NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Inspiremetoday heeft m’n artikel ge(her)publiceerd

Op de internationale website Inspiremetoday is een stuk geherpubliceerd dat ik schreef toen mijn eerste Engelse boek uitkwam. De originele tekst staat hieronder. Het interview dat erbij hoort, staat ook online. Via dezelfde link.

De vertaling van mijn tekst luidt als volgt:

Wees zacht voor jezelf en voor anderen.

Koester degenen waar je van houdt en gebruik nooit iemand om je op af te reageren.

Verbind van hart tot hart en van ziel tot ziel en ervaar wie iemand werkelijk is.

Glimlach naar een onbekende.

Kijk in andermans ogen met je hart helemaal open.

Als je een knuffel geeft, doe het met je hele wezen.

Kijk met liefdevolle blik.

Praat met mensen in plaats van over hen.

Zeg iets positiefs en opbouwends, of blijf stil.

Wees gul met complimenten en schaars met kritiek.

Wees eerlijk. Kies daarbij je woorden zorgvuldig uit spreek met compassie.

Spreek je eigen waarheid en sta de ander toe datzelfde te doen. Het zijn de verschillende waarheden die tezamen onze wereld vormgeven.

Oordelen zijn een teken van een gebrek aan innerlijke vrede. Als je iemand veroordeelt, zeg dan “het spijt me (zelfs tegen jezelf, als het jezelf betreft)  en stuur diegene wat liefde (zelfs als het om jezelf gaat) om de ontstane pijn te helen.

Alles wat zuiver en kloppend is, is zuiver en kloppend voor alle betrokkenen. Dus stem af op je Ziel en volg de leiding van dat Goddelijke Licht— je innerlijke GPSje-  dat in je zit.

Als we zijn afgestemd, weten we wat klopt voor onszelf.

Heb lief en laat alle verwachtingen los. – zelf als de ander je liefde niet beantwoordt- Liefde is geen ruilhandel. Houd gewoon van iemand omdat je van hem houdt.

Open je hart voor alle wezens die je tegenkomt, ongeacht waar ze vandaan komen en hoe ze eruit zien. Verbind je met het Geheel.

Laat anderen hun pad in hun eigen tempo gaan.

Focus op de dingen die we gemeenschappelijk hebben, want overeenkomsten verbinden ons allen. De verschillen tonen alleen aan dat ieder wezen toch ook uniek is.

Accepteer en waardeer jezelf en waar je staat in je leven volledig en laat tegelijkertijd altijd ruimte voor vooruitgang!

Wees verantwoordelijk voor jeZelf en je eigen problemen, terwijl je anderen helpt die van hen aan te pakken.

Wees dankbaar voor alles wat je hebt, alles wat je gehad hebt en alles wat zal zijn.

Doe je best en wees tevreden met het resultaat. Er is geen superlatief van best, dus ongeacht het resultaat, je had het niet beter kunnen doen.

Probeer niet uit alle macht om in evenwicht te blijven en probeer ook niet te voorkomen dat je soms valt. Hoe meer je oefent in het weer overeind komen, hoe meer je zelf zult vertrouwen op je veerkracht en vermogen om altijd weer overeind te krabbelen.

Je kunt alles aan wat op je pad komt, want op zielsniveau heb je het zelf gecreëerd

Vecht niet tegen het donker want dat zal zijn impact alleen maar versterken. Breng gewoon licht in de situatie.

Gedachten creëren, dus doe je zelf een plezier en verwacht alleen wonderen.

Je bent nooit werkelijk alleen. We zijn allemaal verbonden en er is altijd hulp van de Overkant.

Innerlijke vrede is de weg naar wereldvrede. Als je de wereld wilt veranderen, begin dan bij je eigen issues op te lossen.

Deel je innerlijke licht en wees niet bang om het in de wereld te verspreiden. Iemand anders zou het nodig kunnen hebben om zijn eigen dovende lichtje weer aan te steken.

Licht werkt aanstekelijk. En liefde ook.

https://inspiremetoday.com/brilliance/love-contagious/

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle...

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt! Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar...

De eekhoorn, Be a force of good

Ik zag hem rennen. Of haar, dat kon ik in de gauwigheid niet zien. En ik weet ook eigenlijk niet precies waar je naar moet kijken bij een eekhoorn, eerlijk gezegd. Sinds ik een jaar of vijf geleden verhuisde naar mijn huidige huis en praktijkruimte, had ik hem al...

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om...

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter