NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Omgaan met angst en zorgen (remastered) – meditatie online

Ineens zat het me een toch beetje dwars. Toen ik begon met meditaties opnemen in februari jl. was ik namelijk nog helemaal niet handig met alle knopjes en het mengpaneel op mijn Mac. Daardoor bleken er achteraf nog wat bijgeluiden in de meditatie ‘Omgaan met angst en zorgen’ te zitten die me stoorden. Wat ik overigens pas ontdekte toen ik hem per ongeluk een keer keihard afluisterde. Hetgeen trouwens niet echt aan te bevelen is.

Sindsdien wordt elke meditatie vantevoren gecheckt op afspelen vanaf pc met boxen, vanaf pc met headset, tablet, op telefoonluidspreker en op een telefoon met oortjes. En gelukkig blijkt hij het dan daarna op een smart tv gewoon goed te doen.

Al doende leert men, ook ik natuurlijk. Nog steeds weet ik meer niet dan wel over het opnemen en mengen van meditaties omdat mijn vak nou eenmaal niet geluidstechniek is, maar ik bleek toch in staat om de oorspronkelijke opname opnieuw te bewerken en te verbeteren. En daardoor werd hij nog rustiger om te beluisteren en daar werd ik dan weer blij van.

Daarom deel ik bij deze de meditatie ‘Omgaan met angst en zorgen (remastered)’. Voor als je hoofd blijft malen over dingen die je toch niet kunt veranderen door er veel over na te denken. Voor als je angsten met je op de loop gaan. Voor als je je zorgen maakt en voor wanneer je je hoop verloren hebt. Hij brengt je tot rust, terug in het moment, waarin alles goed is.

Je vindt deze rustgevende, hoopvolle meditatie net als al mijn geleide meditaties op mijn meditatiepagina.

Meditaties

En, vind je ze fijn en wil je ze graag live ervaren? Van 18-22 september geef ik een retraite in The Land of Now met als thema Thuiskomen bij jeZelf. Daar komen weer andere, passende meditaties aan bod. Naast allerlei andere mooie programma-onderdelen natuurlijk. Wees welkom!

Mijn Kerstwens voor 2023

Lieve lezer(es), Dit jaar geen nieuwsbrief met een overzicht van de in maart wel degelijk uitgekomen bestseller, geslaagde retraite en andere wetenswaardigheden. Over een poosje komt die nieuwsbrief wel: er tekenen zich contouren af van een nieuw boek, nieuwe...

Eenzaamheid – meditatie online

De feestdagen kunnen het enorm aanwakkeren. Eenzaamheid. Een vreselijk gevoel. Ondanks alle communicatiemiddelen die er tot onze beschikking staan, is 35 procent van de mensen boven de 15 regelmatig eenzaam, of voelt zich zelfs zeer eenzaam. Dat is omgerekend meer dan...

Thuisgekomen bij jeZelf, retraite 2022

Na maanden van voorpret en voorbereidingen, het bepalen van de onderwerpen die passen bij Thuiskomen bij jeZelf, het schrijven van 10 maatwerk geleide meditaties en het zoeken en mixen van evenzoveel bijpassende muziekjes, het proefdraaien en aanpassen van alle...

Gember – weer kunnen ruiken

Midden in mijn vakantie kwam er een kaartje met de post. Er stond op: Time to drink champagne and dance on the table. Dat klonk goed. Mijn interesse was natuurlijk gewekt! Het bleek afkomstig van een gelukkige cliënte van me. Een dame van rond de 70 die 12 jaar...

De eekhoorn, Be a force of good

Ik zag hem rennen. Of haar, dat kon ik in de gauwigheid niet zien. En ik weet ook eigenlijk niet precies waar je naar moet kijken bij een eekhoorn, eerlijk gezegd. Sinds ik een jaar of vijf geleden verhuisde naar mijn huidige huis en praktijkruimte, had ik hem al...

Misbruik (nee is gewoon nee) – meditatie online

Ik heb er niet eerder over geschreven of in interviews over verteld, want daarvoor vond ik het eigenlijk te persoonlijk. Ik schreef er alleen over in mijn boeken, want daarin was het nodig om uit te kunnen leggen hoe ik om overeind te blijven, al jong had afgeleerd om...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter