NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Superweek

superweek

Ik heb sowieso heerlijk werk. Maar sommige weken zijn nog leuker dan andere. Deze week was een prachtige combi: op maandag gaf ik een individuele cursusdag: Je levenspad volgen. Een hele lange volle dag waarin verleden werd rechtgezet en nieuwe ideeën geboren, zowel voor werkzaamheden als privé. Al het goede energetisch vastgelegd in het energieveld door allerlei mooie oefeningen, geleide meditaties en werken met tijdlijnen en levenslijnen.

superweek

In de pauze konden we door het heerlijke weer lekker in de tuin lunchen. Mijn momenteel favoriete broodje: volkoren krokantje met humus, avocado en tomaat was ook van de partij.

De 3 dagen die daarop volgden stonden in het teken van een vervolg van de cursus Praten met de Overkant (In dit geval: praten met je overleden vader) en intensief behandelen en veel telefonische (beeldbel)consulten. Van jong tot ‘oud’ (sorry Marijke :-)) in menselijke vorm.

superweek

Daarna was de vrijdag zoals altijd gereserveerd voor dierenconsulten. Dit keer voor twee prachtige Husky’s, Maya en Fay.

Omdat patiëntvertrouwelijkheid natuurlijk ook voor dierencliënten geldt, kan ik niet precies vertellen waar ze voor kwamen. Wat wel interessant is om te vermelden, is dat de een niet van aanraken hield. Daar heb ik dus vooral bij in de aura gewerkt. En toen ik me hield aan die door haar ongeschreven maar wel waargenomen regel, kwam ze op haar gemakje bij me liggen en mocht ik in haar aura alles doen wat nodig was.

De ander vond aanraken spannend omdat ze wat mindere ervaringen had gehad met injecties bij de dierenarts. Prachtig om te zien hoe zij, na een tijdje fysiek behandelen, zich helemaal tegen me aan vlijde en me gewoon mijn gang liet gaan. Telkens als ik aan een nieuw, lastig stukje begon keek ze me even aan alsof ze zeggen wilde: moet dat nou echt? Maar dan kreeg ik weer een likje en mocht ik verder. Toen we klaar waren, was haar hele lijfje weer soepel en relaxt.

En heel bijzonder dat je bij dieren niet net als bij mensen hoeft te zeggen dat ze goed moeten drinken na een behandeling. Dan doen ze namelijk vanzelf, dus er werd druk geslobberd.

Wat me daarnaast opvalt bij dieren is dat ze in hun lijfjes veel opslaan van ervaringen waarvan we als mens niet beseffen hoe het vastslaat. Eenzaamheid en verlatingsangst bijvoorbeeld na een scheiding of overlijden van een vorig baasje. Schouders die op slot zitten van verdriet. Nekken die nauwelijks meer bewegen kunnen van een trauma waardoor ze onzeker kunnen worden en net als mensen in hun hoofd gaan zitten en alles proberen te analyseren om het vooral maar goed te doen. Staarten die aan een verstijfd staartbeen zitten waar de stress vanaf druipt.  Er kan zoveel mis gaan en het kan ook vaak relatief makkelijk opgelost.

superweek

Alles bijelkaar was het een superweek die begon met het levenspad voor iemand uitzoeken en uitvinden: (hoe) zit je op koers?

Een week die eindigde met voor mij de bevestiging dat ik precies doe waarvoor ik geboren ben. En dat is een heerlijk gevoel.

je levenspad volgen

 

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

BOOS – nieuwe meditatie online

Soms ben je boos, woedend en spring je bijna uit je vel. Misschien heb je zelfs zin om iets te slopen van pure frustratie. Daarom staat er nu een nieuwe meditatie online die is bedoeld om iets met die boosheid te doen. Hij helpt je om dat te omarmen wat je voelt,...

Vertrouwen hervinden – meditatie online

Soms vraag je je af, wie je nog vertrouwen kunt. Ben je je vertrouwen in anderen, het leven of jezelf gaandeweg kwijtgeraakt. Vanaf nu staat er een geleide ‘meditatie’ online die je helpt om een stapje te zetten en dat vertrouwen terug op te bouwen. Deze en andere...

Eigenwaarde – nieuwe meditatie online

Er zijn momenten waarin je jezelf eigenlijk maar zo zo vindt. Of misschien zelfs wel weinig of helemaal niks waard. Op zulke dagen kan deze meditatie je helpen om weer in contact te komen met die plek binnenin je waar het zaadje zit van zelfwaardering en eigenliefde....

Retraite 2022

  Wat hebben zeehondjes en mijn nieuwe retraite met elkaar te maken? Je leest het op de speciale retraite pagina, want alle info is compleet en je kunt je vanaf nu inschrijven voor de retraite 2022!

Je plek in het leven vinden – meditatie online

Vandaag begint een serie van vijf meditaties die uitkomen ter ere van mijn 22 tot 23 jarig (?!) bestaan als bedrijf. Morgen vertel ik je hier graag meer over. Vandaag staat eerst je plek in het leven centraal. Want soms vraag je je af waarom je eigenlijk hier op aarde...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter