NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Zenuwen en overprikkeling

Eindelijk mocht ik weer eens foto’s maken tijdens een cursus! Het was al de derde cursus dit jaar en ik had er nog geen een gemaakt omdat met de nieuwe privacywet dat niet zomaar meer mag. Ja. Maken mag wel, maar gebruiken mag dan weer niet. Alleen wordt een stukje over een cursusdag meteen wel een tandje saaier om te zien cq te lezen. Het oog wil tenslotte ook wat.
En belangrijker, aan de hand van een foto krijg je de energie mee van de dag. Kun je ervaren wat de trilling ervan was en dat vind ik altijd een fijne bonus.
 
Daarom was ik des te blijer om Annemijn terug te verwelkomen als cursiste van de Helende Handen verdiepingsdag gisteren want ze begon meteen over erover Istagrammen. Een kolfje naar mijn schrijvershart.
Annemijn heeft trouwens een goede neus voor mooie dagen kiezen want de vorige cursusdagen die ze bij mij volgde waren in Zuid-Frankrijk!

Gisteren was het weer zonnig en stukken beter dan destijds tijdens die Franse cursus want toen zaten we op een prachtige Franse locatie waar we niks van zagen door de dichte mist…

 


Deze dag begon stralend: eerst met een vrolijke bak blauwe druifjes van een lieve cursiste en daarna een prachtig boeket van een eveneens lieve cursist! Daarna gingen we over tot de orde van de cursusdag.


Het thema ervan was het zenuwstelsel en overprikkeling (als gevolg van bijvoorbeeld burn out, HSP, adhd, en/of autisme) en het bleek een heel bijzondere dag. Om te beginnen waren diverse mensen op voorhand al ziek geweest deze week , ze deden voorwerk en waren dus perfect oefenmateriaal. En…ze bleken ze gaandeweg de dag enorm op te knappen van wat we deden. Er werd dus goed gewerkt!
 
We behandelden een flinke dot theorie waarin ik uitlegde wat de verbanden zijn tussen zenuwbanen, bepaalde delen van de hersenen, relevante chakra’s en behandel- en werkwijzen, zowel fysiek als in de aura en ik gaf richtlijnen voor de aanpak van specifieke aandoeningen.
 
Daarna was het tijd voor elkaar begeleid behandelen en dat was een feest van rust!
Er werd hard en vooral voornamelijk in stilte gewerkt zodat alle behandelaars extra goed alle fijnstoffelijke prikkels en verschillen konden waarnemen. Geen overbodige luxe als het gaat om een hersenpannetje behandelen natuurlijk.

En naarmate de behandelingen vorderden werd iedereen -zowel proefcliënt als behandelaar, Senna mijn hondenkind- ontspannener en rustiger. Heerlijk! Ik zag de lijnen uit gezichten trekken en voelde de spanning uit kaakgewrichten, onderruggen, bekkens en wat dies meer zij verdwijnen. Allemaal een gevolg van het neutraliseren van het teveel aan prikkels in de zenuwstelsels.

 
Superrelaxt werd afscheid genomen en een aantal deelnemers ontdekten dat ze elkaar alweer gaan zien tijdens de volgende Helende Handen verdiepingsdag in juni. Deze heeft als thema ‘de maag en rol van eten als blokkade: voedselallergieën en emotioneel weg-eten’. Ook leuk en ik ben benieuwd hoe de lunch dan bevalt…
En mocht je graag mee willen doen hieraan, dan gaat dat helaas niet want deze dag zit alweer vol. Maar in de groep van de Verdiepingsdag van 11 oktober met als thema ‘het voortplantingsstelsel en creatiekracht’ is nog wel plaats. Inschrijven kan via mijn de cursusagenda.

Energetische dieren-consulten

Er staat een leuk nieuw behandelfilmpje online.  Het gaat over werken met dieren. Ik doe dit eigenlijk al zolang ik praktijk hou; dieren behandelen. Fysiek of in hun aura, ik doe het allebei. Vaak zijn ze van een cliënt die zelf al mijn praktijk bezoekt, maar dat is...

In memoriam Senna

Ik kreeg haar voor mijn veertigste verjaardag, van mijn familie. Een toen nog te verwekken labradorpupje, dat voor mij een groot geschenk was. En dus noemde ik haar Present. Maar vanwege mijn Gooise r en wonend in Brabant, werd haar roepnaam Senna. Sen kwam, zag en...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter