NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle teksten, inkopen van de benodigde materialen en het vinden en bezoeken van de superlocatie, the Land of Now in Siddeburen, het schrijven van de ondersteunende theorie en hem vervatten in leuke plaatjes – want bullitpointlijstjes zijn zo saai – het maken van de cursusmappen en certificaten, het regelen van de geweldige massagetherapeute, en een enorme berg spullen meenemen (waaronder natuurlijk een boel chocolade want het moet ook weer niet te gezond) en daarna ook weer terugverhuizen van de bergen spullen. Ettelijke wasmachines draaien vanwege alle massage handdoeken en dit weekend uiteindelijk een klein beetje voor pampus hangen want het was eigenlijk toch best wel veel, is het nu ineens voorbij. De retraite Thuiskomen bij jeZelf 2022.

Veertien deelnemers, masseuse Yvonne en ikzelf zijn de afgelopen week heerlijk getrakteerd op allerlei bijzonder verantwoorde ayurvedisch achtige maaltijden door Juliëtte en hebben intensieve lange dagen meegemaakt met elkaar.

We begonnen op zondagavond met de eerste geleide meditatie om alles los te laten wat er even niet toe deed en ons afstemmen wat we hier op aarde nou eigenlijk komen doen en de juiste intentie neer te zetten voor de week.

Daarna deden we elke morgen na het ontbijt een geleide meditatie op telkens andere muziek, lekker liggend op de matjes met dekentjes en kussentjes, want alles was natuurlijk in ruime mate aanwezig.

En ’s avonds voor het slapen gaan deden we een afsluitende. En daartussen gebeurde er ook het een en ander…

Zo keken we onder meer naar de stemmen in je hoofd, de dingen die ooit tegen je gezegd zijn en die je zelf blijft herhalen, waarmee je jezelf blijft beperken en verwonden. We ontdekten de maskers die soms (of misschien wel vaak) opgezet werden en waarom dat het geval was. Relaties of juist alleen zijn. Vergeven en loslaten, je door je leven heen denken en je hoofd een andere taak geven. (Langdurig) ziek zijn en de signalen van je ziel, aanvoelen, afstand, veiligheid, overgave en uiteindelijk afstemmen op jouw ideale toekomst. Die toekomst die in lijn is met je zielenplan. Het was intens en mooi, leuk en grappig, leerzaam en persoonlijk, soms pijnlijk om iets te ervaren of te vertellen maar alles gebeurde met een diepere reden, vol liefde en met compassie.

Het was een prachtige helende week en volgens mij is iedereen nu aan het nasudderen en verwerken.

En voor mij smaakt het ook naar meer, want ik vind het een hele fijne manier om in relatief korte tijd enorm de diepte in te gaan en persoonlijke, helende processen te begeleiden. Mensen komen er zo anders uit dan dat ze erin gaan.

Inmiddels heb ik twee verschillende Helende Weken cq retraites gegeven. En ik denk erover om dit vaker te doen. Bijvoorbeeld door dit thema vaker te geven want Thuiskomen en leven vanuit jeZelf is reuze belangrijk.

Maar er is nog meer essentieel in je leven en daarom ben ik ondertussen ook al een tijdje bezig om nog andere Helende Weken cq retraites te ontwikkelen, zowel in binnen als in het buitenland. Met daar waar passend samen met de juiste co-trainers.

Wil je meer weten of heb je zin om een keer mee te gaan? Laat het me weten, dan informeer ik je zodra er meer details bekend zijn. Of hou je gewoon mijn website in de gaten? Dat kan natuurlijk ook!

Foto’s heb ik – behalve van het eten want dat was steeds een plaatje- nauwelijks gemaakt in verband met de privacy. Maar de Masker meditatie die gepaard ging met verzorgende maskers kon ik natuurlijk wel fotograferen, want daarbij herken je niemand!

Mijn Kerstwens voor 2023

Lieve lezer(es), Dit jaar geen nieuwsbrief met een overzicht van de in maart wel degelijk uitgekomen bestseller, geslaagde retraite en andere wetenswaardigheden. Over een poosje komt die nieuwsbrief wel: er tekenen zich contouren af van een nieuw boek, nieuwe...

Eenzaamheid – meditatie online

De feestdagen kunnen het enorm aanwakkeren. Eenzaamheid. Een vreselijk gevoel. Ondanks alle communicatiemiddelen die er tot onze beschikking staan, is 35 procent van de mensen boven de 15 regelmatig eenzaam, of voelt zich zelfs zeer eenzaam. Dat is omgerekend meer dan...

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt! Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar...

De eekhoorn, Be a force of good

Ik zag hem rennen. Of haar, dat kon ik in de gauwigheid niet zien. En ik weet ook eigenlijk niet precies waar je naar moet kijken bij een eekhoorn, eerlijk gezegd. Sinds ik een jaar of vijf geleden verhuisde naar mijn huidige huis en praktijkruimte, had ik hem al...

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om...

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter