NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Petjes en pantoffels, thuis zijn in mijn praktijk

Een week of wat geleden vergat een cliënt zijn petje. Ik vond het na zijn consult in de gang bij de kapstok. Ik legde het erop en sprak af dat hij het zaterdag zou komen ophalen.
Op zaterdagochtend stond zijn vrouw ineens in de tuin. Hoewel ik wist dat ze het petje zouden komen ophalen, had ik haar zo vroeg ( voor negenen) nog niet verwacht.
Ik schrok me dan ook te pletter van die schim voor het raam. Grappig hoe iets wat elke dag gebruikelijk is: cliënten in mijn tuin, op zaterdag ineens een heel ander effect heeft op me. We bleken een soort ruil te doen: petje voor haar en tulpen voor mij.
Ze zei dat ze dat eigenlijk al bij haar laatste consult van plan was en nu was er een mooie kans. Mijn zaterdag begon dus goed.
 
Petjes en pantoffels, thuis zijn in mijn praktijk
Daarnaast gaf ik van de week weer een individuele Je levenspad volgen, coachingsdag. Dit keer betaald door de werkgever van de cliënte. Een groot bedrijf dat gelukkig de meerwaarde ervan inzag en dat is natuurlijk altijd fijn.
Na afloop van een lekkere en productieve dag ruimde ik op en liep terug naar mijn huis met mijn handen vol met bekers en glazen, toen mijn oog ineens op iets viel. Slofjes.
 
Onder de kapstok waar ook het petje een tijdelijk thuis gevonden had, stonden ineens slofjes. Nou staan er altijd wel slofjes want in mijn praktijk liggen mensen op een behandeltafel, zonder schoenen aan, en sommigen vinden het daarom fijn om dikke sokken of slofjes aan te hebben. En op het rekje onder de kapstok liggen daarom wat ‘leenexemplaren’. Maar nu had er gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Er stond ineens een donkerblauw, extra paar.
 
Terwijl ik het ontdekte kreeg ik tegelijkertijd een berichtje van de cliënte: staan mijn slofjes nog bij jou?
Ik beaamde het en ze schreef terug: ‘Doe alsof je thuis bent! :-)’
En dat vond ik leuk. Dat iemand zich zo lekker had gevoeld dat ze als vanzelf haar pantoffels op het rekje had gezet. Omdat het zo paste.
Petjes en pantoffels, thuis zijn in mijn praktijk

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

BOOS – nieuwe meditatie online

Soms ben je boos, woedend en spring je bijna uit je vel. Misschien heb je zelfs zin om iets te slopen van pure frustratie. Daarom staat er nu een nieuwe meditatie online die is bedoeld om iets met die boosheid te doen. Hij helpt je om dat te omarmen wat je voelt,...

Vertrouwen hervinden – meditatie online

Soms vraag je je af, wie je nog vertrouwen kunt. Ben je je vertrouwen in anderen, het leven of jezelf gaandeweg kwijtgeraakt. Vanaf nu staat er een geleide ‘meditatie’ online die je helpt om een stapje te zetten en dat vertrouwen terug op te bouwen. Deze en andere...

Eigenwaarde – nieuwe meditatie online

Er zijn momenten waarin je jezelf eigenlijk maar zo zo vindt. Of misschien zelfs wel weinig of helemaal niks waard. Op zulke dagen kan deze meditatie je helpen om weer in contact te komen met die plek binnenin je waar het zaadje zit van zelfwaardering en eigenliefde....

Retraite 2022

  Wat hebben zeehondjes en mijn nieuwe retraite met elkaar te maken? Je leest het op de speciale retraite pagina, want alle info is compleet en je kunt je vanaf nu inschrijven voor de retraite 2022!

Je plek in het leven vinden – meditatie online

Vandaag begint een serie van vijf meditaties die uitkomen ter ere van mijn 22 tot 23 jarig (?!) bestaan als bedrijf. Morgen vertel ik je hier graag meer over. Vandaag staat eerst je plek in het leven centraal. Want soms vraag je je af waarom je eigenlijk hier op aarde...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter