NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om al te veel te voelen en hoe ik mezelf daarmee grotendeels op slot had gezet. En dat ik, toen ik eenmaal mijn eigen geschiedenis met seksueel misbruik echt onder ogen zag en ging verwerken, opnieuw begon te zien en te voelen. En niet alleen bij mezelf.

Ik ging open en zag en voelde bijvoorbeeld andermans energie en aura. Mijn wereld en leven veranderden er totaal door. In positieve zin, want ik werd aura healer en bleek hier erg mooie dingen mee te kunnen doen. Traumaheling bij misbruik bijvoorbeeld.

Door het verwerken en omarmen van mijn levensloop, met name het misbruik en alles wat daar onbewust aan gerelateerd bleek te zijn, heb ik zelf de grootste schat die er maar bestond gevonden: ik kwam thuis bij mezelf.

Seksueel misbruik is dan ook een onderwerp dat me na aan het hart ligt. En de laatste tijd wordt er erg veel over geschreven en gepraat. Bijna te veel zelfs. Het is vrijwel dagelijks in het nieuws. Hoewel het natuurlijk goed is dat deze pijnlijke zaken aan het licht komen, is het helaas voor slachtoffers niet altijd even prettig om er continu mee te worden geconfronteerd. Het helpt hen ook niet perse bij het verwerken van wat er gebeurd is en het helen.

Daarom maakte ik een meditatie die wel helpend is. Misbruik zorgt er namelijk voor dat getraumatiseerde delen in je niet meer volledig meedoen in je leven. Het vervormt je. En dat zie ik graag anders. Ik wens dat iedereen thuiskomt bij zichzelf.

Meditaties

Deze meditatie is bedoeld om je een stapje te helpen zetten richting heling. Om je, als iemand over jouw grenzen is gegaan en je slachtoffer bent (geweest) van seksueel misbruik, te ondersteunen in je verwerkingsproces.

Wat gebeurd is, kan nooit ongedaan gemaakt worden, maar het kan wel worden geheeld. Getransformeerd. Verwerkt en omgezet worden in een nog sterkere, nieuwe jij. Het hoeft je leven niet langer te beperken. Er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

En omdat ik met deze meditatie graag zoveel mogelijk slachtoffers van seksueel misbruik zou willen bereiken, zou ik het heel fijn vinden als je hem zou willen delen. Het kan het leven van een ander misschien net wat makkelijker maken. Heel erg bedankt.

Deze en 10 andere gratis geleide meditaties vind je op mijn meditatiepagina.

Vind je ze fijn en wil je ze graag live ervaren? Van 18-22 september geef ik een retraite in The Land of Now met als thema Thuiskomen bij jeZelf. Daar komen weer andere, passende meditaties aan bod. Naast allerlei andere mooie programma-onderdelen natuurlijk. Wees welkom!

Natuurlijk kan een meditatie goede therapie niet vervangen. Al is hij nog zo heilzaam. 😉 In sommige gevallen is persoonlijke begeleiding heel hard nodig. Dus, mocht je merken dat je hulp nodig hebt, neem dan contact met mij om op een zachte, liefdevolle manier aan je trauma’s te werken en ze te helen. (Of met een andere goede therapeut, kies een gewoon geschikte uit en zorg goed voor jezelf. Je bent het waard.)

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

BOOS – nieuwe meditatie online

Soms ben je boos, woedend en spring je bijna uit je vel. Misschien heb je zelfs zin om iets te slopen van pure frustratie. Daarom staat er nu een nieuwe meditatie online die is bedoeld om iets met die boosheid te doen. Hij helpt je om dat te omarmen wat je voelt,...

Vertrouwen hervinden – meditatie online

Soms vraag je je af, wie je nog vertrouwen kunt. Ben je je vertrouwen in anderen, het leven of jezelf gaandeweg kwijtgeraakt. Vanaf nu staat er een geleide ‘meditatie’ online die je helpt om een stapje te zetten en dat vertrouwen terug op te bouwen. Deze en andere...

Eigenwaarde – nieuwe meditatie online

Er zijn momenten waarin je jezelf eigenlijk maar zo zo vindt. Of misschien zelfs wel weinig of helemaal niks waard. Op zulke dagen kan deze meditatie je helpen om weer in contact te komen met die plek binnenin je waar het zaadje zit van zelfwaardering en eigenliefde....

Retraite 2022

  Wat hebben zeehondjes en mijn nieuwe retraite met elkaar te maken? Je leest het op de speciale retraite pagina, want alle info is compleet en je kunt je vanaf nu inschrijven voor de retraite 2022!

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter