NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

De 40 Zin-tuigen® en ander nieuws van Annemiek Douw, jaarlijkse nieuwsbrief 2019

Nu het zomerseizoen ten einde komt en zo’n beetje iedereen weer aan het werk is, is het hoog tijd om de nieuwste ontwikkelingen in mijn praktijk en werk verder wereldkundig te maken.

Naast alle energetische, natuurgeneeskundige consulten, m’n management-coaching en diverse Helende Handen en auralaagcursussen die ik al deed en gaf, merkte ik dat het weer begon te kriebelen. 

40 zin-tuigen

De 40 Zin-tuigen®, 40 levensthema’s

Ik was klaar om de 40 auralagen waarin ik werk verder te vertalen in een breed toepasbaar, handig systeem. In een model dat iedereen die geïnteresseerd is in zijn leven op een zin-volle manier invullen, zou kunnen helpen om keuzes te maken. Soms heel andere keuzes dan tot op heden en vaak passender.

En ik had zin om dat ook in het bedrijfsleven weer te gaan neerzetten. Per slot van rekening liggen daar mijn roots en had ik al jaren het gevoel dat ik daar nog wat te doen had. Dat bleek te kloppen.

Mijn gedachtegang is daarbij: als ieder mens doet waarvoor hij of zij in de wieg is gelegd, dan vormen we met zijn allen een prachtig netwerk en gebeurt alles wat er plaatsvindt voor het Hoogste Goed van alle betrokkenen. Als je dus zuiver af kunt stemmen op wat er klopt en niet klopt om te doen, draag je jouw steentje bij aan een ideale wereld.

Maar soms is de wereld wat minder ideaal en loop je ergens tegenaan. Of heb je een blokkade of een oud pijnpunt. Heb je iets te ontwikkelen of op te lossen of te helen voor jezelf. Dan helpt het enorm als je voor jezelf kunt ontdekken op welk niveau je nu eigenlijk reageert of vastloopt. En dat kun je leren met behulp van mijn nieuwe instrument, De 40 Zin-tuigen®.

Een instrument waarvoor het niet uitmaakt of je wel of niet aura’s ziet of erin gelooft. Het gaat namelijk om 40 relevante thema’s in je leven. En die zijn voor iedereen belangrijk.

Als je hiermee wilt werken, leer ik je eerst afstemmen op je Innerlijke Stem zodat je merkt hoe jouw kern (essentie) klinkt en aanvoelt en hoe je daarop afgestemd jouw keuzes maakt. 

En als je dat eenmaal kunt, leer ik je hoe je kunt vaststellen op welk niveau een probleem eigenlijk zit en hoe je daarop afgestemd tot nieuw inzichten en andere oplossingen kunt komen. Een kind en dus jij kan dan de was doen. Een afgestemde was welteverstaan. 

luisteren naar je innerlijke stem

Bedrijven en De 40 Zin-tuigen®

Maar niet alleen een kind kan de was doen. Bedrijven hebben ook hun thematieken en eigen problemen op te lossen. Ze hebben hun eigen was-goed. 

In mijn ideale wereld wordt er op topniveau ook alleen maar besloten over zaken door mensen die afgestemd zijn op de essentie. En dat werkt positief door in de talloze levens van de werknemers en andere betrokkenen die daar allemaal mee verbonden zijn; het is immers voor het Hoogste Goed van alle betrokkenen. Het liefst zou ik iedereen zo zien leven, dus beginnen we aan de top. 

En daarom heb ik het afgelopen jaar de individuele versie van het afstemmen op die essentie regelmatig gegeven. Daarna heb ik deze zomer in twee bedrijven, te weten bij Aberkyn en bij een gemixed team van KPN, twee verschillende pilots gegeven en diverse aanpakken en opzetten getest. De reacties waren zeer enthousiast en lovend! Behalve over mijn handschrift, dat bleek wel een minpuntje…

Heerlijk om te zien dat de methode zelf ook voor anderen goed werkt en mooi dat hij veel toevoegt. De 40 Zin-tuigen® zijn dus geboren: 40 manieren om te kiezen voor zin-volheid in je werkende bestaan en leven.

Vanaf nu ben ik dan ook weer inzetbaar voor MT’s en andere groepen in het bedrijfsleven met deze heel eigen aanpak. Mensen die een diepere verbinding willen maken met wie ze eigenlijk zijn en wat ze komen toevoegen hier op aarde. Die van daaruit willen leven en werken en met deze materie willen gaan spelen. En die zo problemen binnen bedrijven en teams willen oplossen. Verbeter de wereld, begin bij jeZelf. 

The Common Senses®

Gelukkig kan ik alles wat ik met De 40 Zin-tuigen® in het Nederlands doe, natuurlijk ook in het Engels. De Engelse versie heet The Common Senses®.

Nieuwe cursussen

Bij deze nieuwe ontwikkelingen horen ook nieuwe cursussen. 

De eerste heet Luisteren naar je Innerlijke Stem. In deze individuele cursus leer ik je in één intensieve sessie afstemmen op die Innerlijke Stem. Ik laat je ervaren hoe het werkt en leer je jeZelf afgestemd te bevragen. Daarna is het aan jou om te oefenen en het veelvuldig toe te passen.

Daarnaast geef ik natuurlijk speciaal voor het bedrijfsleven cursus over De 40 Zin-tuigen®Maatwerkcursussen uiteraard, want geen groep is hetzelfde. 

Uiteraard is ook mijn al bestaande cursus De 40 auralagen in de praktijk herzien. Hij bevat nu -behalve een ervaringsreis door de 40 auralagen waarin die auralagen gaan resoneren en reageren die bij jou geraakt worden- ook een stuk over de 40 Zin-tuigen®. 

Je ontvangt daarom aan het eind ervan ook het nieuwe model van De 40 Zin-tuigen® zodat je er zelf zo concreet mogelijk mee aan de gang kunt gaan in je dagelijkse bestaan.

Een iets andere insteek en meer voor de liefhebbers is de relatief nieuwe individuele cursus Praten met de Overkant. Hierin leer je afstemmen op je Ziel, je gidsen en eventueel op overledenen.

Als laatste ‘gewone cursus nieuws’ het feit dat de cursus Omgaan met (je) energie voor Hoogsensitieve mensen (voorheen omgaan met je hoogsensitiviteit) voortaan te boeken is als individuele sessie. Zo kan ik sneller op jouw vraag inspelen en dat is prettiger. 

En ben je slechthorend en geïnteresseerd in deze cursus, kijk dan svp verderop in deze nieuwsbrief bij het kopje Omgaan met (je) energie voor Hoogsensitieve mensen met een gehoorbeperking

Deze en alle andere al geplande cursussen, vind je terug in de agenda. Daar zit ook het aanmeldingsformulier waarmee je je in kunt schrijven

Nieuwe filmpjes

Bij al die nieuwe producten horen natuurlijk ook nieuwe filmpjes op mijn website. Samen met Guus Gijben heb ik me hier deze zomer weer heerlijk in uitgeleefd. De filmpjes kun je hier terugvinden:

De 40 Zin-tuigen® 

Luisteren naar je Innerlijke Stem

Praten met de Overkant

Retraite in Frankrijk 2020

Enkele jaren geleden heb ik 4 cursussen gegeven op een mooie Zuid-Franse locatie. Komend jaar reis ik weer naar Frankrijk af en zal daar net onder de Dordogne, ten Zuiden van Bergerac in het najaar nieuwe locaties gaan bekijken. Hier zal ik vervolgens rond Hemelvaart 2020  een retraite houden en een week begeleiden voor mensen die graag terug bij zichZelf willen komen.

Dus wil je op je gemak afstemmen op jeZelf en ontdekken wat je wilt in de volgende fase van je leven? Of wil je in een relaxte setting kijken naar wat jou weerhoudt van echt leven naar je potentieel? Of heb je een andere vraag voor jezelf waarin je begeleiding wilt in deze bijzondere setting?

Laat het me weten, dan voorzie ik je van het definitieve programma zodra het compleet is en kun je dan besluiten of je het gaat bijwonen. 

Het wordt een week met deels individuele en deels groepsbegeleiding, uiteraard gebaseerd op al het werk wat ik al doe en meer. 

We verblijven niet voor niets in deze rustieke setting en dus zal er in het programma voldoende ruimte zijn om de prachtige omgeving te verkennen, kastelen te bezoeken, op jeZelf te zijn als je daar behoefte aan hebt, of gewoon lekker in de zon te zitten, te zwemmen of Alpaca’s te knuffelen. Het kan er allemaal.

Maak je interesse even kenbaar aan me of hou ook hier weer mijn website in de gaten voor meer info

Omgaan met (je) energie voor Hoogsensitieve mensen met een gehoorbeperking

Een kleine twee jaar geleden was ik druk bezig met het ontwikkelen van een cursus speciaal voor dove mensen die tevens hoogsensitief (HSP) zijn. Helaas was ik door een overlijden en twee ernstig zieken in mijn directe familie genoodzaakt andere keuzes te maken en me een tijdlang te beperken tot mijn consulten en andere cursussen. Maar… nu gaat het er toch van komen en wel op een heel bijzondere manier!

Ik kreeg namelijk een vraag van een Amerikaanse dove dame die graag een Skype-sessie-cursus wilde die simultaan vertaald zou worden door een gebarentolk. Helaas bleek ze van een uitkering te leven en was een consultprijs niet voor haar beurs. Nu had ik tijdens de voorbereidende gesprekken voor de oorspronkelijke Nederlandse cursus al veel geleerd. Onder andere dat dove en slechthorende mensen helaas vaak in lager betaalde functies terecht komen omdat hun gehoorbeperking ervoor zorgt dat veel deuren gesloten blijven. Daar schrok ik van. Ik wist dit niet. En ik realiseerde me dat daardoor ook benodigde cursussen niet makkelijk toegankelijk zijn want zelfs als je een speciaal programma ontwikkelt en gebarentolken en schrijftolken inschakelt, is er altijd nog een financiële drempel. Daarom was ik zoekende qua vorm.

Die lijk ik nu gevonden te hebben!

Door de Amerikaanse ben ik op het idee gekomen om haar sessie gratis te doen en op te nemen, inclusief het beeld van haar gebarentolk zodat ik het online kan zetten voor andere HSP-ers met een soortgelijke beperking. Zo kunnen ze in ieder geval een groot deel van het materiaal tot zich nemen. Maar dat gebeurt natuurlijk allemaal in het Engels en dus wordt er ook in het Engels ‘gebaart’.

Daarom hoop ik ook een sessie op te nemen in het Nederlands met een Nederlandse gebarentolk zodat deze online beschikbaar komt voor Nederlandse hooggevoelige mensen met een gehoorbeperking. Dit lijkt me een mooie manier om informatie toch aan hen over te kunnen dragen.

Hou als je geïnteresseerd bent deze website en Facebookpagina in de gaten?

Inspiremetoday

11 september 2019 is een tekst van mij opnieuw gepubliceerd op inspiremetoday.com. Dit is een wereldwijd platform dus ik ben hier zeer content mee. Wil je hem lezen, kijk je dan even op de bijbehorende pagina?

Tot slot

Dank ik je voor het lezen en wens ik je een mooie nazomer.

Als het innerlijk helaas onverhoopt iets minder prettig verloopt en ik kan iets voor je doen, of je bent gegrepen door De 40 zin-tuigen® en wilt daar absoluut met je team mee aan de gang, dan weet je me te vinden! Mijn assistentes Petra en Aletta zijn elke werkdag van half 9 tot 5 uur bereikbaar op 040-8434566. Tot ziens!

Warme groet, Annemiek

Alle aurakelsets zijn onderweg

'Wat ben je aan het doen?' vraagt Facebook Nou, aan het uitpuffen van een weekend hard werken: pakjes inpakken met de nu leverbare Fluisteringen van je ziel - aurakelset. Sommige mensen hadden er zelfs 2, 3 of 4 van besteld, dus het was best een toer om dat logistiek...

Helende Handen voor Hondjes

Ik heb het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het creëren van nieuwe dingen: een nieuwe retraite (mei ’24), de cursus De 12 universele wetten (maart ‘24) en de meditatiedag op 28 januari ’24. De aurakelkaarten Fluisteringen van je ziel die begin december uitkomen en...

Aurakelkaarten en ander najaarsnieuws

Was 2023 voor jou ook zo productief? Bij mij was het dat zeker. Daarom deze najaarsnieuwsbrief waarin een jaar van voorbereidingen uitmondt in 3 nieuwe cursussen en de lancering van heuse orakelkaarten! Wie weet zit er iets voor je bij?   Fluisteringen van je...

Geleide Meditatiedag Een Gelukkig Nieuw Jaar

Vers van de pers:  Voor alle liefhebbers van mijn geleide meditaties gaat er iets leuks gebeuren op 28 januari 2024! Ik geef een hele dag live geleide meditaties. Niet online, maar gewoon, als mensen, zielen onder elkaar in Conferentieoord de Poort in Groesbeek. 2024...

Dag boek!

Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van de 11 geleide meditaties (bijna klaar) en het mixen van de bijbehorende muziek (klaar), en met maken van de oefeningen en het overige cursusmateriaal (heel eind op weg) van de retraite van 3-9 september in Centre...

Opgeruimd staat netjes

Half maart begon ik en ik ben er maanden mee bezig geweest. Uren per week, soms zelfs een hele dag aan een stuk. Mijn dag begon en eindigde ermee en soms deed ik het ook tussendoor want het werkte bijna verslavend. En het moest klaar. Mijn fysio was er niet blij mee...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter