NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Najaarsnieuws 2021

Ik ben bewust maanden vrij stil geweest omdat iedereen al overstelpt werd met mails en posts door het vele thuiswerken, met vierkante ogen tot gevolg. Maar nu ik wat leuke nieuwtjes heb, meld ik me toch even.

Vergoedingen

Begin 2022 gaat mijn beroepsvereniging VVET over in de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Een fijne, grote multidisciplinaire vereniging, waar mijn werk onder de tak Energetische Therapie blijft vallen en de vergoedingen in principe hetzelfde blijven. Mocht je overwegen over te stappen van zorgverzekeraar dit jaar, dan adviseer ik je na te gaan hoe de nieuwe vergoedingen voor 2022 vastgesteld worden. Check je in dit geval de VBAG, energetische therapie, prestatiecode 24012?

Groepscursussen

Recent heb ik besloten om mijn groepscursussen voorlopig niet in cursusoorden te geven, maar om opnieuw te gaan werken in mijn eigen cursuslokaal. Ik wil namelijk geen controles op QR codes en niet bijdragen aan de tweedeling in de maatschappij. Ik focus liever op waar het volgens mij echt om gaat: mensen helpen om af te stemmen op hun ziel, groeiend naar innerlijke vrede en alles wat daarbij (energetisch) belemmert om voor hen de optimale keuzes te maken, helpen helen. Gezondheid in alle opzichten, werkend vanuit liefde, met respect voor ieders unieke manier van zijn.

En daarom heb ik nu een heel leuk aanbod. Zowel qua thema’s, als qua vorm waarin ik het giet.

Driedaagse intensive Helende Handen – fysiek en de aura

In deze combinatiecursus worden de cursussen Helende Handen 1, energetisch werken voor tactiele professionals (hoe combineer je energetisch werken met je huidige beroep), Helende Handen 2, leren werken in de aura en een Verdiepingsdag waarin het behandelen van de thema’s ‘ervaringen verwerken‘ en ‘emoties omzetten tot bewustzijn’ en deze duiden centraal staan.
Dus leren werken met energie op het lichaam en daarna in de aura en dan ook nog in een speciale vorm. Maatwerk voor de groep en dus komen jouw specifieke vragen altijd tot hun recht.

Het is een driedaagse cursus die past bij de tijd waarin we leven en hij vindt plaats van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 december 2021. Geïnteresseerd? Meer info vind je in de cursusagenda.

Helende Handen Verdiepingstweedaagse

Heb je Helende Handen 1 en 2 gedaan, heb je al verdiepingsdagen gevolgd of ben je energetisch therapeut, werk je in aura’s en wil je je verder ontwikkelen en specialiseren?
Dat kan op vrijdag 21 en zaterdag 22 januari 2022 tijdens de tweedaagse Helende Handen Verdiepingsspecial.
Twee belangrijke thema’s staan centraal: zit je (cliënt) wel op koers in het leven (auralaag 7) en familiethema’s (auralaag 12). Familiekarma en frictie, in relaties en families. Deze thema’s zijn actueler dan ooit omdat de huidige problematieken ervoor gezorgd hebben dat ieder mens op zijn eigen manier in zijn eigen levensthema’s geraakt werd. Niemand bleef onberoerd.

En als iedereen tegelijkertijd getriggerd wordt, is de uitdaging om er samen uit te komen des te groter! Hoog tijd dus om daar op het juiste niveau aan te werken en dat kan onder meer door deze tweedaagse bij te wonen. En omdat je behalve leert werken op deze niveaus, ook zelf als ‘oefenmateriaal’ fungeert voor je medecursisten, weet je zeker dat je er op meerdere fronten veel aan gaat hebben. Voor meer info zie de cursusagenda.

Individuele cursussen

Natuurlijk geef ik ook individuele cursussen. Luisteren naar je Innerlijke Stem, Praten met de Overkant en Omgaan met (je) energie voor HSP-ers Ze zijn allemaal gewoon te boeken in mijn praktijk.

Zo ook de individuele dag Je Levenspad volgen. Vraag je jezelf af waarheen de weg van jouw leven in het beste geval leidt? Of komen er belangrijke keuzes aan? Of vraag je je af hoe je überhaupt keuzes maakt? Dan kun je behalve als behandelaar deelnemen aan de Helende Handen verdiepingstweedaagse of het leren overleggen met je gidsen tijdens Praten met de Overkant ook de eendaagse individuele cursus Je Levenspad volgen doen.

Tijdens deze een-op-een dag bekijken we samen wat zowel past op zielsniveau als wat dit concreet betekent aan actiepunten en besluiten in je dagelijkse leven. Uiteraard werken we aan alle verwante thema’s in je auralagen en leer je zelf herkennen wat bij je past.

Deze dag wordt nu ook door bepaalde werkgevers vergoed, dus mocht het iets voor je zijn, laat het me dan weten.

je levenspad volgen

Co-auteur

Een paar jaar geleden werd ik door een uitgever gevraagd om een hoofdstuk te schrijven over Energetisch Coachen. Heel leuk om mijn unieke manier van werken sindsdien terug te kunnen vinden in het Coachingsmethodenboek. Daarom ben ik ook zeer verheugd dat ik onlangs benaderd werd door een Amerikaanse uitgever om wederom co-auteur te worden. Dit keer van het boek Energy Healing and Soul Medicine dat in het voorjaar van 2022 uitkomt. Een boek dat je een kijkje in verschillende behandelkeukens geeft en je ook helpt jezelf te helen. Nou heb ik met hetzelfde doel het boek De 40 Zin-tuigen geschreven, maar dat was natuurlijk niet in het Engels.

Mijn bijdrage voor Energy Healing and Soul Medicine  is inmiddels ingeleverd en gelukkig enthousiast ontvangen, dus voor de Engelstalig geïnteresseerden onder jullie, ik houd je op de hoogte wanneer het boek uitkomt.

Coaching

Energetisch management coachen doe ik al sinds ik mijn bedrijf startte, in 1999. En daar is de afgelopen jaar het 40 Zin-tuigen bedrijfsconsult bij gekomen. Ben je manager en wil je op een andere manier onderzoeken waar het probleem zit in jou of je team? Kijk dan eens naar de 40 Zin-tuigen methode. Hij laat zien waar de kern van de organisatie en de kern van de mensen elkaar niet vinden. En op welk niveau het daardoor misgaat. Daarop afstemmend ontstaan vaak andere, passender oplossingen.

Tot slot

Ik ben natuurlijk als altijd gewoon bereikbaar voor energetische consulten (al dan niet via beeldbellen) en coaching en de vrijdag is gereserveerd voor dierenconsulten.

Dus als het nodig is, weet je me vast te vinden via Petra en Aletta, mijn assistentes, op 040-8434566.

 

En geniet je ondertussen ook zo van de herfst met zijn mooie verkleurende bladeren?!

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

BOOS – nieuwe meditatie online

Soms ben je boos, woedend en spring je bijna uit je vel. Misschien heb je zelfs zin om iets te slopen van pure frustratie. Daarom staat er nu een nieuwe meditatie online die is bedoeld om iets met die boosheid te doen. Hij helpt je om dat te omarmen wat je voelt,...

Vertrouwen hervinden – meditatie online

Soms vraag je je af, wie je nog vertrouwen kunt. Ben je je vertrouwen in anderen, het leven of jezelf gaandeweg kwijtgeraakt. Vanaf nu staat er een geleide ‘meditatie’ online die je helpt om een stapje te zetten en dat vertrouwen terug op te bouwen. Deze en andere...

Eigenwaarde – nieuwe meditatie online

Er zijn momenten waarin je jezelf eigenlijk maar zo zo vindt. Of misschien zelfs wel weinig of helemaal niks waard. Op zulke dagen kan deze meditatie je helpen om weer in contact te komen met die plek binnenin je waar het zaadje zit van zelfwaardering en eigenliefde....

Retraite 2022

  Wat hebben zeehondjes en mijn nieuwe retraite met elkaar te maken? Je leest het op de speciale retraite pagina, want alle info is compleet en je kunt je vanaf nu inschrijven voor de retraite 2022!

Je plek in het leven vinden – meditatie online

Vandaag begint een serie van vijf meditaties die uitkomen ter ere van mijn 22 tot 23 jarig (?!) bestaan als bedrijf. Morgen vertel ik je hier graag meer over. Vandaag staat eerst je plek in het leven centraal. Want soms vraag je je af waarom je eigenlijk hier op aarde...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter