NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl
Home

Behandelingen

Managementcoaching

Cursussen, lezingen, retraites

Publicaties, Media

Achtergronden en nieuws

Agenda

Overige informatie

Contact

Abonneer je op mijn posts

AANMELDEN NIEUWSBRIEFRSS nieuwsfeed

RSS nieuwsfeed

Waarom oordelen pijn doet – deel 3 – wonden helen – blog

Deel drie van mijn trilogie over oordelen. 

Zoals ik in mijn vorig blog  al beschreef, werkt oordelen energetisch als volgt. Als een ander over jou oordeelt, schiet hij een pijltje van oordelende energie jouw kant op, je aura in. Daardoor ontstaat er een wondje dat is gevuld met de toxische informatie, de lading die bij het oordeel hoort. Als gevolg daarvan merk jij ineens dat je op energetisch niveau problemen hebt waar je wat mee moet. Iets zit je niet helemaal lekker. In deze blog beschrijf ik een paar manieren om hier mee om te gaan. En het zijn, net als alles wat ik zeg, suggesties. Het is eenvoudigweg de manier waarop ik ernaar kijk, dus pas mijn tips desgewenst aan en gebruik ze vooral (zo)als het voor jou het beste past.

Waarom oordelen pijn doet – deel 3 - wonden helen

 

Kwetsbaar voor negativiteit

Het eerste probleem dat je hebt als er over je geoordeeld is, is dat je een gaatje in jouw aura hebt. Dat betekent dat je gevoeliger bent voor andermans (negatieve) energie. Dit kun je vergelijken met je immuunsysteem. Als dat al zwaar onder vuur heeft gelegen omdat je flink de griep hebt gehad, ben je daarna iets gevoeliger en vatbaarder voor andere virussen. Je bent nog een beetje uitgeput en dus krijg je makkelijker iets anders, bijvoorbeeld een keelontsteking.

Met andere woorden, als een oordeel je zowel op mentaal als emotioneel niveau raakt, veroorzaakt het een zwakkere plek en daardoor ben je waarschijnlijk wat gevoeliger voor andere kritische opmerkingen.

Natuurlijk kun je er wel wat aan doen als je merkt dat dat andere kritiek harder binnenkomt dan dat het normaalgesproken doet: realiseer je gewoon wat er aan de hand is. Wat is er gebeurt. Als je beseft dat je slechter tegen kritiek kunt dan gewoonlijk omdat je net een flinke klap om je oren hebt gekregen, dan kun je jezelf voorhouden: ‘Het valt eigenlijk wel mee. Het was gewoon net de druppel die de emmer vol oordelen/kritiek deed overlopen. Ik heb gewoon net even wat teveel negativiteit over me heen gehad.’ Wees je dus bewust van wat er aan de hand is en je zult merken dat je nieuwe kritiek niet meer zo zwaar binnen laat komen. Je laat het voor wat het is (en wat je eigenlijk altijd met kritiek of oordelen van anderen mag doen) het is slechts andermans mening – en vat het dus niet te zwaar op. Zo eenvoudig is het. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, en je hoeft jezelf ook niet te verdedigen of iets met die opmerkingen te doen. Het is maar een mening. Van iemand anders. En hij was toevallig niet zo fijn. Dus alsjeblieft, neem het niet te zwaar op.

Energetisch gezien kun je je handen leggen op dat deel van jouw lichaam waar je letterlijk de pijn ervaart zodat de warmte en de energie uit jouw handen je helpen te ontspannen en de pijn om te zetten en los te laten.

Gewond in meerdere auralagen

Het tweede probleem waar je mee te maken hebt, is dat de pijl verschillende auralagen doorkruist heeft voordat hij tot stilstand kwam. Dat betekent dat je op meerdere niveaus last kunt hebben. Dat houdt in dat verschillende levensthema’s er tegelijkertijd door geraakt worden. En afhankelijk van hoe jij in je vel zat, heeft dat een groter of een minder grote impact op jou. Was je volkomen in balans dan doet een oordeel van een ander meestal bijzonder weinig.

Maar wanneer je je erdoor gewond voelt, is er uiteraard wat EHBO nodig. Kijken naar jezelf en waar je staat in het leven, is een goede manier op dit probleem aan te pakken. Vraag jezelf: ben ik blij met de keuzes die ik gemaakt heb? Zijn ze eventueel gebaseerd op verkeerde aannames en angst? Maak ik ze omdat ik iets wil bereiken of meemaken of omdat ik iets probeer te voorkomen? Ga ik voor korte termijn tevredenheid of meer voor lange termijn vervulling? Kies ik steeds voor de liefdevolle weg of kies ik uit angst? De antwoorden hierop helpen je je zielenpad (terug) te vinden en er trouw aan te blijven.

Oordelen tegenkomen kan je dus helpen om weer beter gecentreerd in jezelf te raken. Het kan je helpen om jezelf terug te vinden als je in de waan van de dag je echte zelf een beetje uit het oog verloren was. En als je daardoor herontdekt waar je echt voor staat en wat je werkelijk wilt in je leven, is het dus een vermomd cadeautje.

Geïrriteerd door de vervelende lading

Cadeautje of niet, als de giftige pijl je aura raakt, krijg je ongevraagd de lading ervan binnen. Informatie die niet resoneert en die niet bij je past: het derde probleem. Het ‘gif’ ervan kan steken en irriteren omdat het niet jouw smaak is. En om het om te zetten moet je het transmuteren.

In mijn vorige blog beschreef ik al een manier die je kunt toepassen: je kunt het effect ervan isoleren en neutraliseren door jezelf af te vragen of dit echt wel is wie jij bent. Daardoor heeft krijgt het geen kans om als het ware in je vlees in te branden dus dan is het weghalen net zo makkelijk als het verwijderen van een splinter in je vinger.

Een manier die daar lijnrecht tegenover staat is je te realiseren dat we leven in een duale wereld en dat we allen alle aspecten in de kern ook in ons hebben. Zelfs alle onprettige dingen waar je je liever niet mee verbindt en waar je misschien wel helemaal nooit naar handelt, zijn in aanleg ook in onszelf aanwezig.

Dat betekent automatisch ook dat we innerlijk al weten hoe we hiermee om kunnen gaan. Als je vanuit die gedachte dan ook de negatieve lading van het ontvangen oordeel kunt omarmen, in plaats van je ertegen te verzetten, dan zou je tegen jezelf kunnen zeggen:

“Ik vind het best vervelend dat dit gedeelte van me veroordeeld is en ik denk ook dat het onterecht is, maar ik heb wel wat schaduwkantjes in me waar de energie van dit oordeel wel bij past, dus ik weet hoe ik hiermee om kan gaan. Ik omarm wie ik ben volledig en het is oké. Zelfs als ik volgens een ander niet helemaal perfect ben, is er niks aan de hand en ben ik oké. Dus ik bied gewoon even geen weerstand aan deze situatie en laat het los.”

En wonderlijk genoeg zet je hiermee het toxische om en word je weer neutraal en rustig.

Daarna kun je jezelf verwennen met een douche van licht. Visualiseer dat je onder een grote regendouche staat die licht over je heen regent. Licht van de zuiverste en puurste vorm in exact de juiste kleur en vibratie. Bedenk svp niet wat de fijnste kleur is want dan gaat je hoofd er tussen zitten en ga je sturen en is het resultaat misschien juist minder. Stel jezelf simpelweg een lichtdouche voor. Dit licht vult alle gaten in je aura en spoelt dat weg wat weg kan en mag en het helpt zo om je aura te herstellen.

Timing

Het laatste probleem waar je wat mee mag doen is het feit dat je onverwacht met een gaatje in je aura opgescheept werd en dat je daar eigenlijk meteen wat mee moet doen om erger te voorkomen.

De timing hiervan kan je slecht uitkomen, maar als je dit simpelweg vaststelt en accepteert dat op dit (ziels)niveau dingen niet voor niets gebeuren, dan komt alles min of meer vanzelf goed. Je zult merken dat je de oplossing toe kunt laten op precies het juiste moment en dat het feilloos past in jouw zielenpad en planning.

Dus mocht je gewond raken, zelfs als je denkt dat het wel heel erg slecht uitkomt en je andere dingen aan je hoofd hebt die veel belangrijker zijn en dat je er nu dus niet mee uit de voeten kunt, weet dan dat eigenlijk nooit waar kan zijn omdat jij als ziel zelf het zo (mede) gecreëerd hebt en dus past het perfect. Je kunt alles aan wat op jouw pad komt, want anders was het niet in jouw belevingswereld gekomen.

Anderen helpen herstellen

Dus als je nu voor jezelf weet wat je kunt doen als je be- of veroordeeld wordt, weet je ook wat er met anderen gebeurt als jij hen veroordeelt. En omdat oordelen menselijk is en we allemaal op zijn tijd wel een oordeeltje hebben, weet je daardoor dat als jij oordeelt er iets in het energieveld van een ander verandert. Iets niet zo prettigs.

Zoals ik eerder al schreef, kunnen we het effect van ons oordeel beperken door er achteraan te denken, ‘Wow, dit is een oordeel!’ Dat is ook het geval als we oordelen over iemand anders.

Besef gewoon dat jij een verwachting had die de ander niet invult en dat jij daar blijkbaar wat van vindt. Het zegt niets over de ander of over jezelf, behalve dat wat de ander doet of is, anders is dan wat jouw persoonlijke voorkeur had. Een verschil tussen de werkelijkheid zoals jij hem ervaart en je verwachting. Het gaat om een combinatie die minder verwacht of geslaagd is. Meer niet.

En als je je realiseert dat je iemand door te oordelen per ‘telepatisch whatsappbericht’ ook lichtelijk verwond kunt hebben, kun je er de gedachte achteraan sturen, ‘het spijt me dat ik je belast heb’ en er wat liefdevolle hartsenergie achteraan sturen. ‘PS. xxx’ Je hoeft het niet eens hardop te zeggen; innerlijk de juiste woorden kiezen en een oprechte intentie zijn genoeg.

Of pas de liefdevolle manier van Ho’oponopono toe en zeg in gedachten tegen de ander:

Ik hou van je

Het spijt me

Vergeef me

Dank je wel

Gedachten creëren en energie volgt je intentie en daardoor kun je ze ook beide positief gebruiken om mensen te helpen herstellen van de krasjes die je ze onbedoeld toebracht. Zolang je je er maar bewust van bent.

Waarom oordelen pijn doet – deel 3 - wonden helen

Natuurlijk valt er nog veel meer te zeggen en te schrijven over oordelen. Bijvoorbeeld over oordelen in tijden van een pandemie. Deze opzichzelfstaande uitsmijter zal mijn volgende blog zijn.

Houd je daarbij je van aura’s, Vorige Levens en ander ‘spirituelere’ kost, dan kun je je hart ophalen aan de boeken Je ziel in het licht van haar hogere auralagen en De 40 lagen van de ziel ontsluierd. Vooral auralaag 18 gaat over oordelen en weerstand. Ik beschrijf in mijn boeken aan de hand van mijn ontdekkingen van en werken in de hoge auralagen de 40 lagen van je ziel en de thema’s die daar bij komen kijken. Nuchter en praktisch, maar wel voor de liefhebber.

Hou je het liever nog meer down to earth en hou je van lezen dan kun je in mijn nieuwste boek “De 40 Zin-tuigen. Je hoofdweg naar bezield werken en leven” de 40 energielagen vinden die ik vertaald heb in de 40 levensthema’s waar ieder mens vroeg of laat tegenaan loopt. Zowel privé als in je werk en organisatie. Ik leg de achtergronden van deze thema’s en onderliggende patronen uit en geef praktische oefeningen en tips over hoe je vanuit je hoofd met je hart kunt gaan leven. Energielagen 18, zowel de persoonlijke, als de zakelijke, zijn in het verlengde van deze blog interessant. Mijn werk helpt je afstemmen op wie je werkelijk bent en het is de snelweg naar hoe je je leukste zelf wordt. En zo leid je een vervullend leven en ben je uiteindelijk het gelukkigste.

Merk je dat je zelfonderzoek in je eentje maar zozo vindt en wil je liever door mij persoonlijk begeleid worden, meld je dan even aan voor de individuele eendaagse Je levenspad volgen of voor de groepsgewijze tweedaagse Je 40 Zin-tuigen . Of maak desgewenst een afspraak voor je eigen 40 auralagen healing of coachingsessie.

 

Best Selling auteur

- Nee, deze week even geen nieuwe meditatie, maar er staan er al wel 9 op mijn site en Youtube die je kunt doen tot de volgende uitkomt -   Ik heb het zelf eerlijk gezegd volkomen gemist, maar ineens kreeg ik het nieuws uit Amerika dat het boek Energy Healing and...

Vergeven – meditatie online

Vandaag is het Goede Vrijdag en begint het Paasweekend. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de uitdrukking: Vader vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen. Nu ben ik helemaal niet kerkelijk, maar ik ben wel van huis uit Rooms Katholiek en dus komt er af en toe...

Leven als kat en hond – een dierenconsult

De eerste hond aan wie ik mijn hart verloor heette Carol, een lief blond labradormeisje. Ondanks het feit dat ik eigenlijk van huis een kattenmens was en zij oorspronkelijk hoorde bij mijn toenmalige partner, waren we onafscheidelijk. Ik studeerde nog aan de TUE en...

BOOS – nieuwe meditatie online

Soms ben je boos, woedend en spring je bijna uit je vel. Misschien heb je zelfs zin om iets te slopen van pure frustratie. Daarom staat er nu een nieuwe meditatie online die is bedoeld om iets met die boosheid te doen. Hij helpt je om dat te omarmen wat je voelt,...

Vertrouwen hervinden – meditatie online

Soms vraag je je af, wie je nog vertrouwen kunt. Ben je je vertrouwen in anderen, het leven of jezelf gaandeweg kwijtgeraakt. Vanaf nu staat er een geleide ‘meditatie’ online die je helpt om een stapje te zetten en dat vertrouwen terug op te bouwen. Deze en andere...

Eigenwaarde – nieuwe meditatie online

Er zijn momenten waarin je jezelf eigenlijk maar zo zo vindt. Of misschien zelfs wel weinig of helemaal niks waard. Op zulke dagen kan deze meditatie je helpen om weer in contact te komen met die plek binnenin je waar het zaadje zit van zelfwaardering en eigenliefde....

Retraite 2022

  Wat hebben zeehondjes en mijn nieuwe retraite met elkaar te maken? Je leest het op de speciale retraite pagina, want alle info is compleet en je kunt je vanaf nu inschrijven voor de retraite 2022!

Je plek in het leven vinden – meditatie online

Vandaag begint een serie van vijf meditaties die uitkomen ter ere van mijn 22 tot 23 jarig (?!) bestaan als bedrijf. Morgen vertel ik je hier graag meer over. Vandaag staat eerst je plek in het leven centraal. Want soms vraag je je af waarom je eigenlijk hier op aarde...

Blogs
nieuws
blogs
Meditaties
media
engelse media
Facebook
Twitter