NederlandsNederlandsEnglish
annemiekdouw.nl

Nieuwsbrief ontvangen?VOLG MIJN
BLOGS

RSS nieuwsfeed

Waarom oordelen pijn doet – deel 3 – wonden helen – blog

Deel drie van mijn trilogie over oordelen. 

Zoals ik in mijn vorig blog  al beschreef, werkt oordelen energetisch als volgt. Als een ander over jou oordeelt, schiet hij een pijltje van oordelende energie jouw kant op, je aura in. Daardoor ontstaat er een wondje dat is gevuld met de toxische informatie, de lading die bij het oordeel hoort. Als gevolg daarvan merk jij ineens dat je op energetisch niveau problemen hebt waar je wat mee moet. Iets zit je niet helemaal lekker. In deze blog beschrijf ik een paar manieren om hier mee om te gaan. En het zijn, net als alles wat ik zeg, suggesties. Het is eenvoudigweg de manier waarop ik ernaar kijk, dus pas mijn tips desgewenst aan en gebruik ze vooral (zo)als het voor jou het beste past.

 

Kwetsbaar voor negativiteit

Het eerste probleem dat je hebt als er over je geoordeeld is, is dat je een gaatje in jouw aura hebt. Dat betekent dat je gevoeliger bent voor andermans (negatieve) energie. Dit kun je vergelijken met je immuunsysteem. Als dat al zwaar onder vuur heeft gelegen omdat je flink de griep hebt gehad, ben je daarna iets gevoeliger en vatbaarder voor andere virussen. Je bent nog een beetje uitgeput en dus krijg je makkelijker iets anders, bijvoorbeeld een keelontsteking.

Met andere woorden, als een oordeel je zowel op mentaal als emotioneel niveau raakt, veroorzaakt het een zwakkere plek en daardoor ben je waarschijnlijk wat gevoeliger voor andere kritische opmerkingen.

Natuurlijk kun je er wel wat aan doen als je merkt dat dat andere kritiek harder binnenkomt dan dat het normaalgesproken doet: realiseer je gewoon wat er aan de hand is. Wat is er gebeurt. Als je beseft dat je slechter tegen kritiek kunt dan gewoonlijk omdat je net een flinke klap om je oren hebt gekregen, dan kun je jezelf voorhouden: ‘Het valt eigenlijk wel mee. Het was gewoon net de druppel die de emmer vol oordelen/kritiek deed overlopen. Ik heb gewoon net even wat teveel negativiteit over me heen gehad.’ Wees je dus bewust van wat er aan de hand is en je zult merken dat je nieuwe kritiek niet meer zo zwaar binnen laat komen. Je laat het voor wat het is (en wat je eigenlijk altijd met kritiek of oordelen van anderen mag doen) het is slechts andermans mening – en vat het dus niet te zwaar op. Zo eenvoudig is het. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, en je hoeft jezelf ook niet te verdedigen of iets met die opmerkingen te doen. Het is maar een mening. Van iemand anders. En hij was toevallig niet zo fijn. Dus alsjeblieft, neem het niet te zwaar op.

Energetisch gezien kun je je handen leggen op dat deel van jouw lichaam waar je letterlijk de pijn ervaart zodat de warmte en de energie uit jouw handen je helpen te ontspannen en de pijn om te zetten en los te laten.

Gewond in meerdere auralagen

Het tweede probleem waar je mee te maken hebt, is dat de pijl verschillende auralagen doorkruist heeft voordat hij tot stilstand kwam. Dat betekent dat je op meerdere niveaus last kunt hebben. Dat houdt in dat verschillende levensthema’s er tegelijkertijd door geraakt worden. En afhankelijk van hoe jij in je vel zat, heeft dat een groter of een minder grote impact op jou. Was je volkomen in balans dan doet een oordeel van een ander meestal bijzonder weinig.

Maar wanneer je je erdoor gewond voelt, is er uiteraard wat EHBO nodig. Kijken naar jezelf en waar je staat in het leven, is een goede manier op dit probleem aan te pakken. Vraag jezelf: ben ik blij met de keuzes die ik gemaakt heb? Zijn ze eventueel gebaseerd op verkeerde aannames en angst? Maak ik ze omdat ik iets wil bereiken of meemaken of omdat ik iets probeer te voorkomen? Ga ik voor korte termijn tevredenheid of meer voor lange termijn vervulling? Kies ik steeds voor de liefdevolle weg of kies ik uit angst? De antwoorden hierop helpen je je zielenpad (terug) te vinden en er trouw aan te blijven.

Oordelen tegenkomen kan je dus helpen om weer beter gecentreerd in jezelf te raken. Het kan je helpen om jezelf terug te vinden als je in de waan van de dag je echte zelf een beetje uit het oog verloren was. En als je daardoor herontdekt waar je echt voor staat en wat je werkelijk wilt in je leven, is het dus een vermomd cadeautje.

Geïrriteerd door de vervelende lading

Cadeautje of niet, als de giftige pijl je aura raakt, krijg je ongevraagd de lading ervan binnen. Informatie die niet resoneert en die niet bij je past: het derde probleem. Het ‘gif’ ervan kan steken en irriteren omdat het niet jouw smaak is. En om het om te zetten moet je het transmuteren.

In mijn vorige blog beschreef ik al een manier die je kunt toepassen: je kunt het effect ervan isoleren en neutraliseren door jezelf af te vragen of dit echt wel is wie jij bent. Daardoor heeft krijgt het geen kans om als het ware in je vlees in te branden dus dan is het weghalen net zo makkelijk als het verwijderen van een splinter in je vinger.

Een manier die daar lijnrecht tegenover staat is je te realiseren dat we leven in een duale wereld en dat we allen alle aspecten in de kern ook in ons hebben. Zelfs alle onprettige dingen waar je je liever niet mee verbindt en waar je misschien wel helemaal nooit naar handelt, zijn in aanleg ook in onszelf aanwezig.

Dat betekent automatisch ook dat we innerlijk al weten hoe we hiermee om kunnen gaan. Als je vanuit die gedachte dan ook de negatieve lading van het ontvangen oordeel kunt omarmen, in plaats van je ertegen te verzetten, dan zou je tegen jezelf kunnen zeggen:

“Ik vind het best vervelend dat dit gedeelte van me veroordeeld is en ik denk ook dat het onterecht is, maar ik heb wel wat schaduwkantjes in me waar de energie van dit oordeel wel bij past, dus ik weet hoe ik hiermee om kan gaan. Ik omarm wie ik ben volledig en het is oké. Zelfs als ik volgens een ander niet helemaal perfect ben, is er niks aan de hand en ben ik oké. Dus ik bied gewoon even geen weerstand aan deze situatie en laat het los.”

En wonderlijk genoeg zet je hiermee het toxische om en word je weer neutraal en rustig.

Daarna kun je jezelf verwennen met een douche van licht. Visualiseer dat je onder een grote regendouche staat die licht over je heen regent. Licht van de zuiverste en puurste vorm in exact de juiste kleur en vibratie. Bedenk svp niet wat de fijnste kleur is want dan gaat je hoofd er tussen zitten en ga je sturen en is het resultaat misschien juist minder. Stel jezelf simpelweg een lichtdouche voor. Dit licht vult alle gaten in je aura en spoelt dat weg wat weg kan en mag en het helpt zo om je aura te herstellen.

Timing

Het laatste probleem waar je wat mee mag doen is het feit dat je onverwacht met een gaatje in je aura opgescheept werd en dat je daar eigenlijk meteen wat mee moet doen om erger te voorkomen.

De timing hiervan kan je slecht uitkomen, maar als je dit simpelweg vaststelt en accepteert dat op dit (ziels)niveau dingen niet voor niets gebeuren, dan komt alles min of meer vanzelf goed. Je zult merken dat je de oplossing toe kunt laten op precies het juiste moment en dat het feilloos past in jouw zielenpad en planning.

Dus mocht je gewond raken, zelfs als je denkt dat het wel heel erg slecht uitkomt en je andere dingen aan je hoofd hebt die veel belangrijker zijn en dat je er nu dus niet mee uit de voeten kunt, weet dan dat eigenlijk nooit waar kan zijn omdat jij als ziel zelf het zo (mede) gecreëerd hebt en dus past het perfect. Je kunt alles aan wat op jouw pad komt, want anders was het niet in jouw belevingswereld gekomen.

Anderen helpen herstellen

Dus als je nu voor jezelf weet wat je kunt doen als je be- of veroordeeld wordt, weet je ook wat er met anderen gebeurt als jij hen veroordeelt. En omdat oordelen menselijk is en we allemaal op zijn tijd wel een oordeeltje hebben, weet je daardoor dat als jij oordeelt er iets in het energieveld van een ander verandert. Iets niet zo prettigs.

Zoals ik eerder al schreef, kunnen we het effect van ons oordeel beperken door er achteraan te denken, ‘Wow, dit is een oordeel!’ Dat is ook het geval als we oordelen over iemand anders.

Besef gewoon dat jij een verwachting had die de ander niet invult en dat jij daar blijkbaar wat van vindt. Het zegt niets over de ander of over jezelf, behalve dat wat de ander doet of is, anders is dan wat jouw persoonlijke voorkeur had. Een verschil tussen de werkelijkheid zoals jij hem ervaart en je verwachting. Het gaat om een combinatie die minder verwacht of geslaagd is. Meer niet.

En als je je realiseert dat je iemand door te oordelen per ‘telepatisch whatsappbericht’ ook lichtelijk verwond kunt hebben, kun je er de gedachte achteraan sturen, ‘het spijt me dat ik je belast heb’ en er wat liefdevolle hartsenergie achteraan sturen. ‘PS. xxx’ Je hoeft het niet eens hardop te zeggen; innerlijk de juiste woorden kiezen en een oprechte intentie zijn genoeg.

Of pas de liefdevolle manier van Ho’oponopono toe en zeg in gedachten tegen de ander:

Ik hou van je

Het spijt me

Vergeef me

Dank je wel

Gedachten creëren en energie volgt je intentie en daardoor kun je ze ook beide positief gebruiken om mensen te helpen herstellen van de krasjes die je ze onbedoeld toebracht. Zolang je je er maar bewust van bent.

Natuurlijk valt er nog veel meer te zeggen en te schrijven over oordelen. Bijvoorbeeld over oordelen in tijden van een pandemie. Deze opzichzelfstaande uitsmijter zal mijn volgende blog zijn.

Houd je daarbij je van aura’s, Vorige Levens en ander ‘spirituelere’ kost, dan kun je je hart ophalen aan de boeken Je ziel in het licht van haar hogere auralagen en De 40 lagen van de ziel ontsluierd. Vooral auralaag 18 gaat over oordelen en weerstand. Ik beschrijf in mijn boeken aan de hand van mijn ontdekkingen van en werken in de hoge auralagen de 40 lagen van je ziel en de thema’s die daar bij komen kijken. Nuchter en praktisch, maar wel voor de liefhebber.

Hou je het liever nog meer down to earth en hou je van lezen dan kun je in mijn nieuwste boek “De 40 Zin-tuigen. Je hoofdweg naar bezield werken en leven” de 40 energielagen vinden die ik vertaald heb in de 40 levensthema’s waar ieder mens vroeg of laat tegenaan loopt. Zowel privé als in je werk en organisatie. Ik leg de achtergronden van deze thema’s en onderliggende patronen uit en geef praktische oefeningen en tips over hoe je vanuit je hoofd met je hart kunt gaan leven. Energielagen 18, zowel de persoonlijke, als de zakelijke, zijn in het verlengde van deze blog interessant. Mijn werk helpt je afstemmen op wie je werkelijk bent en het is de snelweg naar hoe je je leukste zelf wordt. En zo leid je een vervullend leven en ben je uiteindelijk het gelukkigste.

Merk je dat je zelfonderzoek in je eentje maar zozo vindt en wil je liever door mij persoonlijk begeleid worden, meld je dan even aan voor de individuele eendaagse Je levenspad volgen of voor de groepsgewijze tweedaagse Je 40 Zin-tuigen . Of maak desgewenst een afspraak voor je eigen 40 auralagen healing of coachingsessie.

 

Woordkeus, covid en oordelen – blog

Het schrijven van mijn trilogie over oordelen en hoe ze je kunnen verwonden of in de weg zitten, zette mij aan het denken over taalgebruik en covid. Ik merk dat ik de woordkeus in bepaalde berichten behoorlijk gekleurd vind en dat daardoor onnodig negativiteit...

Petjes en pantoffels, thuis zijn in mijn praktijk

Een week of wat geleden vergat een cliënt zijn petje. Ik vond het na zijn consult in de gang bij de kapstok. Ik legde het erop en sprak af dat hij het zaterdag zou komen ophalen. Op zaterdagochtend stond zijn vrouw ineens in de tuin. Hoewel ik wist dat ze het petje...

Held op sokken?

Het was er natuurlijk tijdelijk veel te warm voor, met 23 graden hier in het zonnige Zuiden. Maar dat maakt het gebaar niet minder lief. Ik kreeg van de week namelijk een pakje per post. Onverwachte pakjes zijn altijd een beetje spannend en meestal leuk. Maar dat weet...

Taart!!!

Ik was me aan het voorbereiden, las de papieren en dacht: hee, zie ik dat nou goed, is ze jarig op de dag van onze afspraak? Dossier erbij gepakt en ja hoor. Dus ik een opblaasverjaardagstaart geregeld voor haar. Per slot van rekening moest ze nog half Nederland ermee...

Waarom oordelen pijn doet – deel 1 (blog)

Hoe ontstaat kritiek? Waar komen oordelen eigenlijk vandaan? Wat is het doel van oordelen over onszelf en anderen en hoe kunnen we deze onaangename gewoonte bijsturen? Als pasgeboren baby’tje hebben we nog nergens last van: alles is perfect. We ervaren nog eenheid. We...

De weg naar geluk en de zin van het leven (blog)

Een tipje van de sluier Gelukkig zijn is een raar iets. De seconde dat je gelukkig bent en je je dat realiseert, kan het alweer anders voelen en verdwenen zijn. Je bent vaak langer bezig met het te worden, dan het te zijn, dus wat dat betreft kan het je eeuwig richten...

Het voordeel van emoties wegstoppen (blog)

Het weer eens tijd voor iets inhoudelijks. Daarom deel ik graag mijn positieve kijk op het onderdrukken van negatieve emoties. En voor degenen die na het lezen hiervan toch iets aan deze gewoonte wil veranderen, heb ik een mooie tip. Emoties wegstoppen Heb je je wel...

De eerste ‘Je levenspad volgen’ ooit

Deze week was het zover. Ik gaf ‘Je levenspad volgen’ voor het eerst als individuele begeleidingsdag. Een soort stoomcursus om zsm (weer) te weten wat je met je leven en jezelf wilt, zodat je daar meteen weer heerlijk op af kunt koersen. Het was een mooie dag waar we...

Je levenspad volgen nu ‘boekbaar’

En ineens is het klaar. Het materiaal voor mijn individuele begeleidingsdag: Je levenspad volgen. Een dag waarin ik je meeneem op reis. Op weg door je eigen levensweg, conform je eigen zielspad en levensplan. Zodat je het verleden achter je kunt laten, het niet weten...

nieuws
media
engelse media
Facebook
Twitter