NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Nieuwsbrief: even terugkijken en daarna vooral vooruit!

2020 was op zijn zachtst gezegd een uitdagend jaar. Niemand kon in zijn vaste patronen blijven zitten en iedereen werd uitgenodigd om zichzelf en vaak ook zijn werk op een nieuwe manier uit te vinden.
Verbinding is daarbij voor mij het sleutelwoord voor dit jaar gebleken: verbinding met jezelf en waar je echt voor staat. En verbinden door contact te maken met de ander. Dit laatste vaak op afstand, (beeld)bellend, gedwongen op anderhalve meter of vanuit quarantaine door coronaregels of door gesloten grenzen en reisbeperkingen fysiek gescheiden. Gelukkig zijn er ook andere manieren van contact houden.

Deze nieuwsbrief is daar een van. Op zich een goede manier, alleen krijg je er dit jaar waarschijnlijk wat veel (van anderen natuurlijk ;-)).
Al kregen sommigen de afgelopen twee jaar ze ineens niet meer, omdat iets technisch ervoor zorgde dat mijn nieuwbrief vanzelf in de SPAM kwam of helemaal zoekraakte. Toch zat ik al die tijd niet bepaald stil…

Om je nu niet te overvoeren met teveel informatie van mijn kant, dit keer een nieuwsbrief met korte impressies van de verschillende onderwerpen zodat je makkelijk kunt ‘koppen snellen’. En als je meer wilt lezen, kun je doorklikken en verder lezen.

Wat highlights (en een low light) uit 2020 en mooie vooruitzichten voor 2021 om alvast in de stemming te komen, ideeën op te doen en te gaan creëren wat bij je past. Enjoy!

De vergoedingen 2021 zijn bekend

De vergoedingen van de zorgverzekeraars voor de energetische consulten 2021 zijn bekend. Je kunt ze bekijken op via deze link. Misschien helpt het je bij je keuze voor een passende zorgverzekeraar?

bestel

Praktijk coronaproef en beeldbellen is een blijvertje 

Wie mij de laatste maanden gebeld heeft voor een afspraak heeft het al gemerkt: je kunt tegenwoordig kiezen tussen een consult of coachingssessie in mijn praktijk (die uiteraard voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen, ik poets en was me suf!) en een soortgelijke afspraak via beeldbellen.

Via beeldbellen werkte ik al sinds 2013 met internationale cliënten maar nu is mijn praktijk voor iedereen dus ook op die manier toegankelijk.
Dus mocht beeldbellen jouw voorkeur hebben, dan bof je! Je hebt geen reistijd, maar je mist natuurlijk wel de lekkere chocolaatjes…

Voor telefonische consulten geldt dat ze op woensdagmiddag plaatsvinden en we in principe niet via beeldbellen maar per ‘gewone’ telefoon bellen.

Lezen en met (je) zelf aan de slag

Deze zomer kwam mijn derde boek uit: De 40 Zin-tuigen. Je hoofdweg naar bezield werken en leven.
Het beschrijft de 40 levensthema’s waar ieder mens op gezette tijden tegenaan loopt. Het helpt je om zicht te krijgen op wat jou nog blokkeert of in de weg zit als het gaat om het leven van je fijnste leven en het werken met het beste team. En het geeft je onder meer concrete handvatten wat je in geval van problemen eraan kunt doen en hoe je meer in contact komt met wat je werkelijk voelt. Het helpt je afstemmen op je innerlijke kompas en route en het vergemakkelijkt het maken van keuzes, zeker in onoverzichtelijke tijden en situaties.

De 40 Zin-tuigen is verkrijgbaar in elke boekhandel en natuurlijk kun je (net als mijn andere boeken overigens) het ook bij mij bestellen met persoonlijke boodschap. Wil je het cadeau doen voor kerst, of als relatiegeschenk geven? Houd er dan svp rekening mee dat de laatste datum besteldatum dit jaar 18 december 2020 is.

boek cover De 40 Zin-tuigen

Kijken en luisteren

Heb je het wellicht gemist en vind je het leuk om de boekpresentatie of het dubbelinterview met Marco Buschman– bestseller auteur van het boek Verbindend Vermogen en schrijver van het voorwoord van De 40 Zin-tuigen –  te bekijken, dan kan dat natuurlijk door even op het juiste woord te klikken.

Daarnaast vind je een aantal recente interviews op mijn mediapagina.

Marco Buschman overhandigt Annemiek Douw het eerste exemplaar van De 40 Zin-tuigen

Nieuwe tweedaagse cursus: Je 40 Zin-tuigen

In het nieuwe jaar zal de gloednieuwe tweedaagse cursus Je 40 Zin-tuigen gegeven worden. Uiteraard is deze gebaseerd op de inhoud van het boek De 40 Zin-tuigen.
Hij ondersteunt je bij het doorvoelen en ervaren van wie je bent en waar je staat in je leven en werk. Op welk niveau, bij welk levensthema gaat het eventueel mis en wat kun je daaraan doen?
Deze tweedaagse helpt je bij al je concrete of minder concrete vragen en brengt je naar oplossingen, via methodieken, oefeningen en aanpakken die je daarna ook zelfstandig toe kunt passen.
Hij helpt de onderliggende knoop te herkennen als je draalt. Hij brengt je inzichten en helpt je inzichten om te zetten in actie. Hij ondersteunt je heling op een diep nievau waardoor jij weer zelfstandig, beter verder kunt.

Wil je automatisch geïnformeerd worden als de data, locatie en prijs definitief bekend zijn? Stuur me dan svp een mailtje. Dan komt dat vanzelf goed.

Deze versie van Je 40 Zin-tuigen is de open inschrijving variant. Uiteraard is een incompany training ook mogelijk voor de zakelijke markt, want dat is waar de cursus oorspronkelijk voor ontwikkeld werd.

De 40 Zin-tuigen®

Retraite 2020

Mei werd helaas oktober, maar toen was het dan ook zover. De allereerste retraite / energetische coachingsweek door mij gegeven ooit. In de Franse Dordogne. Lees verder…

Retraite / coachingsweek 2021

De retraite van 2020 was een groot succes en de animo ervoor was groter dan het aantal plaatsen dat voorradig was. Daarom ben ik nu bezig met het voorwerk voor een soortgelijke retraite / coachingsweek in 2021. Deze zal dit keer waarschijnlijk op een mooie locatie in Nederland plaatsvinden, omdat door alle onzekerheden en reisbeperkingen door covid-19 het anders weer veel te lang onduidelijk is of het door mag gaan en of we het fysiek bereiken kunnen. Ben je op voorhand geïnteresseerd, laat het me vrijblijvend even weten, dan informeer ik je zodra ik meer duidelijkheid heb over de data, locatie, thema en de kosten.

Nieuwe individuele eendaagse cursus: je levenspad volgen 

Onlangs kreeg ik de vraag om iemand individueel te helpen uitvinden waar ze in haar leven echt naartoe wilde.
Waar wil ik heen? Wat wil ik in mijn leven / relaties / werk? En wat kom ik nou eigenlijk doen hier op aarde? Wat is mijn zielsmissie, mijn zielenpad? Daar werk ik natuurlijk dagelijks mee en dat komt nu goed uit.

Daarom is het vanaf 1 januari 2021 ook voor jou mogelijk om een individuele dag te volgen, Je levenspad volgen genaamd. Ik begeleid je daarin door te werken aan de dingen uit je verleden die je beletten vrijuit te kunnen kijken en verlangen naar de toekomst. We doen meditaties en visualisaties en  innerlijk werk, ik behandel in opstellingen, heel blokkades in je aura, we lopen levenslijnen en denken en voelen en tappen in en stemmen op diverse manieren af op de creatie-energie waar elke ziel over beschikt.
Dus als je niet kunt of wilt wachten tot de volgende retraite, of je houdt er niet zo van om in een groep te zitten, gun jezelf dan deze intensieve Levenspad-dag.

Praten met de Overkant, HSP, Helende Handen en andere cursussen

Dit jaar was het jammergenoeg maar gedeeltelijk mogelijk om mijn groepstrainingen te geven, vanwege de anderhalve meter regel. Er viel vanalles uit en ik blééf maar verschuiven.
Daarom geef ik nu coronaproof soms les in groepjes van 4 personen in mijn eigen ruimte en ga ik daarnaast in het nieuwe jaar weer extern cursus geven in mijn gebruikelijke groepsgrootte zodat ik iedereen die wil ook daadwerkelijk plaatsen kan.
Helende Handen 1 en 2 en de Helende Handen Verdiepingsdagen, De 40 aura-lagen in praktijk , ze gaan allemaal weer gepland worden voor het nieuwe jaar. Naast Je 40 Zin-tuigen en de retraite 2021! Wil je automatisch worden geïnformeerd als de planning klaar is, laat me dit dan even weten via het voorlopige cursusaanmeldingsformulier, links op de agendapagina.

De individuele cursussen Praten met de Overkant en Omgaan met (je) energie (voor HSPers) blijven natuurlijk gewoon direct te plannen via mijn assistente.

En wist je al dat er een gratis cursus HSP voor doven en slechthorenden online staat?

Dierenconsulten

Na jarenlang onder de radar de dieren van mijn cliënten – zoals honden, katten, vogeltjes en in mijn ogen grote (!) paarden – behandeld te hebben, is het nu officieel. Ik werk op vrijdagen energetisch met dieren. Bij jou thuis of in mijn aparte dierenbehandelingsruimte. Meestal werk ik daarbij in hun aura en soms door ze aan te raken, als een heuse dieren- en paardenfluisteraar.
Kijk je het filmpje als je meer wilt weten en lees je daarna de post?
En wil je weten of ik wat voor je kan doen, of een afspraak maken voor jouw grootste vriend(in), bel je dan even mijn assistenteenergetische dieren behandeling

Bedankje

13 jaar lang was ze een vaste aanwezige in mijn praktijk, voor degenen die dat wilden een heerlijke toevoeging aan hun consult.
Sinds deze zomer is ze helaas alleen nog maar in Spirit aanwezig, mijn lieve labje Senna.

Natuurlijk mis ik haar enorm en daardoor voel ik me extra gesteund door alle lieve, hartverwarmende en hart-onder-de-riem-stekende berichtjes en prachtige persoonlijke kaarten die ik heb mogen ontvangen na haar overlijden.
Ik wist wel dat ze geliefd was, want dat werd haar gelukkig vaak duidelijk gemaakt, maar ik wist niet dat ze op zoveel mensen zo’n onuitwisbare indruk heeft gemaakt en zo’n positief effect heeft gehad. Iedereen de naar me heeft uitgereikt om me dat te laten weten, heel erg bedankt!

Contact

En zoals altijd ben ik (via mijn assistentes) op werkdagen bereikbaar voor je. Petra en Aletta staan elke werkdag, ook tijdens vakantieperiodes, paraat voor het maken van afspraken en het beantwoorden van eventuele vragen op 040-8434566, van 8.30 uur tot 17.00 uur.


Ik wens je alvast fijne feestdagen en als je me een keer nodig hebt: laat het me weten!

Warme groet, Annemiek

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle...

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt! Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar...

De eekhoorn, Be a force of good

Ik zag hem rennen. Of haar, dat kon ik in de gauwigheid niet zien. En ik weet ook eigenlijk niet precies waar je naar moet kijken bij een eekhoorn, eerlijk gezegd. Sinds ik een jaar of vijf geleden verhuisde naar mijn huidige huis en praktijkruimte, had ik hem al...

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om...

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter