NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Nieuwsbrief ontvangen?Inspiremetoday heeft m’n artikel ge(her)publiceerd

Op de internationale website Inspiremetoday is een stuk geherpubliceerd dat ik schreef toen mijn eerste Engelse boek uitkwam. De originele tekst staat hieronder. Het interview dat erbij hoort, staat ook online. Via dezelfde link.

De vertaling van mijn tekst luidt als volgt:

Wees zacht voor jezelf en voor anderen.

Koester degenen waar je van houdt en gebruik nooit iemand om je op af te reageren.

Verbind van hart tot hart en van ziel tot ziel en ervaar wie iemand werkelijk is.

Glimlach naar een onbekende.

Kijk in andermans ogen met je hart helemaal open.

Als je een knuffel geeft, doe het met je hele wezen.

Kijk met liefdevolle blik.

Praat met mensen in plaats van over hen.

Zeg iets positiefs en opbouwends, of blijf stil.

Wees gul met complimenten en schaars met kritiek.

Wees eerlijk. Kies daarbij je woorden zorgvuldig uit spreek met compassie.

Spreek je eigen waarheid en sta de ander toe datzelfde te doen. Het zijn de verschillende waarheden die tezamen onze wereld vormgeven.

Oordelen zijn een teken van een gebrek aan innerlijke vrede. Als je iemand veroordeelt, zeg dan “het spijt me (zelfs tegen jezelf, als het jezelf betreft)  en stuur diegene wat liefde (zelfs als het om jezelf gaat) om de ontstane pijn te helen.

Alles wat zuiver en kloppend is, is zuiver en kloppend voor alle betrokkenen. Dus stem af op je Ziel en volg de leiding van dat Goddelijke Licht— je innerlijke GPSje-  dat in je zit.

Als we zijn afgestemd, weten we wat klopt voor onszelf.

Heb lief en laat alle verwachtingen los. – zelf als de ander je liefde niet beantwoordt- Liefde is geen ruilhandel. Houd gewoon van iemand omdat je van hem houdt.

Open je hart voor alle wezens die je tegenkomt, ongeacht waar ze vandaan komen en hoe ze eruit zien. Verbind je met het Geheel.

Laat anderen hun pad in hun eigen tempo gaan.

Focus op de dingen die we gemeenschappelijk hebben, want overeenkomsten verbinden ons allen. De verschillen tonen alleen aan dat ieder wezen toch ook uniek is.

Accepteer en waardeer jezelf en waar je staat in je leven volledig en laat tegelijkertijd altijd ruimte voor vooruitgang!

Wees verantwoordelijk voor jeZelf en je eigen problemen, terwijl je anderen helpt die van hen aan te pakken.

Wees dankbaar voor alles wat je hebt, alles wat je gehad hebt en alles wat zal zijn.

Doe je best en wees tevreden met het resultaat. Er is geen superlatief van best, dus ongeacht het resultaat, je had het niet beter kunnen doen.

Probeer niet uit alle macht om in evenwicht te blijven en probeer ook niet te voorkomen dat je soms valt. Hoe meer je oefent in het weer overeind komen, hoe meer je zelf zult vertrouwen op je veerkracht en vermogen om altijd weer overeind te krabbelen.

Je kunt alles aan wat op je pad komt, want op zielsniveau heb je het zelf gecreëerd

Vecht niet tegen het donker want dat zal zijn impact alleen maar versterken. Breng gewoon licht in de situatie.

Gedachten creëren, dus doe je zelf een plezier en verwacht alleen wonderen.

Je bent nooit werkelijk alleen. We zijn allemaal verbonden en er is altijd hulp van de Overkant.

Innerlijke vrede is de weg naar wereldvrede. Als je de wereld wilt veranderen, begin dan bij je eigen issues op te lossen.

Deel je innerlijke licht en wees niet bang om het in de wereld te verspreiden. Iemand anders zou het nodig kunnen hebben om zijn eigen dovende lichtje weer aan te steken.

Licht werkt aanstekelijk. En liefde ook.

https://inspiremetoday.com/brilliance/love-contagious/

Je levenspad volgen nu ‘boekbaar’

En ineens is het klaar. Het materiaal voor mijn individuele begeleidingsdag: Je levenspad volgen. Een dag waarin ik je meeneem op reis. Op weg door je eigen levensweg, conform je eigen zielspad en levensplan. Zodat je het verleden achter je kunt laten, het niet weten...

Weer (geopend) bericht

Het lijkt een beetje op zo’n ouderwets weerhuisje: zon, regen, zon. Open, dicht, open, dicht en nu weer…. Open!   Oftewel, ook al is er een lockdown en moest mijn praktijk in december voor de tweede keer daardoor gedwongen sluiten, inmiddels is hij sinds kerst...

Eindejaarswens

De kerstvakantie breekt aan en ik kijk even terug. 2020 was op zijn zachtst gezegd een merkwaardig jaar en liep heel anders dan verwacht. Na een hoopvol en vrolijk begin, werd het al snel een tijd met veel uitdagingen: vergaderingen en feestjes online, erg veel alleen...

Nieuwe Facebookpagina

Vanaf vandaag stopt mijn oude Facebook pagina in actieve vorm en ga ik mijn nieuwe pagina https://www.facebook.com/AnnemiekDouwEnergetischTherapeutManagementCoach gebruiken om berichten met je te delen. Het is makkelijker om me daarop te volgen zonder dat je mij...

Energetische dieren-consulten

Er staat een leuk nieuw behandelfilmpje online.  Het gaat over werken met dieren. Ik doe dit eigenlijk al zolang ik praktijk hou; dieren behandelen. Fysiek of in hun aura, ik doe het allebei. Vaak zijn ze van een cliënt die zelf al mijn praktijk bezoekt, maar dat is...

In memoriam Senna

Ik kreeg haar voor mijn veertigste verjaardag, van mijn familie. Een toen nog te verwekken labradorpupje, dat voor mij een groot geschenk was. En dus noemde ik haar Present. Maar vanwege mijn Gooise r en wonend in Brabant, werd haar roepnaam Senna. Sen kwam, zag en...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter