NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om al te veel te voelen en hoe ik mezelf daarmee grotendeels op slot had gezet. En dat ik, toen ik eenmaal mijn eigen geschiedenis met seksueel misbruik echt onder ogen zag en ging verwerken, opnieuw begon te zien en te voelen. En niet alleen bij mezelf.

Ik ging open en zag en voelde bijvoorbeeld andermans energie en aura. Mijn wereld en leven veranderden er totaal door. In positieve zin, want ik werd aura healer en bleek hier erg mooie dingen mee te kunnen doen. Traumaheling bij misbruik bijvoorbeeld.

Door het verwerken en omarmen van mijn levensloop, met name het misbruik en alles wat daar onbewust aan gerelateerd bleek te zijn, heb ik zelf de grootste schat die er maar bestond gevonden: ik kwam thuis bij mezelf.

Seksueel misbruik is dan ook een onderwerp dat me na aan het hart ligt. En de laatste tijd wordt er erg veel over geschreven en gepraat. Bijna te veel zelfs. Het is vrijwel dagelijks in het nieuws. Hoewel het natuurlijk goed is dat deze pijnlijke zaken aan het licht komen, is het helaas voor slachtoffers niet altijd even prettig om er continu mee te worden geconfronteerd. Het helpt hen ook niet perse bij het verwerken van wat er gebeurd is en het helen.

Daarom maakte ik een meditatie die wel helpend is. Misbruik zorgt er namelijk voor dat getraumatiseerde delen in je niet meer volledig meedoen in je leven. Het vervormt je. En dat zie ik graag anders. Ik wens dat iedereen thuiskomt bij zichzelf.

Meditaties

Deze meditatie is bedoeld om je een stapje te helpen zetten richting heling. Om je, als iemand over jouw grenzen is gegaan en je slachtoffer bent (geweest) van seksueel misbruik, te ondersteunen in je verwerkingsproces.

Wat gebeurd is, kan nooit ongedaan gemaakt worden, maar het kan wel worden geheeld. Getransformeerd. Verwerkt en omgezet worden in een nog sterkere, nieuwe jij. Het hoeft je leven niet langer te beperken. Er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

En omdat ik met deze meditatie graag zoveel mogelijk slachtoffers van seksueel misbruik zou willen bereiken, zou ik het heel fijn vinden als je hem zou willen delen. Het kan het leven van een ander misschien net wat makkelijker maken. Heel erg bedankt.

Deze en 10 andere gratis geleide meditaties vind je op mijn meditatiepagina.

Vind je ze fijn en wil je ze graag live ervaren? Van 18-22 september geef ik een retraite in The Land of Now met als thema Thuiskomen bij jeZelf. Daar komen weer andere, passende meditaties aan bod. Naast allerlei andere mooie programma-onderdelen natuurlijk. Wees welkom!

Natuurlijk kan een meditatie goede therapie niet vervangen. Al is hij nog zo heilzaam. 😉 In sommige gevallen is persoonlijke begeleiding heel hard nodig. Dus, mocht je merken dat je hulp nodig hebt, neem dan contact met mij om op een zachte, liefdevolle manier aan je trauma’s te werken en ze te helen. (Of met een andere goede therapeut, kies een gewoon geschikte uit en zorg goed voor jezelf. Je bent het waard.)

Annemiek, wat ben je stil op social media

Ja dat klopt. En niet alleen op social media. Ik ben stil laatste maanden, maar ik zit niet stil. Sterker nog, ik ben bijzonder bezig! Een kleine tip van de sluier maakt duidelijk waarmee: sinds 8 december staat de onderste etage van mijn huis onder water. Nee, ik...

Wachten op een wonder – meditatie online

Zit je in zo’n tijd waarin het niet zo goed gaat, een niemandsland misschien en denk je dat je hier niet per se zelf iets aan kunt veranderen? Is de situatie erg complex of kun je er zelf niets aan doen omdat een beslissing niet bij jou ligt? Wanneer je eigenlijk...

het laatste nieuws van 2023

Nog even en 2023 is alweer ten einde. Om dit jaar mooi uit te luiden en het nieuwe goed te beginnen, ontvang je deze nieuwsbrief met louter positiviteit. Fluisteringen van je ziel aurakelkaarten gelanceerd Orakelkaarten over je aura: aurakelkaarten. Inzichtkaarten met...

Achter je muurtje meditatie online

Soms hebben mensen last van wat ze voelen of hoe hen dat overvalt en trekken ze zich even terug. Dan haken ze emotioneel een beetje af en creëren ze zo ruimte voor zichzelf. Doen ze tijdelijk niet meer mee en nemen ze wat afstand. Gaan ze achter hun figuurlijke...

Alle aurakelsets zijn onderweg

'Wat ben je aan het doen?' vraagt Facebook Nou, aan het uitpuffen van een weekend hard werken: pakjes inpakken met de nu leverbare Fluisteringen van je ziel - aurakelset. Sommige mensen hadden er zelfs 2, 3 of 4 van besteld, dus het was best een toer om dat logistiek...

Helende Handen voor Hondjes

Ik heb het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het creëren van nieuwe dingen: een nieuwe retraite (mei ’24), de cursus De 12 universele wetten (maart ‘24) en de meditatiedag op 28 januari ’24. De aurakelkaarten Fluisteringen van je ziel die begin december uitkomen en...

Aurakelkaarten en ander najaarsnieuws

Was 2023 voor jou ook zo productief? Bij mij was het dat zeker. Daarom deze najaarsnieuwsbrief waarin een jaar van voorbereidingen uitmondt in 3 nieuwe cursussen en de lancering van heuse orakelkaarten! Wie weet zit er iets voor je bij?   Fluisteringen van je...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter