NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Redenen om dankbaar te zijn

4 mei 2019. Dodenherdenking en reden tot dankbaarheid voor de vrijheid waarin we leven.
 
Het is om een nog andere reden een dag om dankbaar te zijn voor mij. Vandaag is mijn lieve Senna 12 jaar geworden.
 
12 jaar! Jaren van veel geknuffel, kluifjes, plezier, onvoorwaardelijke liefde, gezelschap en sperzieboontjes koken speciaal voor ’t kind. Jaren waarin ze dagelijks bij iedere cliënt die het leuk vond erbij lag in de praktijk, de laatste tijd steeds een beetje harder snurkend.
Jaren ook van veel doktersbezoekjes in verband met haar schijnbaar onbehandelbare voedselallergieën, talloze oorontstekingen, maagdarminfecties, anaalkliergedoe, schouders uit de kom, hoektanden trekken, flauw vallen in een meertje in het bos, tegen wildroosters aanrennen en nekklachten overhouden, over slootjes springen en verkeerd landen, artrose en pijnklachten tot uitval van haar pootjes in het najaar van 2018, een gevolg van beklemde zenuwen omdat haar lijfje ouder wordt en begint te verzakken.
 
Natuurlijk heb ik haar veel behandeld maar eind 2018 zei de behandelend dierenarts dat als het zo bleef en haar werveltjes steeds weer uit hun positie zouden schieten, ik toch echt aan euthanasie zou moeten gaan denken. Alles stond stil, drie dagen en nachten heb ik bij haar gewaakt en geknuffeld en is ze geen seconde van mijn zijde geweken en ze kwam erdoorheen. Sindsdien leven we eigenlijk in blessuretijd.
 
Deze week zijn weer 6 wervels teruggezet en daarna rende ze als een jonge hinde door het bos, dennenappels verzamelend, achter een eekhoorntje aan. Het dribbeltje vervangen door een enorme spurt want het kon weer.
Ik heb weer een pupje, al is het in het lichaam van een grande dame op leeftijd.
 
En vandaag is ze ineens 12. Omgerekend is dat zo’n 84 in mensenjaren. Ik had het niet durven hopen maar ik ben er heel blij mee.
 
Dus voor iedereen die wist dat ze ziek was: ze is er nog! Sterker, ze heeft vandaag diverse pakjes zelf open gemaakt en weer wat nieuwe knuffelbeesten aan haar toch al niet onaanzienlijke verzameling toegevoegd.
 
Ze is vrolijk, tevreden en heel gelukkig, en ik hoop dat ze dat nog een hele tijd blijft, in goede gezondheid aan mijn zijde.
 
Ik heb goede reden om dankbaar te zijn. En ik ben het zeker en elke dag als ik naar mijn lieve meisje kijk.

In memoriam Senna

Ik kreeg haar voor mijn veertigste verjaardag, van mijn familie. Een toen nog te verwekken labradorpupje, dat voor mij een groot geschenk was. En dus noemde ik haar Present. Maar vanwege mijn Gooise r en wonend in Brabant, werd haar roepnaam Senna. Sen kwam, zag en...

Beeldbel-consulten

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ sprak de grote Cruijff ooit. En hij had gelijk. Want nu de meeste mensen aan huis gekluisterd zijn door Corona, door het te hebben of door de aangescherpte regels die erdoor gelden, worden sommige dingen anders geregeld dan daarvoor. Zo...

Ziek thuis en je gedachten de juiste kant op sturen

Ik belde met een vriendin die ver weg woont en die, net als ik, ziek thuis is. We weten niet of het Corona is of niet. Dat moet later nog blijken want vooralsnog zijn er niet genoeg testen om dat vast te stellen. De huisarts dacht ook dat het dat was. Ik hoop het...

Consulten op afstand in plaats van in de praktijk

De wereld staat een beetje op zijn kop in verband met het Coronavirus. En het zet allerlei processen in beweging en het triggert allerlei angsten. Daar ga ik binnenkort meer over delen. En soms worden mensen ook gewoon ziek of zit je slechter in je vel. Ik kan me...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter