NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Nieuwsbrief ontvangen?VOLG MIJN
BLOGS

RSS nieuwsfeed

Petjes en pantoffels, thuis zijn in mijn praktijk

Een week of wat geleden vergat een cliënt zijn petje. Ik vond het na zijn consult in de gang bij de kapstok. Ik legde het erop en sprak af dat hij het zaterdag zou komen ophalen.
Op zaterdagochtend stond zijn vrouw ineens in de tuin. Hoewel ik wist dat ze het petje zouden komen ophalen, had ik haar zo vroeg ( voor negenen) nog niet verwacht.
Ik schrok me dan ook te pletter van die schim voor het raam. Grappig hoe iets wat elke dag gebruikelijk is: cliënten in mijn tuin, op zaterdag ineens een heel ander effect heeft op me. We bleken een soort ruil te doen: petje voor haar en tulpen voor mij.
Ze zei dat ze dat eigenlijk al bij haar laatste consult van plan was en nu was er een mooie kans. Mijn zaterdag begon dus goed.
 
Daarnaast gaf ik van de week weer een individuele Je levenspad volgen, coachingsdag. Dit keer betaald door de werkgever van de cliënte. Een groot bedrijf dat gelukkig de meerwaarde ervan inzag en dat is natuurlijk altijd fijn.
Na afloop van een lekkere en productieve dag ruimde ik op en liep terug naar mijn huis met mijn handen vol met bekers en glazen, toen mijn oog ineens op iets viel. Slofjes.
 
Onder de kapstok waar ook het petje een tijdelijk thuis gevonden had, stonden ineens slofjes. Nou staan er altijd wel slofjes want in mijn praktijk liggen mensen op een behandeltafel, zonder schoenen aan, en sommigen vinden het daarom fijn om dikke sokken of slofjes aan te hebben. En op het rekje onder de kapstok liggen daarom wat ‘leenexemplaren’. Maar nu had er gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Er stond ineens een donkerblauw, extra paar.
 
Terwijl ik het ontdekte kreeg ik tegelijkertijd een berichtje van de cliënte: staan mijn slofjes nog bij jou?
Ik beaamde het en ze schreef terug: ‘Doe alsof je thuis bent! :-)’
En dat vond ik leuk. Dat iemand zich zo lekker had gevoeld dat ze als vanzelf haar pantoffels op het rekje had gezet. Omdat het zo paste.

Gratis Online Auralaag 28 sessie

Wereldpremiere! Woensdag 5 mei is het bevrijdingsdag in Nederland. En daar dragen Brenda Lainof (Canadees intuive healer) en ik graag een steentje aan bij. In een bijzondere samenwerking gaan we je helpen los te komen van dat wat je ervan weerhoudt je door het leven...

Woordkeus, covid en oordelen – blog

Het schrijven van mijn trilogie over oordelen en hoe ze je kunnen verwonden of in de weg zitten, zette mij aan het denken over taalgebruik en covid. Ik merk dat ik de woordkeus in bepaalde berichten behoorlijk gekleurd vind en dat daardoor onnodig negativiteit...

Held op sokken?

Het was er natuurlijk tijdelijk veel te warm voor, met 23 graden hier in het zonnige Zuiden. Maar dat maakt het gebaar niet minder lief. Ik kreeg van de week namelijk een pakje per post. Onverwachte pakjes zijn altijd een beetje spannend en meestal leuk. Maar dat weet...

Taart!!!

Ik was me aan het voorbereiden, las de papieren en dacht: hee, zie ik dat nou goed, is ze jarig op de dag van onze afspraak? Dossier erbij gepakt en ja hoor. Dus ik een opblaasverjaardagstaart geregeld voor haar. Per slot van rekening moest ze nog half Nederland ermee...

Waarom oordelen pijn doet – deel 1 (blog)

Hoe ontstaat kritiek? Waar komen oordelen eigenlijk vandaan? Wat is het doel van oordelen over onszelf en anderen en hoe kunnen we deze onaangename gewoonte bijsturen? Als pasgeboren baby’tje hebben we nog nergens last van: alles is perfect. We ervaren nog eenheid. We...

De weg naar geluk en de zin van het leven (blog)

Een tipje van de sluier Gelukkig zijn is een raar iets. De seconde dat je gelukkig bent en je je dat realiseert, kan het alweer anders voelen en verdwenen zijn. Je bent vaak langer bezig met het te worden, dan het te zijn, dus wat dat betreft kan het je eeuwig richten...

Het voordeel van emoties wegstoppen (blog)

Het weer eens tijd voor iets inhoudelijks. Daarom deel ik graag mijn positieve kijk op het onderdrukken van negatieve emoties. En voor degenen die na het lezen hiervan toch iets aan deze gewoonte wil veranderen, heb ik een mooie tip. Emoties wegstoppen Heb je je wel...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter