NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Workshops, cursussen en lezingen

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Contact

Overige informatie

Nieuwsbrief ontvangen?VOLG MIJN
BLOGS

RSS nieuwsfeed

Nova Scotia Duck Tolling retriever te gast

Dit is Fox, een enthousiaste Nova Scotia Duck Tolling retriever. Wel wat veel naam voor een niet zo groot hondje, vind je niet?
Fox was deze week te gast in het dierengedeelte van mijn praktijk. Hij heeft onder meer wat uitdagingen op gedragsgebied en ik ken hem al van pups af aan.
 
Baasje Ellen kwam samen met hem voor een sessie. Zowel een voor baasje als een voor het hondenkind dit keer (want dat kan natuurlijk ook, zeker als je samen veel hebt meegemaakt).
Daartoe is eerst Fox behandeld in mijn dierenbehandelruimte. Daarna heb ik voor deze keer daar een behandeltafel bij geplaatst en kon Fox lekker ontspannen, spelen en slapen terwijl ook baasje Ellen door mij behandeld werd.
 
Dat was een groot success want tussen de bedrijven door was Fox heerlijk op zijn gemak. Zo op zijn gemak dat hij in de ruimte naast de dierenpraktijk uit de grote hondenknuffeltjesbak diverse knuffels haalde om heerlijk mee te spelen. Ellen maakte hiervan dit leuke filmpje.
 
En dat tijdens zijn spel een Tijgetje sneuvelde, is natuurlijk bijzaak….
 
Nova Scotia Duck Tolling retriever te gast
—–
Vraag je je af of ik alleen maar dieren behandel? Nee hoor, dat doe ik één dag per week. De rest is voor humane behandelingen, maar door allerlei privacywetgeving is het wel makkelijker om over dieren te schrijven dan over mensen. En het geeft zulke leuke foto’s en filmpjes…!

Mensenconsult met een bullterriërtouch

Vanochtend had ik een afspraak met het baasje van Boris. Boris, een 6 jaar oude Engelse bullterriër, is een herplaatser uit Portugal (het is een heel internationale hond) en heeft het moeilijk gehad. Zijn huidige, nieuwe vrouwtje wilde hem graag meenemen naar haar...

De sfeer verzieken

Het was een spoedconsult met een cliënte die op weg naar haar werk overvallen werd door een lastige vorm van energie. Ik noem het voor het gemak even een Veld. Ze fietste er doorheen alsof ze door de mist fietste en ineens was ze doorweekt. Ze was dusdanig uit balans...

Najaarsnieuws 2021

Ik ben bewust maanden vrij stil geweest omdat iedereen al overstelpt werd met mails en posts door het vele thuiswerken, met vierkante ogen tot gevolg. Maar nu ik wat leuke nieuwtjes heb, meld ik me toch even. Vergoedingen Begin 2022 gaat mijn beroepsvereniging VVET...

Driedaagse intensive Helende Handen 1 tm ‘V’!

Goed nieuws! Na maanden waarin cursussen almaar afgezegd moesten worden, heb ik iets heel bijzonders gepland.   Een driedaagse intensive. De cursussen 'Helende Handen 1, energetisch werken voor tactiele professionals' , 'Helende Handen 2, (leren) werken in de aura' en...

De helende werking van bloemen

Zaterdagmiddag, 14.15 uur, 28 graden buiten. De zon schijnt en de hele wereld lijkt vrij te zijn en ervan te kunnen genieten. Iedereen behalve de zo’n 160 leden van de Beroepsvereniging waarmee ik in een lange online ledenvergadering zit. Om 9.00 uur keurig ingelogd...

Superweek

Ik heb sowieso heerlijk werk. Maar sommige weken zijn nog leuker dan andere. Deze week was een prachtige combi: op maandag gaf ik een individuele cursusdag: Je levenspad volgen. Een hele lange volle dag waarin verleden werd rechtgezet en nieuwe ideeën geboren, zowel...

Het Metamorfose Podcast-interview door Iris Sturgeon

Soms ben je na al je moed verzameld te hebben, nét heel nuttig bezig met in de regen plantjes zetten in de tuin en het poetsen van je praktijk, als er een berichtje binnenkomt. Je podcast staat online! Een goede reden voor me om gauw m’n bezighedenheden af te ronden...

Woordkeus, covid en oordelen – blog

Het schrijven van mijn trilogie over oordelen en hoe ze je kunnen verwonden of in de weg zitten, zette mij aan het denken over taalgebruik en covid. Ik merk dat ik de woordkeus in bepaalde berichten behoorlijk gekleurd vind en dat daardoor onnodig negativiteit...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter