NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om al te veel te voelen en hoe ik mezelf daarmee grotendeels op slot had gezet. En dat ik, toen ik eenmaal mijn eigen geschiedenis met seksueel misbruik echt onder ogen zag en ging verwerken, opnieuw begon te zien en te voelen. En niet alleen bij mezelf.

Ik ging open en zag en voelde bijvoorbeeld andermans energie en aura. Mijn wereld en leven veranderden er totaal door. In positieve zin, want ik werd aura healer en bleek hier erg mooie dingen mee te kunnen doen. Traumaheling bij misbruik bijvoorbeeld.

Door het verwerken en omarmen van mijn levensloop, met name het misbruik en alles wat daar onbewust aan gerelateerd bleek te zijn, heb ik zelf de grootste schat die er maar bestond gevonden: ik kwam thuis bij mezelf.

Seksueel misbruik is dan ook een onderwerp dat me na aan het hart ligt. En de laatste tijd wordt er erg veel over geschreven en gepraat. Bijna te veel zelfs. Het is vrijwel dagelijks in het nieuws. Hoewel het natuurlijk goed is dat deze pijnlijke zaken aan het licht komen, is het helaas voor slachtoffers niet altijd even prettig om er continu mee te worden geconfronteerd. Het helpt hen ook niet perse bij het verwerken van wat er gebeurd is en het helen.

Daarom maakte ik een meditatie die wel helpend is. Misbruik zorgt er namelijk voor dat getraumatiseerde delen in je niet meer volledig meedoen in je leven. Het vervormt je. En dat zie ik graag anders. Ik wens dat iedereen thuiskomt bij zichzelf.

Meditaties

Deze meditatie is bedoeld om je een stapje te helpen zetten richting heling. Om je, als iemand over jouw grenzen is gegaan en je slachtoffer bent (geweest) van seksueel misbruik, te ondersteunen in je verwerkingsproces.

Wat gebeurd is, kan nooit ongedaan gemaakt worden, maar het kan wel worden geheeld. Getransformeerd. Verwerkt en omgezet worden in een nog sterkere, nieuwe jij. Het hoeft je leven niet langer te beperken. Er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

En omdat ik met deze meditatie graag zoveel mogelijk slachtoffers van seksueel misbruik zou willen bereiken, zou ik het heel fijn vinden als je hem zou willen delen. Het kan het leven van een ander misschien net wat makkelijker maken. Heel erg bedankt.

Deze en 10 andere gratis geleide meditaties vind je op mijn meditatiepagina.

Vind je ze fijn en wil je ze graag live ervaren? Van 18-22 september geef ik een retraite in The Land of Now met als thema Thuiskomen bij jeZelf. Daar komen weer andere, passende meditaties aan bod. Naast allerlei andere mooie programma-onderdelen natuurlijk. Wees welkom!

Natuurlijk kan een meditatie goede therapie niet vervangen. Al is hij nog zo heilzaam. 😉 In sommige gevallen is persoonlijke begeleiding heel hard nodig. Dus, mocht je merken dat je hulp nodig hebt, neem dan contact met mij om op een zachte, liefdevolle manier aan je trauma’s te werken en ze te helen. (Of met een andere goede therapeut, kies een gewoon geschikte uit en zorg goed voor jezelf. Je bent het waard.)

Dag boek!

Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van de 11 geleide meditaties (bijna klaar) en het mixen van de bijbehorende muziek (klaar), en met maken van de oefeningen en het overige cursusmateriaal (heel eind op weg) van de retraite van 3-9 september in Centre...

Opgeruimd staat netjes

Half maart begon ik en ik ben er maanden mee bezig geweest. Uren per week, soms zelfs een hele dag aan een stuk. Mijn dag begon en eindigde ermee en soms deed ik het ook tussendoor want het werkte bijna verslavend. En het moest klaar. Mijn fysio was er niet blij mee...

Voorjaarsnieuws

Het voorjaar zit in de lucht! Met hier en daar nog een buitje, hoor je toch de vogeltjes al overal zingen en zie je het verse groen ontspruiten aan de bomen. Word jij daar ook zo vrolijk van? Zo niet, dan knap je misschien op van mijn nieuwsbrief en als wel, dan is...

Mijn Kerstwens voor 2023

Lieve lezer(es), Dit jaar geen nieuwsbrief met een overzicht van de in maart wel degelijk uitgekomen bestseller, geslaagde retraite en andere wetenswaardigheden. Over een poosje komt die nieuwsbrief wel: er tekenen zich contouren af van een nieuw boek, nieuwe...

Eenzaamheid – meditatie online

De feestdagen kunnen het enorm aanwakkeren. Eenzaamheid. Een vreselijk gevoel. Ondanks alle communicatiemiddelen die er tot onze beschikking staan, is 35 procent van de mensen boven de 15 regelmatig eenzaam, of voelt zich zelfs zeer eenzaam. Dat is omgerekend meer dan...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter