeilijk gehad. Zijn huidige, nieuwe vrouwtje wilde hem graag meenemen naar haar eigen consult, want ze is een verliefd op haar kleine mannetje. Ik vond meenemen prima en zei: dan werken we gewoon in de dierenbehandelruimte. Zo gezegd, zo gedaan.

Natuurlijk had ik snoepjes, water, een mand en knuffelbeestjes klaargezet voor Boris. En thee en chocolade, een behandeltafel met kussens en (veel) dekentjes voor zijn baasje. De verwarming goed aan, want het had gevroren en zo was ik klaar voor een fijn consult.

Het werd inderdaad een mooie ochtend. Boris bleek het soort hond dat ik qua uiterlijk een beetje spannend vind. Er zijn vechthonden waar ik niet zo’n fan van ben en hij lijkt daar een beetje op. Uiterlijk dan, want o, wat was dit een kleine lieve schat.

Hij huppelde naar binnen en dartelde vrolijk de ruimte rond. Kreeg een knufje van me, at een kennismakingssnoepje en liep meteen even met me mee naar de keuken om thee te halen en daar de boel ook te verkennen. En daarna, tijdens het voorgesprek, kwam hij eerst stiekem onder de tafel tegen me aan staan en knuffelen en vervolgens verbouwde hij enthousiast de mand. Zijn baasje zei dat hij nooit veel dronk, maar hij nam toch een lekker slokje water en had het al met al prima naar zijn zin.

En toen ik eenmaal begon met behandelen, viel hij als een blok in slaap. Zo lief als hij lag te slapen. Hij snurkte zelfs zachtjes. Heerlijk in de aura van het vrouwtje liggend, genoot hij mee van alle rust die daar ontstond.

Aan het einde van de sessie ging zijn vrouwtje nog even naar het toilet. Natuurlijk stelde ik hem gerust, want hij vond het toch een beetje spannend, als herplaatser in een vreemde ruimte zonder zijn eigen baasje. En ineens merkte ik dat ook ik het een beetje spannend vond.

Natuurlijk pikte ik zíjn spanning op. Maar ik vond het eerlijk gezegd zelf ook best een stap. Knuffelen met een hondensoort waarvan ik altijd dacht dat hij me zo naar de strot kon vliegen.

Toch was het maar goed dat ik die drempel over ging want Boris vond het heerlijk dat ik hem aanraakte en streelde en al snel stond hij helemaal in trance. Genietend zakte hij door zijn pootjes, vooral doorgaan please…

Hier en daar voelde ik wat pijnplekken, een lastige erfenis uit het verleden. Daarom mag Boris binnenkort weer komen. Voor zichzelf dit keer.

Dan krijgt hij de volle aandacht. En dan mag zijn baasje met hem mee.

 

Alle aurakelsets zijn onderweg

'Wat ben je aan het doen?' vraagt Facebook Nou, aan het uitpuffen van een weekend hard werken: pakjes inpakken met de nu leverbare Fluisteringen van je ziel - aurakelset. Sommige mensen hadden er zelfs 2, 3 of 4 van besteld, dus het was best een toer om dat logistiek...

Helende Handen voor Hondjes

Ik heb het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het creëren van nieuwe dingen: een nieuwe retraite (mei ’24), de cursus De 12 universele wetten (maart ‘24) en de meditatiedag op 28 januari ’24. De aurakelkaarten Fluisteringen van je ziel die begin december uitkomen en...

Aurakelkaarten en ander najaarsnieuws

Was 2023 voor jou ook zo productief? Bij mij was het dat zeker. Daarom deze najaarsnieuwsbrief waarin een jaar van voorbereidingen uitmondt in 3 nieuwe cursussen en de lancering van heuse orakelkaarten! Wie weet zit er iets voor je bij?   Fluisteringen van je...

Geleide Meditatiedag Een Gelukkig Nieuw Jaar

Vers van de pers:  Voor alle liefhebbers van mijn geleide meditaties gaat er iets leuks gebeuren op 28 januari 2024! Ik geef een hele dag live geleide meditaties. Niet online, maar gewoon, als mensen, zielen onder elkaar in Conferentieoord de Poort in Groesbeek. 2024...

Dag boek!

Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van de 11 geleide meditaties (bijna klaar) en het mixen van de bijbehorende muziek (klaar), en met maken van de oefeningen en het overige cursusmateriaal (heel eind op weg) van de retraite van 3-9 september in Centre...

Opgeruimd staat netjes

Half maart begon ik en ik ben er maanden mee bezig geweest. Uren per week, soms zelfs een hele dag aan een stuk. Mijn dag begon en eindigde ermee en soms deed ik het ook tussendoor want het werkte bijna verslavend. En het moest klaar. Mijn fysio was er niet blij mee...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter