NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe ineens zo’n zinnetje in me op. Vanzelf.

Als ik naar de wereld om me heen kijk, denk ik trouwens wel vaker dat mensen niet precies beseffen wat de impact is van hun daden of van het gebrek daaraan. Ik denk dat vermoedelijk omdat ik hoop dat als ze dat wel zouden beseffen, ze ander, liefdevoller gedrag zouden vertonen. Maar soms is dat helaas niet wat je ontmoet. Soms kom je niet zo’n prettig gedrag tegen van een ander en raakt het je. Of verwondt het je zelfs. En draagt het daardoor bij aan het verloop van je leven, want het heeft jou veranderd.

Als jij merkt dat je vastloopt in je leven, of vaak dezelfde negatieve dingen denkt, is het meestal tijd om iemand te vergeven. Het is dan tijd om los te komen van oude banden, pijnlijke woorden die gezegd zijn en van kwetsend gedrag, zodat je zelf verder kunt. Deze meditatie helpt je om daar in een half uurtje op je gemak een stapje in te zetten. Met een vleugje Ho’oponopono.

 

Deze en andere gratis meditaties vind je op mijn meditatiepagina.

En vind je mijn meditaties fijn? Kijk dan eens of je ze live wilt ervaren, bijvoorbeeld tijdens een retraite.

Fijne Paasdagen!

PS. Vanaf nu zal ik om de paar weken een nieuwe meditatie plaatsen. Als je hierover automatisch op de hoogte gehouden wilt worden, meld je je dan even aan? Dank je wel.

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle...

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt! Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar...

De eekhoorn, Be a force of good

Ik zag hem rennen. Of haar, dat kon ik in de gauwigheid niet zien. En ik weet ook eigenlijk niet precies waar je naar moet kijken bij een eekhoorn, eerlijk gezegd. Sinds ik een jaar of vijf geleden verhuisde naar mijn huidige huis en praktijkruimte, had ik hem al...

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om...

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter